Te zapiekanki absolutnie kojarzą mi się z latami szkolnymi, kiedy to w każdej budce za rogiem można było je kupić obok nieśmiertelnych frytek. Gorące, chrupiące z
Kuchnia z widokiem na ogródZimne nóżki czyli galareta wieprzowa to danie rodem z PRL-u. Pojawiało się ono na stole u cioci na imieninach jak i w barach, gdzie mężczyźni
W kuchni KatieMuszę się Wam pożalić. Robiłam sobie ostatnio najspokojniej w świecie zakupy, chodziłam sobie niemrawo między półkami, oglądałam, wybierałam, aż tu nagle, na dziale rybnym zostałam brutalnie
Quinoa Raz!Śledzik na fioletowo to mój spontaniczny pomysł na sałatkę śledziową. Nazwę wzięła się stąd, że wszystkie dodatki do śledzika są fioletowe - w sumie mają kolor fioletowy
Kuchnia MagdaLenyUwielbiasz łososia i nie boisz sie eksperymentować z zestawieniem rożnych smaków? Mam coś dla Ciebie Niesamowite połączenie słonego łososia ze słodko- słonymi owocami w idealnych proporcjach
Eat me! Fit me!Prosty przepis na smaczną sałatkę z tuńczykiem. Sałatka nadaje się na różne okazje, możecie wykonać ją w wersji warstwowej, wtedy prezentuje się jeszcze bardziej efektownie. Na
babka w formieNa obiad miała być kaczka po pekińsku. Ale kaczka ze sklepu wyszła, zostały „do wyboru” zagrodowe kurczaki. Marynata już była naszykowana, no cóż… Takim kurczakiem nigdy
Karo in the KitchenOd dziecka uwielbiam ryby i pasty kanapkowe. Dziś zapraszam Was na połączenie obydwu smaków. Rybna kremowa pasta kanapkowa z prażoną cebulką , to doskonałe urozmaicenie codziennych kanapek
Słodkie okruszkiSkładniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego filet z kurczaka pół szklanki śmietany garść żółtego sera pół kostki sera feta 2 jajka pół puszki kukurydzy oliwki sól i
The Sweet DamselSzpinak i łosoś- jakże smaczne i popularne połączenie smaków, ale tym razem w intrygującej formie- jako 'pieczeń', która swoim wiosennym, zielonym kolorem przełamanym kremową barwą łososia
Kraina Miodem PłynącaZapowiada się ochłodzenie, wiosna nie chce się rozkręcić, więc zastanawiałam się ostatnio ile czasu w moim życiu spędziłam w gorącym Peru. Podliczyłam wszystkie wyjazdy
Quinoa Raz!Boję się pisać to oficjalnie żeby nie zapeszyć, ale... Czyżby powoli witała nas wiosna ?! Też czujecie tę ekscytację na myśl o wrzuceniu do szaf zimowych grubych
Gawron w rosoleRok minął od czasu pierwszych drożdżowych racuchów , które robiłam na śniadanie. Tym razem zrobiłam na obiad, w wersji szpinakowej. Sposób przygotowania zupełnie się nie zmienił: 225
KucharzycaSkładniki na 1 porcję: 3 małe kromki żytniego chleba (ok. 60 g) 1 łyżeczka oleju lnianego (ok. 5 g) 1 ugotowany mały burak (ok. 100
Vroblewska-fitlife