przepis Składniki 250 g tortellini 1 cebula 250 g pomidorów koktajlowych 2 ząbki czosnku 1 łyżka masła klarowanego 1 garść rukoli Sos 2 awokado 400 ml jogurtu typu greckiego 2 łyżki soku z cytryny 1/2 łyżeczki cukru sól pieprz szczypta płatków chilli Tortellini ugotować i odcedzić na sicie. Na patelni rozgrzać masło i zeszklić cebulę pokrojoną drobno, ale nie rumienić
O kuchni z uczuciemwysmarowania formy 1 spory pęczek koperku 3 ząbki młodego czosnku 300ml mleka 2-3,5% tłuszczu 1 płaska łyżeczka soli 1 płaska łyżeczka zielonego pieprzu ziołowego 200g jogurtu greckiego
Karo in the Kitchenpieczemy 45 - 50 minut. Ciasto doskonale smakuje zarówno z kawą jak i kubkiem zimnego mleka. Jeśli chcecie wzbogacić deser, do kawałka ciasta można podać gałkę lodów lub odrobinę jogurtu greckiego. by Małgorzata Hert Wędrówki po kuchni http://www.wedrowkipokuchni.com.pl
Wędrówki po kuchniPrzepisów na sałatki greckie jest tyle, ilu ludzi istnieje na kuli ziemskiej. Jedni uważają, że nie może mieć miejsca połączenie pomidora i ogórka, inni nie wyobrażają sobie w sałatce papryki. Ja natomiast nie pożałowałam niczego i przyrządziłam sałatkę na bogato, po swojemu. Jest naprawdę smaczna Jeżeli chodzi o oliwki, osobiście wolę czarne, jednak tym razem nie mogłam ich dostać. Składniki
Kuchnia Bazyliizapach serowego farszu :) Pierogi z serem można podawać z czym dusza zapragnie: świeżymi owocami (mogą być też zmiksowane w postaci musu), kwaśną śmietaną z cukrem lub np. z jogurtem greckim i miodem :) Świetne na podwieczorek, czy też słodką kolację :) Składniki (na ok. 30 szt.): Ciasto: 350 g mąki pszennej 1 jajko 2 łyżki oleju bardzo ciepła woda szczypta soli Farsz
MyCookBook.plszklanka cieciorki ( z puszki lub ugotowanej) 1 cebula 3 łyżki oliwy kilka gałązek świeżej pietruszki lub koperku 3 czubate łyżki jogurtu greckiego 80 g żółtego sera sól i pieprz do smaku Przygotowanie ( 15-20 minut bez pieczenia): - ugotowane jajka posiekać - cieciorkę zmiksować lub rozgnieść widelcem z 1 łyżką oliwy
Pora na pora i pomidorarzodkiewek 1/2 cebuli 1 awokado 1 łyżka posiekanej pietruszki spora garść rzeżuchy + do dekoracji 1/4 cytryny do awokado sos 1 - 2 łyżki majonezu 3 łyżki jogurtu greckiego 1 łyżka oliwa z oliwek papryka w płatkach sól pieprz przygotowanie Jaja kurze posiekać niezbyt drobno, przepiórcze przekroić na pół. Cebulę, rzodkiewki - pokroić w kostkę lub posiekać drobno w blenderze
Stare Garyatar (mieszanka ta jest trudno dostepna w mniejszych miejscowościach można więc alternatywnie użyć suszonego tymianku ewentualnie z odrobiną oregano i sezamu) sól i pieprz sos 100 g jogurtu greckiego 140 ml maślanki 1 łyżka oliwy + trochę do skropienia przed podaniem 1 zmiażdżony ząbek czosnku szczypta soli Bakłażany kroimy wzdłuż i miąższ nacinamy lekko po skosie tak, aby powstał wzór
Simple Dishmlekiem, a gdy już się ładnie połączą mieszamy z płatkami owsianymi i wykładamy równomiernie na dno tortownicy (średnica 20 cm). Pianka: 1 opakowanie serka mascarpone (250 g.) mały jogurt grecki (200 g) 2 łyżeczki żelatyny 3 łyżki mleka opcjonalnie cukier puder do posłodzenia (ja nie słodziłam) Żelatynę zalewamy mlekiem, odstawiamy do napęcznienia, a następnie rozpuszczamy. Miksujmy jogurt z serkiem
Cynamonowe szczęścieodżywczej produktu. Składniki 3 szklanki mąki luksusowej pszennej typ 550 Młynomag 250 g masła extra bez laktozy 2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 duże żółtka 3 łyżki jogurtu greckiego light bez laktozy Łowicz 1 szklanka cukru pudru 2 łyżeczki cukru waniliowego robionego w domu 3 łyżki ciemnego, dobrego naturalnego kakao Skworcu Na masę serową 1300 g twarogu
Z Kuchni Do Kuchnipuszka tuńczyka w sosie własnym 3 średnie łodygi selera naciowego 3 - 4 suszone pomidory ze słoiczka w oliwie 1 -2 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę 1 łyżka jogurtu typu greckiego 1 łyżka majonezu 1 łyżka oliwy od suszonych pomidorów 1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego lub pietruszki sól pieprz Przygotowanie: Ciecierzycę namoczyć w zimnej wodzie na co najmniej 12 godzin, wody
Kuchcik gotujenudny, a wiosna jest właśnie po to, aby urozmaicać codzienie dania. Do sałatki można dodać suszone pomidory lub inny, ulubiony ser jak np. capri czy ostrzejszą w smaku gorgonzolę, grecka feta będzie doskonała w tym przepisie, ale należy pamiętać, że jest juz wystarczająco słona. Grillowany halloumi także pasuje do tego przepisu, rozmarzyłam się, pyszności! Można posypać sałatkę ulubionymi ziarnami podprażonego
Moja smaczna kuchniawzorze pisankę. Piec w temperaturze 180ºC przez ok. 30 minut do zarumienienia. Wystudzić. Masa jogurtowo - czekoladowa: masa kajmakowa do udekorowania 160 g białej czekolady 125 g jogurtu greckiego - dzień wcześniej wyłożyć jogurt na nieduże sitko wyłożone podwójną gazą, przykryć i wstawić do lodówki na noc. Zgromadzoną wodę odlać. Odcedzony jogurt (w temperaturze pokojowej) zmiksować i dodać do niego rozpuszczoną
The Sweet Damselgarście mieszanki sałat garść pomidorków cherry 1/2 papryki żółtej 1/2 papryki czerwonej kilka piór cebuli czerwonej 1/3 ogórka zielonego długiego garść ziaren słonecznika prażonego Sos wg Teściowej: jogurt grecki gęsty, 1 łyżka majonezu, szczypta soli i pieprzu, szczypta ziół prowansalskich oraz koperku suszonego. Jogurt mieszamy z majonezem. Dodajemy przyprawy i aksamitny sos gotowy. Przygotowanie: Warzywa wrzucamy po kolei
Kuchnia po mojemułyżki oleju rzepakowego tłoczonego na zimno 1 łyżeczka miodu 200 g marynowanych prawdziwków i kurek pęczek koperku pęczek rzodkiewek pęczek szczypiorku Sos : 2 łyżki majonezu 200 g jogurtu greckiego pół łyżeczki kuminu sok z 1 cytryny sól pieprz Przygotowanie Na suchej, dobrze rozgrzanej patelni usmażyłem plasterki kindziuka. Sos : wymieszałem jogurt, majonez, kumin, sok z cytryny. Doprawiłem solą
R'n'G Kitchen