lukier - 7892 przepisów (strona:191/527)

Pierniczki teściowej ... pyszne (od razu miękkie, nie twardnieją) 40062

Wycinamy dowolne kształty i pieczemy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w piekarniku nagrzanym do 180 C przez ok. 7 -12 min. (ja piekłam 10min.) Gotowe pierniki można udekorować lukrem, ale bez lukru też są pyszne. Standardowo przechowujemy w zamkniętym pojemniku. Smacznego Nawet mikołaj się załapał na pierniczka ;-) IMPRESJAsmaku by Izabela

IMPRESJA SMAKU
Ciasteczka korzenne z lukrem [PRZEPIS] 153

Przepis na mało pracochłonne, miękkie i proste w przygotowaniu ciasteczka korzenne. Ciasteczka korzenne z lukrem [PRZEPIS] – ZOBACZ JAK JĄ ZROBIĆ: SKŁADNIKI, PRZEPIS, ZDJĘCIA Ciasteczka korzenne

Jakugotujesz.pl
CIASTECZKA Z LUKREM 131

Święta coraz bliżej i niedługo przepisy na ciasta pojawią się masowo ! Mam już wszystko zaplanowane i spisane w grafiku :) Dzisiaj przepis na szybkie kruche ciasteczka z domowym lukrem. Idealne do chrupania, czy na prezent. Zapraszam do wspólnego pieczenia ! SKŁADNIKI: 400 g mąki 200 g cukru pudru 1 cukier waniliowy 150 g miękkiego masła 1/2 szklanki gęstej śmietany (18 %) LUKIER

Marcepanowa kuchnia
Ciasto marchewkowe (bezglutenowe) 267

termoobieg i pieczemy w ten sposób jeszcze 15 minut.  Mój chimeryczny piekarnik Bosch wymaga jeszcze dopiekania od spodu przez dodatkowe 15 minut. 11. Gdy ciasto przestygnie polewamy je lukrem i ozdabiamy orzechami. Lukier robimy przez zmieszanie szklanki cukru pudru z sokiem z cytryny. Smacznego

Kawa z mlekiem
Wegański i bezglutenowy makowiec z suchego maku #17 154

łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia zapach migdałowy schłodzona woda z puszki ciecierzycy bułka tarta do obsypania formy około 1/2 szklanki cukru pudru (lub więcej) sok, z połowy cytryny (na lukier) trochę mleka roślinnego (gdy ciasto okaże się za gęste) Wykonanie: 1. Zaczynamy od wsypania 4 łyżeczek mielonego siemienia lnianego do filiżanki i zalania ich wrzątkiem, wody niech będzie trochę więcej(...)góra-dół i 10 minut z termoobiegiem. Upieczone ciasto po przestudzeniu bez problemu "wychodzi z formy". 11. Ciasto wyłożyłam "do góry nogami", bo to ciasto nie urośnie spektakularnie. Robimy lukier mieszając cukier puder z sokiem z połowy cytryny i polewamy ciasto. Smacznego

Kawa z mlekiem
Kolorowe pierniczki 183

Składniki: 2 szklanki mąki pszennej 2 żółtka 1/2 kostki masła 1/2 szklanki cukru 4  łyżki miodu 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka przyprawy do piernika lukier 1 białko 2 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka soku z cytryny  kolorowe cukierki do dekoracji Wykonanie: Na stolnicę przesiać mąkę z sodą. W rondelku rozpuścić miód razem z cukrem. Odstawić(...)minut.  Upieczone pierniczki układamy na dużej tacy lub desce jeden obok drugiego. Białko ubić razem z cukrem pudrem na sztywną pianę, dodać sok z cytryny. Tak przygotowanym lukrem smarujemy za pomocą pędzelka pierniczki, posypując kolorowymi cukierkami (można posypać posiekanymi drobniutko orzechami).Udekorowane pierniczki odstawiamy w chłodne miejsce. Pierniczki można przechowywać w zamkniętym pudełku do 4 tygodni. Smacznego

kgwjanczewo
Szybki piernik 536

lepszy 3/4 szklanki oleju 3 szklanki mąki 1 szklanka cukru 2 czubate łyżki kakao 1 duża paczka przyprawy do piernika  2 czubate łyżeczki proszku do pieczenia polewa czekoladowa/ lukier Przygotowanie: Składniki mokre łączymy w misce i mieszamy mikserem do chwili całkowitego połączenia się. Dodajemy teraz składniki suche tj.2 szklanki mąki ale po każdej miksujemy dokładnie ciasto, szklanka cukru, kakao(...)tylko spód.  W tortownicy wyjdzie bardzo wysokie, w formie niższe a większe. Pieczemy 45 minut w 190 stopniach ustawiając grzanie góra-dół. Zimny piernika polewamy polewą czekoladową lub lukrem

Życie zaczyna się w kuchni
Pierniczki 107

przygotowanego ciasta rozwałkowywać placki grubości około 5 mm wykroić pierniki i układać na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem piec 10 minut w 180 stopniach w piekarniku Dekoracja: lukier- 200 g cukru pudru przesiać przez sitko do miski i połączyć z 5-6 łyżkami wody lub soku w cytryny można posypać różnymi posypkami na nie zastygły jeszcze lukier Smacznego

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
ciasteczka piernikowo orzechowe 250

pieczenia. Pieczemy przez ok. 10-15 min. w 180 st. C. Po upieczeniu przekładamy na kratkę i studzimy. Wystudzone dowolnie dekorujemy (mi wyszło ok. 55 szt). składniki na lukier: 1 białko (z wyparzonego wcześniej jajka) 100 g cukru pudru opcjonalnie kilka kropel soku z cytryny wykonanie: Wszystkie składniki dokładnie mieszamy ze sobą na gładką lśniącą masę. Jeśli lukier jest

