gorąca czekolada - 3859 przepisów (strona:87/258)

ciasto Twix 223

parą z odłożonymi dwiema łyżkami mleka. Ciasto wyłożyć na paterę lub deskę odwracając foremkę do góry dnem. Posmarować wierzch i boki czekoladą. górę posypać posiekanymi batonikami. Odstawić w chłodne miejsce. Kroić nożem moczonym w gorącej wodzie

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Dietetyczne delicje czekoladowe z galaretką 177

okrągłe kształty. Układać na biszkopcikach od płaskiej strony.  Polewa: 1 łyżka oleju kokosowego 2 łyżki kakao  lub roztopiona gorzka czekolada Olej roztopić, dodać kakao i miód. Wymieszać. Wystudzić. Polewa nie może być gorąca - rozpuści galaretkę!  Polać biszkopciki. *można także użyć gotowej galaretki bez cukru lub zastąpić wodę i smaker sokiem owocowym

Chocolate Muffin Blog
Tort "beczka z butelkami" 209

łyżek cukru pudru Poncz: 250 ml mocnej kawy 150 ml likieru amaretto Galaretka: 600 ml Sprite lub 7up 100 ml gorącej wody 3,5 łyżeczki żelatyny Dodatkowo: ok. 500 g długich wafli w czekoladzie małe butelki z alkoholem Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na najwyższych obrotach miksera na sztywną pianę, na koniec dodajemy stopniowo cukier. Zmniejszamy obroty miksera

Czary - gary w kuchni
Galaretki pomarańczowo-mandarynkowe 144

foremek. Warto pomóc sobie podważając je delikatnie ostrym nożem lub zanurzając spód i boki foremek na ok. 10 sekund w gorącej wodzie. Galaretki układamy na talerzyku. Można też polać je dodatkowo roztopioną gorzką czekoladą tworząc na ich powierzchni cienkie paseczki. Smacznego

MyCookBook.pl
Śliwkowy krem czekoladowy (czekodżem) 194

niedużym doprowadzić do wrzenia. Od chwili zawrzenia gotować ok. 10 min. stale mieszając. Następnie całość zmiksować za pomocą blendera ręcznego, dodać pokruszoną czekoladę, kakao i mieszać, aż całkowicie się rozpuszczą. Na koniec dodać likier amaretto. Gorący krem przełożyć do słoików, dobrze zakręcić i odstawić do wystygnięcia do góry dnem

Domowa Cookierenka Agi
Naleśniki z serem, bakaliami i sosem czekoladowym 172

dodać 2-3 łyżki śmietany. Słodzimy wedle własnego uznania. Z mleka, cukru i proszku budyniowego gotujemy budyń. Zdejmujemy z ognia i wrzucamy czekoladę. Mieszamy aż do rozpuszczenia. Gotowe naleśniki przekładamy farszem serowym i podajemy z gorącym sosem czekoladowym.  Naleśniki dodaję do akcji

My simple kitchen
Ciasto Barbie 253

której rozprowadzamy budynie z 3 łyżkami cukru. Resztę soku zagotowujemy. Gdy zacznie wrzeć wlewamy rozwór budyniowy i mieszamy aż całość zgęstnieje. Gorącą jeszcze masę wylewamy na biszkopt i równo rozprowadzamy. Na masie układamy ciastka czekoladą do góry. Pianka różowa : Galaretki przyrządzamy według przepisu na opakowaniu i odstawiamy do wychłodzenia. Odlewamy 2 szklanki mleka i schładzamy je w lodówce

My simple kitchen
Tort kakaowy z czekoladową bitą śmietaną 259

przekroić na 3 blaty Czekoladowa bita śmietana – 350 schłodzonej śmietany 36% – 250 g sera mascarpone – 100 g białej czekolady Czekoladę połamać na kosteczki, roztopić w kąpieli wodnej i jeszcze ciepłą, ale nie gorącą połączyć za pomocą łyżki z serem mascarpone. Zimną śmietankę do deserów ubić na bardzo sztywną pianę, wmieszać ją delikatnymi ruchami szpatułki do masy

dom-agi.pl
Wymagające ciasteczka 184

kratce. Całkowicie ostudzone ciasto pokroić w kwadraty lub wicinać foremką dowolne kształty. Pistacje drobno posiekać. Czekoladę rozpuścić. Połowę ciastek zanurzać w czekoladzie, następnie brzegi w pistacjach. Odłożyć do zastygnięcia. Smacznego! Siedzę sobie z kubkiem gorącej herbaty i patrzę na choinkę - udała nam się w tym roku, nawet pachnie choinką . C. leży wyciągnięty na kanapie z psą wtuloną w ramię

