Sałatka z włoskiej kuchni, klasyczna Caprese- z mozzarellą, pomidorami, świeżą bazylią oraz oliwą z oliwek. Dodatkowo sól, pieprz + słodki ocet balsamiczny dla podniesienia walorów smakowych i
Kraina Miodem PłynącaTortille z pikantną pastą z cieciorki to zdrowy oraz ciekawy pomysł na lunch. Jest to alternatywa do kanapek, dobrze doprawione smakują naprawdę wyśmienicie. Składniki: 4 tortille
wysmienityWiosna i lato to pora lekkich zup – ramen też da się zrobić delikatnie i łagodnie, w odchudzonej i mniej zawiesistej wersji. Rezygnując z długo gotowanego i
Karo in the KitchenZrobiłam to danie dla dzieci, bardzo lubimy takie jedzonko. Polecam Na patelni rozgrzać olej i wrzucić posiekaną drobno cebulkę. Jak cebulka zmieni kolor surowizny dodać pokrojonego
Kuchnia PokoleńSałatka nietypowa, jak na Wielkanoc, ale nie wszyscy zasiadający przy świątecznym stole, mogą spożywać białko. Co prawda w tej sałatce występuje ser kanapkowy, ale można
Kulinarne przemysleniaBardzo stary przepis, znalazłam go w moim zeszycie z datą marzec 1994 rok. Trochę to odległe czasy, ha ha Słoninę lub boczek pokroić w drobną kostkę
Kuchnia PokoleńBardzo często po świętach zostają nam resztki jedzenia. Szkoda wyrzucić, a są to często tak niewielkie ilości, że samodzielnie dania nie stworzą. Wiem, że najprościej jest
Codzienna kuchnia niecodziennaBiałą kiełbasę podaję się tradycyjnie na śniadanie wielkanocne. Przygotowuje się ją na kilka sposobów: pieczoną w piekarniku, jako dodatek do żurku lub gotowaną (a właściwie parzoną
Codziennik KuchennyOryginalna przekąska, w której słodycz batatów łączy się ze słonym... Artykuł SŁODKIE ZIEMNIAKI Z HALLOUMI pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEJakiś czas temu, podczas jednego ze służbowych wyjazdów do Norwegii, miałem okazję skosztować natywnej kuchni tego pięknego kraju. Do tej pory (za sprawą kilku znajomych Norwegów
manslogblogDziś zapraszam Was na delikatne serowe placuszki z sosem wiśniowym. Takie placuszki dosłownie rozpływają się w ustach. Oczywiście możecie je podać równie dobrze posypane wyłącznie cukrem
Słodkie okruszkiWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Jajka faszerowane to tradycyjna Wielkanocna przystawka. Ja mam dla Was dzisiaj trzy pomysły na jajka faszerowane, idealne na świąteczne
Marta GotujePyry z gzikiem to danie, które wywodzi się z kuchni wielkopolskiej. Pyry to nic innego jak ziemniaki, a gzik to nazwa twarogu ze śmietaną i szczypiorkiem
W kuchni KatieSałatka Wielkanocna Tradycyjna sałatka Wielkanocna , to ogólne pojęcie , gdyż każdy ma nią nieco inny patent . Moja jest prosta , taka jaką lubią domownicy , bez groszku , za to
Ogrodnik w podróży