
Składniki 1 średnie awokado 3/4 szklanki maślanki sok z połowy cytryny 1 ząbek czosnku 1 pęczek szczypiorku 1/4 szklanki kolendry zielonej 1/4 szklanki majonezu (lub jogurt grecki) 1/2 łyżeczki nasiona kminku świeżo zmielone sól i pieprz do smaku - Trzeba pamiętać ,że majonez jest doprawiany ,więc lepiej posolić po spróbowaniu. Wykonanie Wszystkie składniki zmiksować na gładko. Jeśli cos zostanie to można przechowywać w lodówce kilka dni :)) ps. jest pyszny , używam go jako dodatek do jajek i do piec... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...
Jestem kobietą , której życie co dzień zaczyna się od nowa.. Matką, miłośniczką antyków przedmiotów z duszą i muzyki ... . .. Kolekcjonuję wspomnienia. . Jeszcze wierzę w drugiego człowieka... Gotuję i kocham gotowanie, choć nie znaczy to, że ciągle siedzę w kuchni.
Preferuję kuchnię nieskomplikowaną, w pełni korzystającą z doświadczeń poprzednich pokoleń, ale otwartą na nowości. Jestem przeciwnikiem ścisłego trzymania się wytycznych w przepisach, kocham eksperymenty w dodawaniu do potraw swoich "trzech groszy" - to nic, że nieraz wyjdzie coś nie tak - następnym razem będzie lepiej Uwielbiam to, co związane jest z dobrym jedzeniem - kulinarne zakupy i podróże..