Dzień dobry Kochani! W ten piękny, słoneczny majowy dzień zapraszam na smoothie z kiwi :) Czytaj więcej »
Ana Mari's worldSkładniki: 4 filety śledzia a'la matias 2 buraki kiszone (przepis na nie znajdziesz tutaj ) pół pęczka dymki 4 jajka 3 łyżki majonezu pieprz Sposób
Qchnia po prostuBardzo dobre danie, coś jak gołąbki tylko podane inaczej. Również można podać taką kapustę na imprezy, wtedy naokoło rozsypać obsmażone pieczarki. Przygotowanie mięsa – cebulę drobno
Kuchnia PokoleńTo danie najlepiej podawać z ryżem. Ja użyłam dzikiego ciemnego ryżu. On jest pół na pól z białym. Jeśli nie lubicie z winem to można zamienić
Kuchnia PokoleńProste w wykonaniu, każdy sobie poradzi w wykonaniu takiej karkóweczki. Karkówkę pokroić na plastry, odciąć tłuste miejsca. Doprawić solą, pieprzem, papryką słodką i ostrą, majerankiem. Na
Kuchnia PokoleńBardzo polubiliśmy hummus. Kupuję zgrabne niewielkie słoiczki (375 gram ) ekologicznej ciecierzycy. Ostatnio nawet się poszczęściło, bo była promocja i słoiczek kupiony w przyjemnej cenie. ciecierzyca ugotowana
AZgotuj!Zapraszam na pyszne i zdrowe weekendowe śniadanie :) Pancakes z mąki kokosowej z dodatkiem świeżych owoców :) Czytaj więcej »
Ana Mari's worldZapraszam na pyszne i zdrowe weekendowe śniadanie :) Pancakes z mąki kokosowej z dodatkiem świeżych owoców :) Czytaj więcej »
Ana Mari's worldSzybka, smaczna, wiosenna propozycja obiadowa, gdy mamy mało czasu na stanie w kuchni przy garnkach lub gdy wolimy iść na dłuższy spacer a brzuszek zapełnić
Wanilia i KardamonPyszna sałatka, polecam bardzo. Tortellini ugotować w osolonej wodzie jak pisze na opakowaniu. Odcedzić i przelać zimną wodą pod kranem. Dokładnie odcedzić. Pomidorki i ogórka umyć
Kuchnia PokoleńW ostatnich latach falafele podbiły Polskę. Nic w tym dziwnego:... Artykuł FALAFEL BURGER Z RZODKIEWKĄ I OGÓRKIEM pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEPolecam dziś idealne placuszki na majówkę, bardzo proste z zaledwie kilku składników i oczywiście obowiązkowo z majową młodą pokrzywą. Wymyśliłam je zupełnie przypadkiem, spontanicznie, gdy z
Quinoa Raz!Od dawna chciałam upiec łososia z makiem. Wreszcie udało mi się. Skorupka z maku jest chrupiąca tak jak lubię. Całość bardzo smaczna. filet z łososia 4
AZgotuj!W maju szparagi cieszą nasze oczy i podniebienia. Mimo że są przepyszne, już kilka razy przyłapałam się na tym, że nie miałam pomysłu na ich wykorzystanie
Poezja smaku