gorąca czekolada - 3859 przepisów (strona:90/258)

Czekoladowe ciasto drożdżowe z jabłkami 304

galaretki agrestowej 1 szklanka wody POLEWA: 1 łyżeczka kakao 2 łyżki wody 2 łyżki cukru pudru 25g masła 50g czekolady gorzkiej perełki do dekoracji Drożdże rozetrzeć z 1 łyżką cukru i ciepłym, ale nie gorącym mlekiem. Tak przygotowany zaczyn odstawić w ciepłe miejsce na 10 min. W misie miksera utrzeć do białości jajka z resztą cukru. Wlać spieniony zaczyn(...)suchą galaretkę i mieszać, aż się rozpuści. Wystudzić i kiedy zacznie tężeć przełożyć masą ciasto drożdżowe. W garnuszku zagotować wodę rozmieszaną z cukrem pudrem i kakao. Dodać masło i czekoladę. Podgrzewać na minimalnym ogniu, aż wszystko się połączy. Lekko przestudzoną polewą polać ciasto. Można udekorować perełkami cukierniczymi. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Ciasta czekoladowe , Ciasta drożdżowe , Ciasta przekładańce , Ciasta

https:KKuchniaMniam
Tort czekoladowy z masą cappuccino i z owocami 205

łyżki kawy cappuccino Tłuszcz i wiórki kokosowe do formy Sposób przygotowania: Jajka wymieszać z 4 łyżkami gorącej wody, cukrem, 1 torebką cukru waniliowego i ubić na puch. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, z płatkami (polecam zmielić) i pokrojoną drobno czekoladą. Całość delikatnie wymieszać i przelać do przygotowanej formy, następnie upiec w temperaturze 175 stopni przez 35 minut. Przygotowanie

Tradycyjna Kuchnia
Mus czekoladowy 349

łyżka cukru  2 op cukru waniliowego 150 g czekolady białej 150 g czekolady mlecznej 200 g czekolady gorzkiej Wykonanie : Śmietanę ubić na sztywno z cukrem waniliowym. Odłożyć 3 łyżki do dekoracji. Do białek dodać cukier , postawić miskę na garnku z gorącą wodą i ubijać ok 1 min , zdjąć z garnka i dalej ubijać do sztywności. Połączyć delikatnie śmietanę(...)białkami Podzielić na 3 części. Rozpuścić w oddzielnych miseczkach po 150 g każdej czekolady. Połączyć kolejno każdą ze śmietaną. Nakładać kolejno warstwami do pucharków , kielichów itp. najlepiej z przezroczystego szkła aby nacieszyć również oczy ;) Udekorować odłożona bitą śmietaną i startą pozostałą gorzką czekoladą. Smacznego :)   Polecam

Malinowa Kawiarenka
Deser kokosowy z kaszy manny 499

kasza manna "Kupiec" - 1 łyżka - wiórki kokosowe - 2 łyżki  - masło - 30 g  - mleko - 1/3 szklanki  - czekolada gorzka - 1/4 tabliczki (25 g)  - ciasteczka owsiane - 2 sztuki  - miód - 1 i 1/2 łyżki  Sposób przygotowania:  Do gorącego mleka dodać 1 łyżkę miodu, masło oraz kaszę (rozrobioną w łyżce mleka). Całość mieszając doprowadzić do wrzenia(...)kokosowe. Ciasteczka owsiane bardzo drobno pokruszyć i wymieszać z 1/2 łyżki miodu. Tak przygotowanymi wyłożyć dno słoika i wylać na wierz ciepłą kaszę, a następnie rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladę. Odstawić na 2 godziny w chłodne miejsce. Podawać posypane wiórkami kokosowy mi. Smacznego

Fit-amina
"Bounty" z kaszy manny 467

kasza manna "Kupiec" - 1 łyżka - wiórki kokosowe - 2 łyżki  - masło - 30 g  - mleko - 1/3 szklanki  - czekolada gorzka - 1/4 tabliczki (25 g)  - ciasteczka owsiane - 2 sztuki  - miód - 1 i 1/2 łyżki  Sposób przygotowania:  Do gorącego mleka dodać 1 łyżkę miodu, masło oraz kaszę (rozrobioną w łyżce mleka). Całość mieszając doprowadzić do wrzenia(...)kokosowe. Ciasteczka owsiane bardzo drobno pokruszyć i wymieszać z 1/2 łyżki miodu. Tak przygotowanymi wyłożyć dno słoika i wylać na wierz ciepłą kaszę, a następnie rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladę. Odstawić na 2 godziny w chłodne miejsce. Podawać posypane wiórkami kokosowymi.  Smacznego

Fit-amina
Tarta z malinami i białą czekoladą 196

Śmietankę lekko podgrzewamy i dodajemy do niej posiekaną drobno białą czekoladę. Chwilę podgrzewamy razem, ciągle mieszając, aż czekolada rozpuści się. Zdejmujemy z ognia. Jajka lekko roztrzepujemy trzepaczką (nie ubijamy), dodajemy do masy czekoladowej (może być ciepła, ale nie gorąca) i jednocześnie energicznie mieszamy. Dodajemy wiórki i ponownie mieszamy. Nadzienie wlewamy na podpieczony spód. Układamy maliny. Wkładamy(...)powrotem do piekarnika i pieczemy przez ok. 20-25 minut. Studzimy. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem. Post Tarta z malinami i białą czekoladą pochodzi z bloga Poezja smaku

