Sajgonki 0,5 kg mięsa mielonego pół opakowania mrożonej mieszanki chińskiej makaron chiński imbir przyprawa 5 smaków sól i pieprz do smaku papier ryżowy Mięso usmażyć
Pieguskowa KuchniaJestem córką rybaka i generalnie rybki mi się przejadły ale jest taki jeden gatunek ryb, który chyba nigdy mi nie zbrzydnie – to węgorz. Uwielbiam go
Pieguskowa KuchniaFasolka po bretońsku to proste danie z fasoli w sosie pomidorowym znane na całym świecie. Zapraszam na domowy przepis na fasolkę po bretońsku. Dania z fasoli
Pieguskowa KuchniaPierogi z mięsem i ziemniakami pomimo nietypowego nadzienia są bardzo smaczne. Bardzo zaintrygowało mnie połączenie mięsa i surowych ziemniaków dlatego polecam dzisiaj bardzo smaczne i inne
Pieguskowa KuchniaSałatka Natelli sałata lodowa pomidor ogórek dynia słonecznik piersi z kurczaka zioła ogrodowe Knorra Piersi z kurczaka pokroić w cienkie paski, doprawić, nadziać na wykałaczki i
Pieguskowa KuchniaKrokiet z podrobami często budzą kontrowersję. Zupełnie nie potrzebnie- są bardzo smaczne. Nie każdy lubi podroby ale one wcale nie są takie złe – powiedziałabym, że
Pieguskowa KuchniaTagiatelle verde ze szparagami, grejfrutem i mozzarellą to szybka sałatka makaronowa. Wstyd się przyznać ale nie jadłam jeszcze świeżych szparagów, takie marynowane ze słoiczka to i
Pieguskowa KuchniaZa oknem wiosny brak więc troszkę wiosny na talerzu. Jakiś czas temu upatrzyłam tą sałatkę z awokado i chodziła za mną tak długo, że w końcu
Pieguskowa KuchniaWarzywa ze szlachetnego rodu dyniowatych mają same zalety. Bakłażany, cukinie, dynie czy patisony są smaczne i pożywne, a przy tym lekkostrawne. Cieszę się, że właśnie nadchodzi
Pieguskowa KuchniaGofry z truskawkami to efekt tego , że sezon truskawkowy się na dobre zaczął. Chyba w każdym domu królują teraz słodkie, czerwone piękności. U mnie dzisiaj gofry
Pieguskowa KuchniaPrzepis na tą zapiekankę znalazłam na wyrwanej kartce z jakiejś starej gazety i od razu mi się spodobał. Lubię takie lekkie smaki – mnóstwo warzyw i
Pieguskowa KuchniaŚwięta coraz bliżej więc czas pomyśleć o potrawach, które będą gościć na naszych stołach. Nie wyobrażam sobie, aby w tym szczególnym okresie zabrakło bigosu. Przepisów na
Pieguskowa KuchniaSmak tak przyrządzonej ryby towarzyszy mi od czasów dzieciństwa i jest to jedna z tych potraw, która jest zawsze na liście do zrobienia w każdym ważnym
Pieguskowa KuchniaWiosna zbliża się dużymi krokami więc zachciało mi się czegoś lekkiego, oczyszczającego nieco organizm po zimie i dodającego energii. Ta sałatka nie wymaga wielu składników i
Pieguskowa KuchniaPrzyłączam się do rzeszy osób narzekających na brak światła, dodającego nam energii. Nastała właśnie najgorsza dla mnie pora roku ale trzeba jakoś ją przetrwać. Dzisiaj zdecydowanie
Pieguskowa Kuchnia