gorąca czekolada - 3859 przepisów (strona:87/258)

Krem orzechowo-czekoladowy 167

szklanki mleka 2% + łyżka (ok. 200 ml), - 5 daktyli (ok. 23 g), - łyżka masła orzechowego (ok. 20 g), - 4 kostki gorzkiej czekolady (ok. 20 g), - łyżka orzechów arachidowych (ok. 10 g). Sposób przygotowania 1 . Daktyle zalewamy gorącą wodą i odstawiamy do napęcznienia (ok. 30 min.). 2 . Kaszę jaglaną dokładnie płuczemy. 3. Kaszę jaglaną zalewamy 1/2 szklanki mleka i gotujemy(...)Ugotowaną kaszę jaglaną miksujemy z dodatkiem 1/4 szklanki mleka na gładką pastę. 5. Daktyle (bez wody) miksujemy z masłem orzechowym na gładką pastę. 6. Rozpuszczamy w kąpieli wodnej czekoladę z dodatkiem mleka. 7. Rozdrabniamy orzechy. 8. W kubeczku umieszczamy krem jaglany następnie krem daktylowo-orzechowy. Całość oblewamy czekoladą i obsypujemy orzechami. Deser jest bogaty w: - witaminę B 2 (pochodzącą

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
MLEKO Z CIASTECZKIEM - DESER DIETA 1500 KCAL. 177

wiecie kogo.Ale to moje ciasteczko i sama go zjadłam.Dwa gryzy i po ciasteczku ,było pyszne! Podwieczorek ma 187 kcal. 1 pierniczek w czekoladzie 20 g. 1 szkl.mleka 0.5% 200 ml.. ***************************************** Pierniczka zjeść popijając gorącym mlekiem.Smacznego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Mioduszki 145

wycinamy foremkami ciasteczka. Przekładamy na blachę, pieczemy około 10 minut w temperaturze 180 stopni. Ozdabianie: - 10 czubatych łyżek cukru pudru - 4 łyżki gorącej wody - posypka Delecta maczek smak mango - posypka Delecta kuleczki zbożowe w czekoladzie - posypka Delecta maczek smak tutti frutti Cukier puder przesypujemy do garnka, dodajemy wodę i wszystko dokładnie rozcieramy na wolnym ogniu.  Przygotowanym lukrem ozdabiamy

Kulinarne życie
DONUTY / OPONKI CZEKOLADOWE – idealne na Karnawał! 213

szklanki wycinamy krążki, w środku tworząc małą dziurkę. Smażymy na rozgrzanym oleju po ok. 2 minuty z każdej strony, odsączamy na ręczniku. Odrobinę czekolady zostawiamy do posiekania, resztę roztapiamy w kąpieli wodnej, dodając łyżkę masła. Gorącą polewamy oponki, posypujemy resztą posiekanej. Zajadamy! Smacznego

Ostra na Słodko
Praliny samo zdrowie. 133

Kakaowe trufle z ciecierzycy, gorący koktajl banan-dynia* (ciecierzyca, daktyle, kakao, mąka kokosowa, banan, cynamon) *banan, dynia,mleko sojowe, cynamon  Trzymajcie kciuki dzisiaj, kolejna

More food, love and dreams
DŻEM POMARAŃCZOWY Z CZEKOLADĄ 170

luksusową propozycję na przepyszny dżem z pomarańczy i i białej czekolady.Przetwórstwo domowe , dosłownie limitowany , cudo!!! Dla mnie niesamowity ,wysublimowane szczęście łakomczucha.Gorąco go Polecam.!!!   1 kg.dojrzałych pomarańczy + 2 dodatkowo 2.5 tabliczki białej czekolady 1 .10 kg.cukru *********************************************** Kilogram pomarańczy umytych i osączonych zmiksować blenderem , a dwie całe sparzyć ,pokroić w plasterki.Do rondla wlać 20 ml.wody i dodać

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Lody o smaku kiwi z nutką mięty 105

Nie wiem jak jest u Was, ale u mnie strasznie gorąco. Już któryś dzień z kolei. Nie chce się nic, łącznie z wyjściem poza mury

