Uwielbiam takie śniadania. Moja koleżanka nazywa je mistrzowskimi. Dlaczego? Bo są pyszne, szybkie i zawierają wspaniałe składniki. Polecam Wam zacząć dzień od takiego pysznego śniadania. A
Słodkie okruszkiNie, nie będzie o żadnym rozczarowaniu hihihihi wręcz przeciwnie – o samych dobrych rzeczach, a mianowicie o kozim serze i figach, czyli mojej ulubionej sałatce. Jeśli
Mama z miastaPolędwiczka wieprzowa to pyszne i zdrowe mięso. Dzisiaj bardzo prosty sposób na przygotowanie wykwintnego obiadu właśnie z wieprzowiną w roli głównej. Polędwiczki wieprzowe Szynka parmeńska Młody
MarcinChefZdrowe śniadanie to podstawa, a kasza jaglana zdrowa jest. Dlatego na śniadanie lub na deser taka propozycja: kasza jaglana na mleku z jabłkiem,... The post Kasza
Eksperymentalnie.comPrzyznam szczerze, że nigdy nie byłam wielkim miłośnikiem kaszy gryczanej, ze względu na jej specyficzny zapach. Ale kiedy posmakowałam kaszę białą, niepaloną od razu zmieniłam zdanie
babka w formieZnacie ser halloumi? Jest to ser solankowy, który nabiera właściwości smakowych dopiero po usmażeniu lub ugrillowaniu. Uwielbiam ten ser za jego smak i konsystencję. Halloumi świetnie
codojedzeniaDziś zapraszam Was na pyszne placuszki ze skórką cytrynową (na maślance) . Delikatne, proste i szybkie w przygotowaniu. Idealne na śniadanie. Spróbujcie. Warto tak pysznie zacząć dzień
Słodkie okruszkiŁososia uwielbiamy wszyscy. Szczególnie, gdy jest świeży i po upieczeniu soczysty (łosoś „przeciągnięty” jest suchy i wiórowaty). Dlatego dania z łososiem należą do naszych
Moja DelicjaDziś zapraszam Was na pyszną, lekką wiosenną tortillę . Kilka prostych składników, doprawionych wspaniałymi aromatycznymi przyprawami, które znane są również z właściwości wspomagających odchudzanie. Nic tyko jeść
Słodkie okruszkiZapraszam dzisiaj na pyszną sałatkę ryżową z kurczakiem, jajkami, serem Korycińskim i wyśmienitym majonezem firmy FolWark . Niedługo święta więc pyszne sosy i majonezy do jajek i
Sama słodycz i szczypta chiliJest kilka takich kulinarnych nieśmiertelnych klasyków, które przerabia się z przyjemnością. Jednym z nich bez wątpienia jest cordon bleu – szwajcarski kotlet w oryginale szykowany z cielęciny
Karo in the KitchenSkładniki: -1 wędzona makrela -100 g masła -2 łyżki drobno posiekanego szczypiorku -2 łyżki gęstej śmietany -papryka słodka Makrelę obrać ze skóry, oczyścić
Kulinarne przemysleniaMiałam ochotę na jakąś pastę rybną, chyba odczuwam już po całej zimie deficyt witaminy D, więc otworzyłam puszkę tajemniczych rybek w oliwie z oliwek, którą kupiłam
Quinoa Raz!Nie potrafię się mu oprzeć. Obieram łodygi selera naciowego i nakładam sobie sporą porcję kremowego hummusu z matowa oliwą. ciecierzyca 1 słoik cytryna 1 sztuka oliwa
AZgotuj!SKŁADNIKI: ( 6 porcji ) 1 porcja = 263 kcal 350 g mięsa wieprzowego 2 litry wody 3 marchewki korzeń pietruszki
Atlas Smaków