Kuchnia wegetariańska może posmakować nawet wybitnym mięsożercom. Nie wierzycie? Spróbujcie przygotować im to danie! 180g orkiszu 2-3 buraki Kwaśna śmietana Tarty chrzan Olej rzepakowy Szalotka
MarcinChefIlość: 3-4 porcje Czas przygotowania: 25 min Składniki: – 1,5 szkl. makaronu muszelki – 150g łososia wędzonego na gorąco w kawałku – pół puszki
PodwójnaporcjaPan bagnat czyli bagietka po nicejsku to kanapka z tuńczykiem . Zostało mi trochę sosu cesarskiego , pomyślałam więc, że wykorzystam go do letnich kanapek z warzywami i
codojedzeniaDziś zapraszam Was na drugie śniadanie pełne zdrowia. Domowy owocowo-daktylowy jogurt z ekspandowanymi zbożami . Z każdą łyżeczką chce się więcej. Lekko, pysznie i zdrowo. Do
Słodkie okruszkiOstatnio przygotowałam szparagi w wersji na słono ( makaron ze szparagami ), więc dziś dla odmiany wariant słodki. Staram się maksymalnie wykorzystać sezon, dlatego moja kuchnia staje się
Powiedz dietom nieZupa krem z czerwonej soczewicy i pomidorów Kolejna zupa z soczewicy , którą bardzo lubię , zarówno tą zieloną jak i czerwoną . Zupy zresztą , też bardzo lubię , wręcz
Ogrodnik w podróżyBudyń jaglany waniliowy z dodatkiem białej czekolady, przekładany dżemem z czarnej porzeczki. Białej czekolady jest tylko 8 kostek, co daje dwie kostki na porcje :) Budyń aromatyzuję
Moja DelicjaSkładniki: 2 buraki kiszone (przepis tutaj ) pół słoiczka tartego selera w zalewie (około 90 dag) 25 g sera gorgonzola garść orzechów włoskich pęczek natki pietruszki
Qchnia po prostuTradycyjne wołowe zrazy to obiad szczególnie popularny na Śląsku. Nie każdy ma odwagę je przyrządzać, a nie słusznie, bo nie jest to wielka filozofia. Dla tych
MarcinChefCo weekend od trzech tygodni, jak tylko się zorientowałam, że już rosną małe pokrzywy, robię słodkie oczy i wtedy domownik zabiera mnie za miasto. Zbieram te
Quinoa Raz!Śniadanie to podstawa każdego rozpoczętego dnia. Warto o nim pamiętać i urozmaicać, by dostarczać organizmowi wszystkich potrzebnych składników. A co byście powiedzieli na taki śniadaniowy jogurcik
Z Majeczką w kuchniSKŁADNIKI 300 g komosy ryżowej 200 g czerwonej fasoli 100 g pomidork ó w 3 marchewki 1 awokado 1 cytryna 2 ząbki czosnku papryczka
La grande e la piccola cuocaMajówka 2017 zbliża się wielkimi krokami. Dziesiątki tysięcy osób już wypatruje, kiedy nastanie ostatni tydzień kwietnia i śledzi prognozy pogody, by móc jak najszybciej wyciągnąć grilla
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarneNa blogu prezentowałem już przepis na surówkę z cebuli. Dziś podobny przepis, jednak w wersji dla amatorów ostrzejszych smaków. Cztery średniej wielkości cebula Trzy łodygi selera
MarcinChefSKŁADNIKI: ( 2 porcje ) 1 porcja = 229 kcal szklanka mleka 1,5 % łyżeczka masła
Atlas Smaków