Święta, święta i po świętach. I jak zawsze jakieś resztki w lodówce zalegają. Przepis na sałatkę z jajek z dodatkiem rzeżuchy podawałam rok temu ( klik ). Dzisiaj trochę inne składniki, ale efekt również smaczny. Zapraszam! Składniki 3 -4 jajka ugotowane na twardo lub część przepiórczych 10 rzodkiewek 1/2 cebuli 1 awokado 1 łyżka posiekanej pietruszki spora garść rzeżuchy + do dekoracji 1/4 cytryny do awokado sos 1 - 2 łyżki majonezu 3 łyżki jogurtu greckiego 1 łyżka oliwa z oliwek papryka... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...