Składniki 1 czerwona papryka 1 mała główka kalafiora 1 średnia cebula olej kokosowy (do smażenia) około 170-200 g cienkie plastry szynki szwarcwaldzkiej ,lub innej cieniutko
w mojej kuchniSkładniki: 5 sztuk młodych ziemniaków 10 kawałków suszonych pomidorów z oliwy 1 młoda cebula 3 ogórki kiszone (lub małosolne) 2 łyżki posiekanego koperku 3 łyżki pestek
Qchnia po prostuPropozycja na kolorową i smaczną surówkę, która może być podana do każdego posiłku. Potrzebujemy główkę kapusty, kolorowe papryki, por, marchewki, cebulę i przyprawy. Do ozdoby opcjonalnie
chleba naszegoKlasyczny CHŁODNIK Z BOTWINKI podawany z koperkiem i ugotowanym jajkiem.... Artykuł Chłodnik z botwinki pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINECurry z kurczakiem i kalafiorem zobaczyłam ostatnio na blogu Kardamonovy , a że ciągle ostatnio za mną chodzi kalafior w różnych wersjach, to byłam zmuszona wypróbować ten
Kulinarne PrzebojeKolejna odsłona warzywnego pasztetu. Podajcie go do chrupiącego, żytniego chleba i delektujcie się niezwykłym smakiem. Zapraszam do gotowania! Wegetariański pasztet z kalafiora Składniki: 1 główka kalafiora
JaglusiaBardzo proste i pyszne danie, nie wymaga specjalnych umiejętności kulinarnych. Sos bolognese może być podawany z makaronem nitki jak i tagliatelle. Cebulę i czosnek obrać i
Kuchnia PokoleńBardzo dobre, delikatne placuszki twarogowe. Podawać je z dowolnymi owocami. Są pycha Bardzo szybko się je robi, polecam. W wersji mniej kalorycznej można dodać miód. Wykonanie
Kuchnia PokoleńLubicie owoce w zielonych sałatkach? My uwielbiamy, a SAŁATKA Z... Artykuł Sałatka z truskawkami, gruszką i rukolą pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINESpaghetti carbonara to jedno z moich ulubionych smaków z dzieciństwa… i wbrew pozorom nie – nie wychowałam się we Włoszech :) Taki makaron często robiła mi
Kulinarne PrzebojeCoraz szerzej znane tofu- twarożek sojowy, często spożywany przez wegetarian i wegan. Jest źródłem cennego białka i wielu składników mineralnych m.in. wapń, żelazo, potas, fosfor. Występują
JaglusiaSkładniki: opakowanie ciasta francuskiego 1 filet z łososia 1/2 brokuła 1 cebula 2 ząbki czosnku sos: 100 ml śmietanki 30% 3 jajka 3/4 szklanki mleka 1/2
Jaglusia