Coś pysznego! Pasztet rybny... z łososia z dodatkiem papryki, cebuli, koperku oraz otrębów. Nie zawiera mąki. Można go porównać do domowego paprykarza, ale jest
Kuchnia MagdaLenyŚwietny pomysł na szybki obiad po pracy. Biała kiełbasa uduszona z jabłkami i cebulką, odpowiednio doprawiona, podana z ziemniaczkami lub pieczywem i ogórkiem kiszonym lub
Ze smakiem bez glutenuBardzo pyszne krokiety, dla naszych pociech będą idealne. Mój mąż który nie jest fanem słodkich dań powiedział że są wyjątkowe. Z góry są chrupiące w środku
Kuchnia PokoleńTaka pizza jest idealna na spotkania w gronie przyjaciół. Pyszne ciasto drożdżowe i nadzienie. Przepis ten mam od wieków. Jest to jedno z pierwszych ciast drożdżowych
Kuchnia PokoleńBłyskawiczna surówka, którą serwujemy do wszystkiego. Potrzebujemy tylko główkę młodej kapusty, ogórka szklarniowego, cebulę, 4 łyżki oleju, 1 łyżkę octu, 1 łyżeczkę cukru, pół łyżeczki
chleba naszegoDzisiaj propozycja pieczonej kaczki na sposób dość znacznie odbiegający od wszystkich naszych wcześniejszych przepisów. O ile kaczka sama w sobie nie jest przygotowana w jakiś nadzwyczajnie
Kulinarna PokusaPierś z indyka w taki sposób jak poniżej opisałam piekę od kilku lat. Przepis pozostaje niezmienny, jedynie modyfikuję skład marynaty, aby danie nie znudziło się
Codziennik KuchennySkładniki: 1 (pojedyncza) pierś z kurczaka 1/2 szklanki kukurydzy z puszki 1/2 czerwonej fasoli z puszki 1/2 papryki czerwonej 1/4 główki sałaty lodowej 2 łyżki pokrojonego
Qchnia po prostuByłam niedawno na II Święcie Sadu w Lutyni. Pogoda niestety nie była wymarzona na przebywanie w plenerze, gdyby nie to na pewno spędzilibyśmy w sadzie nieco
Quinoa Raz!Piątek, piąteczek, piątunio! Weekend przed nami! Dzisiaj dość specyficzny początek weekendu, ponieważ spora część z nas przedłużając sobie majówkę zamiast weekend zaczynać już prawie go kończy
Gar ZdrowiaMaj to początek grillowego sezonu. Spędzane czasu przy potrawach przyrządzanych na ogniu to już Polska tradycja. Nie musi to być jednak tylko śląska kiełbasa. Dzisiaj przepis
MarcinChefTaco to cudowny wynalazek. Jednocześnie kruche, elastyczne i chrupiące muszle można nadziać i podać na milion sposobów. Każdy może zaserwować w nich swój ulubiony zestaw składników
Karo in the KitchenIlość: 4-5 porcji Czas przygotowania: 20 min + 3,5 h gotowania cieciorki Składniki: – 1 puszka cieciorki lub 400g suchej ciecierzycy – 2 łyżki sezamowej
PodwójnaporcjaMajówka z racji wspanialej barowej pogody wykorzystaliśmy kulinarnie. Codziennie jakieś smakołyki mniej lub bardziej zdrowe, ale zawsze bezmleczne pojawiały się na naszym stole. Mój małżonek od
Państwo Wojtczuk gotująSzarpana wołowina to mięso duszone w niskiej temperaturze w sosie własnym. Mięso rozpływa się w ustach , jest tak kruche i delikatne że czas oczekiwania na
Pasje Jolki