Pomysłów na faszerowane jajka tyle, ile głów, które nad tym myślą. Ja pamiętam żółtko mieszane z wędzoną makrelą, ale to już czuć nudą – choć smak uważam za kultowy ;) Mam dla Was kilka propozycji. Bardzo prostych w przygotowaniu, z dwóch składników każdy. Nie przejmujcie się żółtkami, z nich można zrobić przepyszną paschę. Awokado z pietruszką Dojrzałe awokado kroimy na pół, wyciągamy pestkę i łyżką wybieramy miąższ do miseczki. Miąższ skrapiamy sokiem z cytryny i ugniatamy widelcem. Pęczek pietruszki sie... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...