Domowy Smak Jedzenia
Makowiec z podchmielonymi wisienkami 192

budyniu waniliowego 3 całe jajka 200 g cukru (można dać ciut mniej) 1 puszka masy makowej podchmielone wisienki zakroczymskie do nabycia w Smak Market Do ozdoby: podchmielone wisienki, biały lukier, listki świeżej mięty lub drobne świąteczne ozdoby Przygotowanie: Piekarnik rozgrzewamy do 210 stopni (grzanie od dołu). Tortownicę smarujemy tłuszczem i obsypujemy kaszą manną. W misce dokładnie miksujemy miękkie masło(...)dowolnych odstępach). Ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika na środkowy poziom i pieczemy około 45 minut (stan upieczenia można sprawdzić wbijają patyczek w ciasto). Po wystudzeniu ciasto ozdabiamy białym lukrem. Gdy ten ładnie zastygnie wyjmujemy ciasto z formy. Wierzch ciasta można przed podaniem dodatkowo ozdobić podchmielonymi wisienkami i np. listkami mięty lub świątecznymi ozdobami. Makowiec z podchmielonymi wisienkami Smacznego

Słodkie okruszki
GWIAZDA Z CIASTA DROŻDŻOWEGO! 221

ułatwienie dodaję zdjęcie poniżej. Gwiazdę pieczemy godzinę w temp. 160 -170 stopni C. Przed włożeniem do pieca posmaruj ją roztrzepanym jajkiem, aby była pięknie złota ;-) Gwiazdę polukrowałam dodatkowo, najprostszym lukrem: cukier puder zmieszałam z sokiem z cytryny, aż do momentu otrzymania dość gęstej masy (tak jak śmietana), gwiazdę polałam lukrem i gotowe! Przepyszne ciasto na Święta i nie tylko! Podoba

SMYKWKUCHNI
Cynamonowe śliszki 134

masła Duża szczypta soli Nadzienie: 2 czubate łyżki mielonego cynamonu 3 łyżki brązowego cukru trzcinowego Dry Demerara Diamant 3 łyżki miękkiego masła Do posmarowania; 1 jajko 1 łyżka mleka Lukier do polania Wykonanie: Sekretem udanego ciasta drożdżowego jest to aby wszystkie składniki miały jednakową temperaturę pokojową. Mąkę tortową wsypać do dużej miski, wymieszać z cukrem, cukrem ze skórką cytrynową(...)jajkiem z łyżką mleka. Przykryć ściereczką, odstawić w ciepłe miejsce na 20 minut do wyrośnięcia. Piec około 30-35 minut w temp 180*c. Po upieczeniu i wystudzeniu polać lukrem. Smacznego! Wpis dodaję do akcji konkursowej Złocista Kuchnia Diamant  #cukiertrzcinowy, #syroptrzcinowy, #diamant trzymajcie mocno za mnie kciuki

Wanilia i Kardamon
Pierniczki na bazie mąki żytniej i kokosowej z lukrem pomarańczowym 120

dużych serc): 200 gram mąki żytniej  100 gram mąki kokosowej  125 gram masła  125 gram miodu  łyżeczka sody oczyszczonej  2 łyżki przyprawy korzennej  Lukier pomarańczowy: szklanka cukru pudru  3 łyżki soku pomarańczowego  Dodatkowo: ulubione dekoracje  Masło i miód rozpuszczam, do ciepłej masy dodaję sodę. Mąki mieszam z przyprawami, dodaję masę miodową(...)Wykrawam ciastka, które przekładam na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Ciastka piekę w piekarniku nagrzanym do 175 stopni przez 8 minut. Studzę na kratce. Ostudzone pierniki dekoruję lukrem i posypką.  Smacznego, Klaudia

Mango Papaja
BABECZKI Z MAKIEM + FILMIK 136

masła 3/4 szklanki cukru pudru  2 jajka 1 łyżka gęstej śmietany 2  łyżeczki proszku do pieczenia DODATKOWO : 800 - 1000 g masy makowej z tego przepisu masa makowa lukier do dekoracji foremki na babeczki(...)gwiazdki i ułożyłam je na babeczkach.  Ciastka pieczemy około 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 % C.  Po ostudzeniu ostrożnie wykładamy z foremek, posypujemy cukrem pudrem lub lukrem i podajemy.  Najlepiej smakują na drugi lub trzeci dzień. Smacznego.         Zapraszam do obejrzenia filmiku i subskrybcji kanału

Kulinarne Fantazje Marioli
Pierniczki dojrzewające – piernik staropolski 282

robiłam to ciasto piernikowe, nie chciałam uwierzyć Dorocie, że to najlepszy wybór na piernik lub pierniczki. Sami spróbujcie. Pierniczki wychodzą mięciutkie, pachnące i rozpływające się w ustach. Doskonałe z lukrem czy czekoladą. Równie wybornie smakują same. Można je nadziewać, łatwo z nich wykrawać przeróżne fikuśne mniej lub bardziej kształty. Pierniczki przechowujemy z puszce lub słoju, z dodatkiem jabłka lub naczynia(...)jaki piernik wybrać, jaki sernik…a najlepiej dwa, bo lubimy ten i ten. I kto to wszystko pozjada? Jakie pierniczki lubicie najbardziej? Zwykłe, czy nadziewane. Solo czy w lukrze a może czekoladzie? {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","image":"http:\/\/mieszamwgarnku.pl\/wp-content\/uploads\/2017\/11\/pierniczki-dojrzewajace4.jpg","recipeIngredient":["500 g miodu (u mnie wielokwiatowy)\r","1,5 szklanki cukru (da\u0142am

Mieszam w Garnku

Proponowane wyszukiwania