Pate to rodzaj delikatnego pasztetu, bardziej smarowidło, kremowe, delikatne z rodzynkami, szalotką i i ziołami prowansalskimi smakuje doskonale, najlepiej z pajdą świeżego ciemnego pieczywa
Wanilia i KardamonDziś dzień zaczął się o wiele szybciej niż powinien, mój synek wstał skoro świt. Żeby osłodzić nam ten szybki poranek przygotowałam puszyste placuszki z sosem czekoladowym
Słodkie okruszkiPolecam zamianę zwykłej mąki pszennej na zdrowszą mąkę orkiszową. Dania wychodzą bardzo podobne w smaku, a zjadając orkisz dostarczamy bardzo dużo wartości odżywczych. Polecam przygotować więcej
JaglusiaIdealna sałatka na śniadanie w domu i w pracy. Bardzo szybka w przygotowaniu. Dla wegetarian w wersji bez boczku. Składnik: - 100 g sera cheddar - 50 g
Kulinarne życieIle razy słyszeliście, że jemy za mało ryb? Czy wiesz, że ryby mogą być zastąpione owocami morza takimi jak krewetki? Jest to bardzo dobre źródło kwasów
wysmienityDla mojego podniebienia raj. Uwielbiam naleśniki, a te są bardzo delikatne i pyszne. Naleśniki – wszystkie składniki na ciasto na naleśniki dokładnie wymieszać na gładką masę
Kuchnia PokoleńNie jestem fanką nudnych panierowanych schabowych, które stały się świętym kanonem kuchni polskiej. Moja sypialnia jest położona zaraz nad sklepem mięsnym. Uwierzcie mi, ilość pobudek zaserwowanych
Karo in the KitchenSKŁADNIKI: 30 g kaszy jaglanej łyżka orzechów laskowych łyżeczka kakao lyżka miodu szczypta cynamonu WYKONANIE: 1. Kaszę ugotuj w niewielkiej ilości wody wg przepisu na opakowaniu
Atlas SmakówSKŁADNIKI 250 g łososia 200 g m ą ki pszennej 200 ml mleka 2 jaja 1 cebula 2 ząbki czosnku natka pietruszki koperek
La grande e la piccola cuocaUwielbiamy gofry. Idealne od tak same, z cukrem pudrem czy bitą śmietaną lub w sezonie z górą pysznych, świeżych owoców. Dziś jednak zapraszam Was na ich
Słodkie okruszkiDzisiaj kolejna zielona propozycja przybliżająca upragnioną wiosnę. Sałatka z zielonym groszkiem, brokułem i serem pleśniowym, przełamana odrobiną słodkiej żurawiny i chrupiacymi chipsami z boczku. SAŁATKA
Bon appetit mon amieKolejny przepis przygotowany na warsztatach House of Asia. Chef Pong Aroonsang przygotował podstawą wersję Pad Thai. Tak jak w każdym tajskim przepisie najpierw przygotowujemy wszystkie
SzczyptaSmaQSkładniki: 100 g makaronu ryżowego 250 g paluszków surimi 1/2 pęczka koperku 1 mały jogurt 1 łyżka majonezu 200 g kukurydzy z puszki 2 łyżki soku
Qchnia po prostuPLACUSZKI MARCHEWKOWE PO INDYJSKU to egzotyczna alternatywa dla klasycznych placków... Artykuł PLACUSZKI MARCHEWKOWE PO INDYJSKU pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEBLT kanapka z provolone to kolejny przepis na pyszną i pożywną kanapkę. BLT kanapka to kanapka z boczkiem, a ja boczek baaaaar
codojedzenia