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Murzynek z budyniem czekoladowym 438

stopniach. Polać czekoladą lub polewą Polewa czekoladowa - błyszcząca 3 - 4 łyżki cukru 2 łyżki śmietany 3 łyżki kakao 6 kostek czekolady 50 g margaryny 1 łyżka żelatyny Wykonanie: Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody, resztę składników zagotować. Dodać do masy kakaowej rozpuszczoną żelatynę i wymieszać

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Kostka wiśniowa 392

czekoladowym sosem z dodatkową wiśnią na każdej kostce. Ciasto wyszło pyszne, rozpływające się w ustach. Wiśnie i czekolada to idealne połączenie smakowe. Jeśli macie jeszcze trochę wiśni w swojej spiżarni, gorąco zachęcam do zrobienia ciasta dla swojej rodzinki lub przyjaciół na pewno im posmakuje Post Kostka wiśniowa pojawił się poraz pierwszy

Marta Gotuje
Miodownik vel stefanka 589

połowy cytryny ) opcjonalnie: krem kajmakowy na ostatnią warstwę (wymieszałam kilka łyżek kajmaku z ok. 2 łyżkami kremu) Polewa czekoladowa 3 łyżki gorącej wody 3 łyżki cukru pudru 2 łyżki kakao kilka kostek (5-6) czekolady  2 czubate łyżki śmietany  Przygotowanie Ciasto. Wszystkie składniki na ciasto umieścić w misce a następnie dokładnie wyrobić ciasto (może być trochę lepiące

coolinarnastrefa.blogspot.com
Czekoladowe ptasie mleczko – czyli pyszna „mamałyga” :-) 361

płatki, było za mało, więc polecam wziąć 3) – 2 łyżki cukru pudru – 50 g gorzkiej czekolady (70%) – 200 ml śmietany kremówki 36% Foremkę wykładamy folią spożywczą. Z żelatyną postępujemy według instrukcji na opakowaniu. Tą w proszku rozpuszczamy w gorącej wodzie, a tą w płatkach moczymy w zimnej by napęczniała. Białka ubijamy i do ubitych dodajemy cukier(...)puder, ciągle miksujemy, piana będzie gęsta i lśniąca. Osobno ubijamy śmietankę kremówkę. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Zimną żelatynę wlewamy powoli do ubitych białek, miksujemy je delikatnie (w przypadku żelatyny w płatkach, odsączamy ją z zimnej wody i delikatnie podgrzewamy, rozpuszczoną wlewamy do białek). Następnie wlewamy ostudzoną ale jeszcze płynną czekoladę i na samym końcu dodajemy ubitą śmietankę kremówkę. Wszystko

Relaxtime
Libańskie ciasto pomarańczowe z czekoladą 362

pieczenia olej kokosowy lub masło do wysmarowania formy odrobina mąki kokosowej/ migdałowej lub cukru kokosowego do oprószenia formy 100g gorzkiej czekolady 1 czubata łyżka śmietany gęstej 18% 2 łyżki mleka Wykonanie: Pomarańcze porządnie wyszorować w gorącej wodzie. Na 5 minut zalać wodą z łyżeczką sody oczyszczonej. Następnie zalać czystą wodą i gotować pomarańcze do miękkości (ok. 1-1.5 godziny(...)kokosową. Ciasto przełożyć do tortownicy. Piec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez około 45-55 minut (do suchego patyczka). Studzić przy otwartych drzwiach piekarnika. W kąpieli wodnej rozpuścić czekoladę, dodać śmietanę oraz mleko, dobrze wymieszać. Posmarować przestudzone ciasto. Libańskie ciasto pomarańczowe z czekoladą najlepiej smakuje po wystygnięciu i długo zachowuje wilgotność.   Post Libańskie ciasto pomarańczowe z czekoladą pojawił

Pociąg Do Kuchni
Kawowo - czekoladowe muffinki 259

Dlatego wykorzystałam okazję i dołączyłam do akcji prowadzonej przez Bożenkę . Zrobiłam wilgotne, czekoladowo- kawowe muffinki z czekoladą polewą. Wyborne!   Składniki:   1 i 1/2 szklanki mąki pszennej,  2 jajka,  3/4 szklanki maślanki,  1/2 szklanki kakao,  3/4 szklanki gorącej kawy,  szklanka cukru,  3/4 łyżeczki proszku do pieczenia,  łyżeczka sody oczyszczonej(...)maślankę. Dodać olej oraz nasiona wanilii. Na koniec dodać gorącą kawę. Krótko zmiksować. Uwaga! Ciasto jest bardzo rzadkie, ale takie właśnie ma być;) Masę rozlać do foremek na muffinki do 3/4 wysokości. Piec około 18 minut w temp. 180st. Ostudzić. Ganache czekoladowe:   200g śmietanki 30%,  200g gorzkiej czekolady. Czekoladę połamać na kawałki, wraz ze śmietaną stopić

Z miłości do słodkości