
Przepis na : kolacja
Pyszna jajecznica, delikatna i puszysta. Zachęcam do wypróbowania. Jajka wbić do miseczki, dodać śmietanę sól I trochę czarnego pieprzu, Za pomocą widelca roztrzepać jajka, tak żeby połączyły się ze śmietaną. Na patelni roztopić masło i wlać masę jajeczną. Smażyć na średnim ogniu, co jakiś czas zamieszać. Jak już jajka w 3/4 objętości są przesmażone dodać pokrojony drobno ser. Zamieszać i smażyć jeszcze chwilkę. Nie smażyć zbyt długo bo będzie jajecznica sucha. Dobra jajecznica powinna być puszysta i nie wy... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...
Uwielbiam fotografowanie, gotować i piec a teraz jeszcze troszeczkę biegać 😉 Mam bloga kulinarnego na którego serdecznie zapraszam www.kuchniapokolen.pl