przez około 20 minut. Po tym czasie zupę odstaw do ostygnięcia, wyjmij z niej liście laurowe i ziele angielskie, a następnie zmiksuj blenderem. Krem można podawać z odrobiną jogurtu greckiego i posiekaną pietruszką oraz ugotowanym na twardo jajkiem. Wiem co jem Brokuły stanowią cenne źródło witaminy C, znane są również z właściwości przeciwnowotworowych , gdyż zawierają dużą ilość sulforafanu, który jest
Fit&Fast Kitchentrwa..Ja swoje ciasto piekłam wczoraj późnym wieczorem..no i ciut za mocno przypiekłam. Razem ze mną ciasta z rabarbarem piekły: cdn. 300 g mąki pszennej 300 g jogurtu greckiego 2 jajka 140 g cukru 50 g masła 1 łyżka cukru wanilinowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej kilka łodyg rabarbaru rodzynki płatki migdałowe
Moje domowe kucharzenieWszak mamy następny ciepły dzień, więc dziś powstał sernik na zimno lecz nie z sera. Zobaczcie sami. Składniki: 400 ml mleka 3/2 % 100 ml śmietanki 30% 400 g jogurtu greckiego 150 g ksylitolu Kłos Pol 1 op żelatyny 50 g galaretka czerwona,zielona,żółta,pomarańczowa Krok 1 Galaretki rozpuszczamy każdą osobno w 300 ml wrzątku i zostawiamy do wystudzenia, kiedy
Różowa kuchniaDaily Values may be higher or lower depending on your calorie needs. Does this look wrong? Składniki (na blachę o średnicy 24 lub mniejsza) 500 g jogurtu naturalnego typu greckiego lub innego bardzo gęstego (opcjonalnie 500 g serka homogenizowanego np. waniliowego) 3 łyżki cukru 3/4 łyżki cukru wanilinowego 250 ml śmietanki 36% (bardzo mocno schłodzonej) 2 3/4 łyżki żelatyny (płaskie
Słodkie okruszkiPyszna surówka do obiadu Składniki - 1/2 główki młodej kapusty - 1 -2 pomidory - 1 marchew - 1 łyżka posiekanego kopru - 2 łyżki majonezu - 2 łyżki jogurtu greckiego - 1 łyżka ziół dalmatyńskich - przyprawa koperkowo ziołowa Sposób przygotowania 1. Kapustę pokroić drobno,dodać startą marchewkę pomidor pokroić na małe kawałki 2. Jogurt wymieszać z majonezem dodać przyprawę i zioła wymieszać dodać
W królestwie smaków Beatywspaniałym sosem dobre na przekąskę Składniki -1 cukinia - 1 jajko - 2 łyżki mielonego lnu - 4 łyżki płatków błyskawicznych jaglanych - sól - pieprz - 1 łyżka ziół dalmatyńskie sos - 2 łyżki jogurtu greckiego - 2 łyżki majonezu - 1 mały czosnek - 1 łyżeczka posiekanego kopru olej do smażenia placków Sposób przygotowania 1. - Cukinię zetrzeć na drobnej tarce dodać jajko, mielony len,płatki jaglane
W królestwie smaków Beatysmiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Składniki : 6 jajek 2 średnie brokuły garść łuskanego słonecznika 1 kubek jogurtu greckiego 1 łyżka majonezu ( można pominąć ) 1 ząbek czosnku sól , pieprz do smaku 1 łyżka miodu ( lub cukru ) 1/2 cytryny Brokuła gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem soku wyciśniętego z 1/2 cytryny
Ogrodnik w podróżyryżu basmati (suchego) 1 pęczek koperku 2 cebulki dymki 2 ząbki czosnku garść pestek dyni sporo soli, pieprz oliwa na dip jogurtowy z gorgonzolą: duży kubek jogurtu naturalnego typu greckiego 100 g sera gorgonzola lub innego z niebieską pleśnią 1 duży ząbek czosnku sok z 1/2 cytryny lub do smaku 1 łyżeczka miodu lub do smaku sól do smaku
Chilli Czosnek i OliwaProsty sposób na pyszny i zdrowy deser :) Składniki: 150 g jogurtu naturalnego typu greckiego 1 banan 1 łyżeczka ksylitolu 1 łyżka ziaren kakao Przygotowanie: 3/4 banana należy rozgnieść za pomocą widelca i wymieszać razem z jogurtem i ksylitolem. Pozostały kawałek banan pokroić w talarki. Ułożyć na wierzchu jogurtu. Całość posypać ziarnami kakao
Zdrowie na języku :PBardzo szybki, prosty i smaczny deser. Podstawą jest gęsty jogurt naturalny typu greckiego a egzotyczny smak daje nam świeże liczi. Deser dobrze smakuje od razu po zrobieniu, ale nie traci konsystencji przez wiele godzin, więc nadaje się jako przekąska, którą możemy przygotować rano
Milion Smakówzimno. Spróbujcie. Składniki: (na 2 porcje) 100 g brązowego ryżu (u mnie Uncle Ben's) 1 łyżka ajvaru (pasty paprykowej) 1 łyżka posiekanej zielonej pietruszki 1 łyżka jogurtu typu greckiego szalotka + tłuszcz do smażenia (u mnie mix olejowy około 1/2 łyżki) 1 puszka tuńczyka w oleju roślinnym 185 g Przygotowanie: Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu (nie można
Słodkie okruszkibarwach narodowych. Dla 4 osób Przygotowanie : 20 min. 500 g malin 1/2 cytryny 80 g drobnego cukru 200 g serka mascarpone 200 g jogurtu greckiego 4 łyżki płynnego miodu 20 cl śmietany kremówki 20 g cukru pudru Opcjonalnie: 25 g brązowego cukru 1 opakowanie cukru waniliowego Przygotowanie: Maliny umieść w rondlu*, wyciśnij sok z połówki cytryny
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaSkładniki: 3 male czerwone pomarańcze 1,5 szklanki maki pszennej szklanka cukru 3 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia pół łyżeczki soli 3/4 szklanki jogurtu typu greckiego pół szklanki oleju np.rzepakowego galaretka np. pomarańczowa Przygotowanie W mniejszej misce wymieszaj suche składniki, poza cukrem. Pamiętając, by przesiać make. Do drugiej, większej miski zetrzyj skórkę z pomarańczy. Należy je uprzednio bardzo dokładnie
Karczma Honoriettysmakującą, no i bardzo kuszącą ze względu na kolory tęczy... Składniki: galaretki po 1 opakowaniu: agrestowa, cytrynowa, niebieska, truskawkowa, bursztynowa (propozycja) można inne wg uznania jogurt naturalny grecki 1 litr mleko 0,5 szklanki żelatyna 50 g (torebka) cukier puder do smaku Wykonanie: Galaretki przyrządzić wg przepisu na opakowaniu (ja rozpuszczam w dwóch szklankach gorącej wody
kgwjanczewoprzepisie. składniki: ciasto: 3 szkl mąki pszennej 250g margaryny 5 żółtek 3 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli masa jogurtowo-kokosowa: 1200 g jogurtu greckiego 200g wiórków kokosowych budyń śmietankowy 5 białek szczypta soli 3/4 szkl cukru 2 łyżeczki soku z cytryny ponadto: pęczek rabarbaru łyżka cukru Jogurty umieścić na włożonym gazą durszlaku, odstawić na około
6niebo