Zapraszam na pyszną i szybka sałatkę ryżową z tuńczykiem, groszkiem i jajkami.Łatwa w przygotowaniu super sprawdza się na różnych imprezach. Do sałatki użyłam groszku firmy
Sama słodycz i szczypta chiliKuchnia tajska jest bardzo oryginalna i zróżnicowana pod względem produktów, smaków i aromatów. Chyba nigdy mi się nie znudzi, uwielbiam odkrywać kolejne zaskakujące dania. Dzisiaj smażony
Bon appetit mon amiePierogi...moja miłość. Lubię wszystkie, ale najbardziej ruskie. Najlepsze robiła moja babcia, a teraz robi moja mama. Niestety mama mieszka bardzo daleko ode mnie, wiec jak
Kuchnia MagdaLenySkładniki: 6 białych kiełbasek (surowych) 2 cebule Zalewa: 4 łyżki octu jabłkowego 1 łyżka sosu sojowego 2 łyżki ostrej musztardy 1 łyżeczka miodu 1 łyżka suszonego
Qchnia po prostuŚwięta Wielkanocne nie mogą obejść się bez jajek i białej kiełbasy. Właśnie z tego powodu postanowiliśmy przygotować pieczoną łopatkę z białą kiełbasą i boczkiem – tak
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Tacos znajdziecie w każdej meksykańskiej restauracji, budce czy food trucku. Podawane jako przystawka, przekąska lub pełne danie, w zależności od użytego nadzienia, to uliczne jedzenie szybko
Karo in the KitchenLubicie hamburgery, to na pewno przypadną Wam do smaku wołowe burgery z guacamole w puszystej brioszce. Jeśli już przyrządzam domowe hamburgery to oczywiście pamiętam o dodatkach
codojedzeniaPLACKI CUKINIOWO-POROWE Z FETĄ to smaczny i lekki pomysł na... Artykuł PLACKI CUKINIOWO-POROWE Z FETĄ pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEDzisiaj podaję przepis na kotlety z kaszy gryczanej. Robiłam je po raz pierwszy w życiu i przyznam, że byłam pozytywnie zaskoczona smakiem. Doceniam walory żywieniowe
Ze smakiem bez glutenuNiespecjalnie przepadam za tym sosem na co dzień... Ale trzeba przyznać, że jako dodatek do grilla stanowi świetne orzeźwienie i urozmaicenie. Składniki: ok 350 g bardzo
Ze smakiem bez glutenuNieskromnie przyznam, że najlepsza sałatka z soczewicy jaką zrobiłam i jadłam...:-) A powstała niejako "niechcący"... szukałam pomysłu na zagospodarowanie mięsa z rosołu... Smaczna, orzeźwiająca, dobra zarówno
Ze smakiem bez glutenuSezon na cukinię mamy w pełni... I bardzo dobrze. Świeże, sezonowe warzywa to wspaniały dar natury, którego nie sposób nie docenić. Faszerowana cukinia jest szybka do
Ze smakiem bez glutenuRaczej szybkie w wykonaniu. Smakują wyśmienicie - soczyste, pomidorowe nadzienie z mięsem mielonym i ryżem. Idealny, lekki obiad na lato. Przed podaniem planowałam posypać tartym
Ze smakiem bez glutenuŚwietne danie na szybki obiad po pracy. Jak większość z moich przepisów, robi się je szybko i smakuje bardzo fajnie. Danie bezglutenowe ale niestety ma wysoki
Ze smakiem bez glutenuCiekawy smak, orientalny, lekko pikantny i mocno aromatyczny. Czas wykonania - to zależy jak długo będziemy marynowali kurczaka. Ja marynowałam ok 1 godziny ale można dłużej. Samo
Ze smakiem bez glutenu