kolacja - 33757 przepisów (strona:1593/2251)

Drożdżowe bułeczki z młodą kapustą i pieczarkami 215

Wokół nas piękna zielona trawa pełna wiosennych kwiatów i ziół. Warto więc wybrać  się na rodzinny piknik. Jako przekąskę proponuję pyszne drożdżowe bułeczki z farszem

Tradycyjna kuchnia Kasi
Kurczak z grzybami 258

Długi czas nie mogłem znaleźć inspiracji na zrobienie jakiegoś nowego dania. Nie chciałem po raz kolejny robić wołowiny albo kaczki, a wieprzowiny żona nie lubi. Dlatego

manslogblog
Pizza WEGAŃSKA 276

Historia pieczenia pizzy sięga wcześniejszych czasów, niż forma z którą nam się dziś kojarzy. Pierwsze pizze nie były oparte na sosie pomidorowym tylko bazylii i serze

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Kaszotto z botwinką! 161

BOTWINKOWE KASZOTTO JAGLANE Propozycja bardzo wiosenna, bardzo lekka i smaczna. Na początku sądziła, że bardziej dla Pań, ale mój mąż jedząc to kaszotto, powtórzył ze trzy

SMYKWKUCHNI
Makaron domowy 219

Makaron domowy. Na kilo mąki różnej , ja mieszam zwykłą białą z pełnoziarnistą, dodaję czasem jak mam mąkę z pszenicy durum zwana semoliną. Dzięki niej makaron jest

Pasje Jolki
Sałatka z ciecierzycą i kolorowymi warzywami (Insalata di ceci e verdure) 202

SKŁADNIKI  (na 4 porcje) 400 g ugotowanej ciecierzycy 200 g pomidorków  2 cukinie 2 marchewki 1 czerwona cebula 1 cytryna 1 awokado natka pietruszki

La grande e la piccola cuoca
Sałatka z grillowaną dynią, pieczarkami i suszonymi pomidorami 167

Składniki: opakowanie ciemnych pieczarek pół dyni piżmowej 5 sztuk suszonych pomidorów mix sałat olej pieprz ząbek czosnku Marynata do dyni: 3 łyżki oleju rzepakowego 3 łyżki

AZgotuj!
SURÓWKA Z CZERWONEJ KAPUSTY, MARCHEWKI I OGÓRKÓW 247

SURÓWKA Z CZERWONEJ KAPUSTY, MARCHEWKI I OGÓRKA to chrupiąca porcja... Artykuł SURÓWKA Z CZERWONEJ KAPUSTY, MARCHEWKI I OGÓRKÓW pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
Miso ramen z cykorią, czosnkiem i imbirem 228

Wiosna i lato to pora lekkich zup – ramen też da się zrobić delikatnie i łagodnie, w odchudzonej i mniej zawiesistej wersji. Rezygnując z długo gotowanego i

Karo in the Kitchen
Kartacze czyli ziemniaczane kluski z mięsem drobiowym 184

Nic nie powiem tylko tyle, że są pyszne. Trochę z nimi pracy, ale warto. Przygotowanie farszu – Do garnka wrzucić mięso i wlać wodę, tyle żeby

Kuchnia Pokoleń
Sałata do obiadu 176

Składniki: (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i

Kulinarne przemyslenia
Pasztet warzywny z migdałami 178

I kolejna już propozycja warzywnego pasztetu - bardzo zachwalanego przez autorkę Jadłonomii z drobnymi zmianami wprowadzonymi przeze mnie. Pasztecik aromatyczny, godny wypróbowania. Ze wszystkich wypróbowanych przeze mnie

psgotujemy
Roladki z kurczaka ze szpinakiem 132

Mięso z pałek kurzych jest bardzo dobre, ja je bardzo lubię. Jest bardziej soczyste. Z pałek zdjąć skórę i wyciąć kość. Rozbić, doprawić solą i pieprzem

Kuchnia Pokoleń
Wiosenny ryż z patelni 189

Wiosenny ryż z patelni Wiosenny ryż , to taka śliczna , apetyczna i doskonała w smaku potrawa , która do tego jest banalnie prosta . Tu nie ma co schrzanić

Ogrodnik w podróży
SOCZEWICA Z BOTWINĄ I CHILLI 208

SOCZEWICA Z BOTWINĄ nie jest oczywistym połączeniem, jednak warto go... Artykuł SOCZEWICA Z BOTWINĄ I CHILLI pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE