Coraz szerzej znane tofu- twarożek sojowy, często spożywany przez wegetarian i wegan. Jest źródłem cennego białka i wielu składników mineralnych m.in. wapń, żelazo, potas, fosfor. Występują
JaglusiaNa przestrzeni czasu i kolejnych przepisów kilka razy wspominaliśmy o sosie bolońskim, więc najwyższy czas powiedzieć wreszcie jak się go robi Rozdzielmy przy tym często stosowane
Kulinarna PokusaJuż całkiem dawno temu prezentowaliśmy dość typowy przepis na pieczoną kaczkę z jabłkami . Oczywiście bardzo smaczną, ale z naszego punktu widzenia chyba niespecjalnie oryginalną. Tymczasem pojęcie
Kulinarna PokusaIntensywna w smaku rukola, na niej ułożone pomidorki koktajlowe na przemian z marynowanym czosnkiem. To wszystko skropione oliwą i cytryną. Wystarczy lekko posolić i popieprzyć
Kulinarne przemysleniaAwokado to świetny zamiennik dla masła lub margaryny, ale równie dobre są zrobione na jego bazie pasty. Sam owoc zawiera dużo tłuszczu, ale ma też wiele
Passions hobbies lifeZdarzyło Wam się kiedyś pójść do sklepu, kupić mnóstwo rzeczy potrzebnych i drugie tyle zupełnie zbytecznych? Zdarzyło się Wam kiedyś wrócić do domu z ciężkim
NiuniokiBardzo smaczna tarta, którą podałam na obiad. Ze względu na dużą ilość farszu i krótkie początkowe podpiekanie spodu, nie jest on kruchy, tylko delikatny jak ciasto
Passions hobbies lifeBardzo proste i szybkie danie, polecam jest pyszne. Piersi kurze pokroić małą kostkę,wrzucić do miseczki. Doprawić solą pieprzem, suszoną bazylią, papryką ostrą i słodką. Wlać
Kuchnia PokoleńLubicie placki ziemniaczane, takie tradycyjne bez dodatków? Ja i moje dzieci uwielbiamy placki ziemniaczane ale każde z nas lubie je jeść inaczej. Moje dzieci najczęściej jedzą
codojedzeniaSKŁADNIKI: ( 2 porcje ) 1 porcja = 263 kcal ( bez boczku )
Atlas SmakówW diecie wegetariańskiej ważne jest by zadbać o odpowiednie spożycie białka. Mam nadzieję, że każdy wegetarianin wie, że jego dieta musi być urozmaicona i dobrze skomponowana
wysmienityIndyjski sos miętowy robiłam już jakiś czas temu do obiadu i zakochałam się w nim ❤ Gdy otrzymałam paczkę przypraw od Evita-smak orientu , a w niej
Kuchnia MagdaLenyZnacie już z pewnością moją słabość do sałatek, nie ma większej frajdy niż dobieranie ukochanych składników i łączenie ich w coś pięknego i pysznego, co można
Quinoa Raz!Mimo ogromnego zbioru książek kucharskich niewiele mam takich, do których często wracam. Wyjątkiem jest ‘Mamushka’ Olii Herkules – lekka, rodzinna, ciepła, bez zadęcia i przepychu. Olia zebrała
Karo in the Kitchen