Seta i galareta 316Zimne nóżki czyli galareta wieprzowa to danie rodem z PRL-u. Pojawiało się ono na stole u cioci na imieninach jak i w barach, gdzie mężczyźni
W kuchni Katie
Przegrzebki z czarną quinoą i orzeźwiającą, zieloną pianką z aquafaby 234Muszę się Wam pożalić. Robiłam sobie ostatnio najspokojniej w świecie zakupy, chodziłam sobie niemrawo między półkami, oglądałam, wybierałam, aż tu nagle, na dziale rybnym zostałam brutalnie
Quinoa Raz!
ŚLEDZIK NA FIOLETOWO 280Śledzik na fioletowo to mój spontaniczny pomysł na sałatkę śledziową. Nazwę wzięła się stąd, że wszystkie dodatki do śledzika są fioletowe - w sumie mają kolor fioletowy
Kuchnia MagdaLeny
Pieczony łosoś z kolorową salsą z mango, awokado i ziaren granatu na ryżu jaśminowym z kurkumą 235Uwielbiasz łososia i nie boisz sie eksperymentować z zestawieniem rożnych smaków? Mam coś dla Ciebie Niesamowite połączenie słonego łososia ze słodko- słonymi owocami w idealnych proporcjach
Eat me! Fit me!
sałatka z tuńczykiem 317Prosty przepis na smaczną sałatkę z tuńczykiem. Sałatka nadaje się na różne okazje, możecie wykonać ją w wersji warstwowej, wtedy prezentuje się jeszcze bardziej efektownie. Na
babka w formie
Kurczak pięć smaków. Taka to była dziwaczka 259Na obiad miała być kaczka po pekińsku. Ale kaczka ze sklepu wyszła, zostały „do wyboru” zagrodowe kurczaki. Marynata już była naszykowana, no cóż… Takim kurczakiem nigdy
Karo in the Kitchen
Rybna kremowa pasta kanapkowa z prażoną cebulką 255Od dziecka uwielbiam ryby i pasty kanapkowe. Dziś zapraszam Was na połączenie obydwu smaków. Rybna kremowa pasta kanapkowa z prażoną cebulką , to doskonałe urozmaicenie codziennych kanapek
Słodkie okruszki
Tarta z ciasta francuskiego z kurczakiem 909Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego filet z kurczaka pół szklanki śmietany garść żółtego sera pół kostki sera feta 2 jajka pół puszki kukurydzy oliwki sól i
The Sweet Damsel
'Pieczeń' ze szpinaku z wędzonym łososiem i konfiturą z czarnych porzeczek 216Szpinak i łosoś- jakże smaczne i popularne połączenie smaków, ale tym razem w intrygującej formie- jako 'pieczeń', która swoim wiosennym, zielonym kolorem przełamanym kremową barwą łososia
Kraina Miodem Płynąca
Peruwiańska causa po mojemu 257Zapowiada się ochłodzenie, wiosna nie chce się rozkręcić, więc zastanawiałam się ostatnio ile czasu w moim życiu spędziłam w gorącym Peru. Podliczyłam wszystkie wyjazdy
Quinoa Raz!
Kasza jaglana w awokado z oliwkami i suszonymi pomidorami 206Boję się pisać to oficjalnie żeby nie zapeszyć, ale... Czyżby powoli witała nas wiosna ?! Też czujecie tę ekscytację na myśl o wrzuceniu do szaf zimowych grubych
Gawron w rosole
Crumpets ze szpinakiem 238Rok minął od czasu pierwszych drożdżowych racuchów , które robiłam na śniadanie. Tym razem zrobiłam na obiad, w wersji szpinakowej. Sposób przygotowania zupełnie się nie zmienił: 225
Kucharzyca
KANAPECZKI Z BURAKIEM I SZPINAKIEM 233Składniki na 1 porcję: 3 małe kromki żytniego chleba (ok. 60 g) 1 łyżeczka oleju lnianego (ok. 5 g) 1 ugotowany mały burak (ok. 100
Vroblewska-fitlife
bruschetta z dynią, serem i rozmarynem 208Pyszna bruschetta poleca się na szybką przekąskę :-) Tym razem z dyniowym puree , rozmarynem i serem (w oryginalnym przepisie znalezionym w książce Wszystkie smaki Skandynawii użyto sera
babka w formie