Kuchnia w czekoladzie
Jagodzianki z czekoladą 110

jajko 1/4 szklanki oleju rzepakowego pół szklanki cukru opakowanie cukru waniliowego szczypta soli Nadzienie: 1,5 szklanki jagód 100 g posiekanej mlecznej czekolady łyżka  cukru łyżka mąki ziemniaczanej Lukier: szklanka cukru pudru kilka łyżek gorącej wody Mąkę połączyć z drożdżami, szczyptę posolić. Wlać mleko, dodać jajko i wymieszać dokładnie. Dolać olej i resztę składników. Zagnieść miękkie, plastyczne ciasto

Atlas Smaków
Sernik Limonka&Liczi 203

limonki 3/4 szklanki cukru pudru 5 łyżeczek żelatyny Dekoracja: wiórki kokosowe białe plasterki świeżej limonki bita śmietana owoce liczi ażurki z deserowej czekolady liście świeżej mięty Sposób przygotowania: Spód: Galaretki rozpuścić w 2 szklankach gorącej wody, odstawić do lekkiego stężenia. Wafelki pokruszyć, tortownicę o średnicy 26 cm wyłożyć folią spożywczą , wsypać okruchy tak aby przykryły dno.    Zalać

Wanilia i Kardamon
Ciasto Czekoladowe z Pijanymi malinami 219

maliny odcedzamy, kruszymy białą czekoladę ciasto wylewamy na prostokątną lub kwadratową blaszkę wyłożoną papierem i wysmarowaną masłem, na wierzchu układamy maliny oraz białą czekoladę Pieczemy 12- 17 minut, zostawiamy do ostygnięcia w piekarniku Podajemy na gorąco lub na zimno z bitą śmietaną SMACZNEGO

Luźna Kuchnia
Jaglane pralinki z białą czekoladą, Quincy Jones 175

słodziwo do zagęszczenia masy: wiórki kokosowe (lub pokruszone herbatniki, ciastka zbożowe, itp.) do obtoczenia:  wiórki kokosowe lub kakao Ugotuj kaszę na sypko. Czekoladę połam na małe kawałki i wymieszaj w misce z kilkoma łyżkami gorącej wody. Dodaj do miski kaszę, sok z cytryny, słodziwo i dokładnie wymieszaj. Jeśli masa jest za rzadka, dodaj wiórek kokosowych (ciastek zbożowych/herbatnik

Qlinarnie i Qlinarnie
Murzynek z nutą piernikową 189

Upały nie odpuszczają., uff jak gorąco. Na razie nie piekę, bo w domu jest i tak okropnie gorąco i bez używania piekarnika. Dzisiaj przepis

Na słodko lub wytrawnie
Ciasto Shrek 176

masę zieloną: Odlewamy szklankę soku, mieszamy w nim b udy nie, resztę zagotowujemy , jak się zacznie gotować to wlewamy budynie, mieszamy do zgęstnienia. Gorącą masę wylewamy na biszkopt. 3. Delicje uk ładamy na zielonej masie czekoladą do góry. 4. Jedną zieloną galaretkę rozpuszczamy w 3/4 szklance wrzątku, studzimy. Śmietanę ubijamy , a następ nie wlewamy zi mną galaretkę. Masę wykładamy

Kuchnia domowa Ani
665. Potrójnie czekoladowa. 114

czekoladowa kasza manna* z ricottą, rozgniecionymi truskawkami i jagodami** *z kawałkami czekolady, kakao, budyniem czekoladowym ** na dnie też Rano błogie lenistwo z miseczką gorącej kaszy, tak na osłodę, bo pogoda bardziej wiosenna niż letnia, a po południu kino z moimi dziewczynami :D Aaaa, już się nie mogę doczekać tego filmu

More food, love and dreams
Sweet like chocolate 196

rondelka i zalewamy rumem. Gotujemy na wolnym ogniu, aż wisienki wchłoną alkohol. Odstawiamy. Zabieramy się za ciasto. Przygotowujemy garnek z gorącą wodą. Nad nim umieszczamy metalowe naczynie, w którym rozpuszczamy masło. Następnie dorzucamy podzieloną na części czekoladę i rozpuszczamy, ciągle mieszając. Odstawiamy do ostygnięcia.  Białka i żółtka oddzielamy od siebie. Do żółtek dodajemy cukier i miksujemy na gładką

Sajkofanka smaku

Proponowane wyszukiwania