Poezja smaku
Princessa 167

cukru 2 zielone galaretki 1/2 l śmietany 30 % 3 łyżki cukru 3 princessy kokosowe 1/2 białej czekolady Przygotowanie: Upieczony biszkopt przekroić na pół ;) Jabłka obrać i pokroić w drobną kostkę ;) A to wymaga troszkę czasu ;) 1/2 szklanki cukru rozpuścić w 1/2 szklanki gorącej wody i zalać nią pokrojone jabłka.  Galaretki rozpuścić w 2 szklankach gorącej wody. Wlać(...)jabłek. I czekać aż zacznie tężeć... Gdy masa jabłkowa zacznie tężeć, przełożyć nią biszkopt.  Śmietanę ubić z 3 łyżkami cukru, a następnie dodać rozpuszczoną białą czekoladę ( w kąpieli wodnej).  Do ubitej śmietany dodajemy starte princessy i mieszamy łyżką.  Całość wykładamy na ciasto i dekorujemy startą ciemną czekoladą;) Pychota

Lawendowe Niebo
Deser czekoladowo-pomarańczowy 204

pucharki do 300 ml): domowa galaretka pomarańczowa 0,5 l soku pomarańczowego  5 łyżeczek żelatyny 1/3 szklanki zwykłego cukru mus czekoladowy 250 ml śmietany 30% 130-140 g czekolady gorzkiej 4 łyżeczki zwykłego cukru 1 całe jajko + 1 żółtko 4 łyżeczki wódki malinówki 4 łyżeczki wody lub mleka kilka kropelek aromatu rumowego do dekoracji bita śmietana złote, cukrowe(...)kilka kropelek aromatu rumowego. Za pomocą trzepaczki wszystko ze sobą wymieszać. Ubijać tak długo, aż masa będzie gorąca, a na wierzchu pojawi się piana (na dnie masa powinna być rzadka).  Do ubitych jajek dodać posiekaną czekoladę, 4 łyżeczki wody/lub mleka i 4 łyżeczki wódki malinowej. Całość ze sobą wymieszać, zdjąć z ognia i odstawić do ostygnięcia

Ugotować
Letnie przetwory: Marmolada szwarcwaldzka 127

gotuj przez chwilę. W trakcie gotowania marmolady zbieraj pojawiające się na jej powierzchni szumy. Po ok. 5 minutach do wiśni dodaj czekoladę i likier migdałowy. Całość dokładnie wymieszaj i zdejmij z ognia. Gotową marmoladę (jeszcze gorącą) przełóż do słoików. Słoiki zakręć i postaw do góry nogami, tzn. wieczkami na dół. Po mniej więcej 5 minutach słoiki odwróć do „normalnej

blog.moje-pasje.info
Kurczak w sosie poblano mole z puree z kukurydzy 166

dusić często mieszając przez 10-15 minut. • Gdy sos będzie za gęsty dolać wody. • Gotowy zmiksować dokładnie, dodać kostki czekolady gorzkiej i zagotować. • Upieczone podudzia włożyć do sosu. Puree • Odcedzone ziarna kukurydzy zalać gorącą wodą, odcedzić i dokładnie zmiksować. • Obrany czosnek przecisnąć przez praskę. • Rozgrzać masło, przesmazyć kukurydzę z czosnkiem, doprawić. • Podawać podudzia

To co kocham
Śniadanie z Jogobellą 185

osobiście zakochałam się w małych porcjach Jogobelli Musli.  Małym odkrywcom polecam Jogobellę Breakfast w wersji Choco Crunchy ze słodkim dodatkiem chrupiącej czekolady, a 8 zbóz to solidna porcja dla większych głodomorów. Osobiście przetestowałam wszystkie i gorąco je polecam. Są naprawdę pyszne. #porcjaradosci

Bon appetit mon amie
Kuchenne akcesoria w mojej kuchni 184

zawsze miała pod ręką duże emaliowane chochle, cedzaki, przeróżnego koloru garnuszki, wiszące blisko pieca. Ot urok wiejskiej chaty. Kuchenne akcesoria Często rozpuszczam czekoladę w kąpieli wodnej. Przyznacie, że dopasowanie naczynia, które by pasowała do garnka z gorącą wodą może przyspożyć ból głowy. Aż tu pewnego dnia będąc na zakupach w Ikei znalazłam to co od dawna szukałam. Naczynie podobne

codojedzenia
Murzynek – duża blacha 445

kąpieli wodnej). Dodać z 1-2 łyżki mleka i mieszać do uzyskania błyszczącej, lejącej się polewy. Jeśli po wlaniu mleka czekolada Wam się zbije lub sproszkuje, dolejcie trochę więcej mleka, aż się ponownie rozpuści. Gorącą polewą polejcie ostudzonego Murzynka.   The post Murzynek – duża blacha appeared first on Moja Delicja - Przepisy kulinarne

Moja Delicja
Keks czekoladowy ze śliwką i orzechami 133

Kiedy robi się zimno na dworze mam ochotę usiąść wtedy z kubkiem gorącej kawy i zjeść coś czekoladowego. Poszukując ciekawych połączeń natrafiłam na keks właśnie z czekoladą,który został połączony ze śliwką mmm pysznie to się czytało a jeszcze pyszniej jadło. Zapraszam... Skala smaku 10/10 keks jest wilgotny,mocno czekoladowy i wcale nie za słodki. Od siebie mogę dodać

Kubki smaku
Czekoladowy tort z ciasteczkami 171

pół szklanki ciepłej wody sok z cytryny do smaku cukier puder do smaku Przygotowanie: Śmietanę ubić na sztywno. Dodać mascarpone. Zmiksować.  Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Dodać do masy śmietanowej. Żelatynę rozpuścić w minimalnej ilości gorącej wody. Dokładnie wymieszać, ostudzić i powoli dodawać do masy czekoladowej. Wstawić krem na 1h do lodówki. Ostudzony biszkopt przekroić wdłuż na pół

Fabryka pomysłów

Proponowane wyszukiwania