Robiłam je wiele razy. Pysznie pachną, jeszcze lepiej smakują. Warzywne nadzienie nęci kolorami a maślane ciasto rozpływa się w ustach. Przepis gdzieś kiedyś z internetu, z moimi zmianami :) Warzywne samosy z pieca farsz: pół brokuła, posiekane różyczki 3 marchewki, pokrojone w kosteczkę szkl. mrożonego groszku 1 cebula, posiekana 2 ząbki czosnku, posiekane oliwa do smażenia kawałek imbiru, starty na tarce po pół łyżeczki przeprawy garam masala i kurkumy szczypta chili szczypta soli i pieprz... czytaj dalej...
Ruda, z zamiłowaniem do wypieków kulinarnych i nie tylko, potraw makaronowych i różnistych egzotycznych, a także ceramiki najchętniej własnego wyrobu, dobrych książek i filmów z klimatem. Mama Blondyneczki i Blondasa, do niedawna niania a teraz po prostu pełna pasji podwójna Mama Wiewiórka :)