gorąca czekolada - 3859 przepisów (strona:81/258)

Ciasto milionera 42291

push({}); Ciasto milionera – inaczej Caramel shortbread (millionaires shortbread) to tradycyjne szkockie ciasto. Jest to nic innego jak kruche ciasto z kajmakiem i czekoladą, które bardzo przypomina popularne batoniki Twix . Jeśli lubicie takie słodkości, to gorąco polecam Wam ten przepis. Ciasto milionera jest w dodatku bardzo szybkie w wykonaniu i starsznie proste, więc chyba dwa razy nie muszę przekonywać(...)Składniki: Na ciasto: 3/4 szklanki mąki pszennej (140g) 100g masła 2 płaskie łyżki cukru pudru 1 łyżka śmietany kremówki   Dodatkowo: 1 puszka kajmaku   Polewa: 80g mlecznej czekolady 40g gorzkiej czekolady 6 łyżek śmietany kremówki   Ciasto milionera – Wykonanie: Mąkę przesiać przez sitko. Zimne masło pokroić w kostkę, dodać do mąki i wyrobić rękoma tak, by powstało ciasto

Kulinarne Przeboje
Orzechowa kawa mrożona z mleczną pianką. 129

zastąpić mlekiem sojowym lub migdałowym) 8-10 kostek lodu 4 łyżki syropu orzechowego ( u mnie o smaku orzechów macadamia firmy Monin) płatki czekolady/ kakao/ inna ulubiona posypka SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Kawę rozpuścić w jak najmniejszej ilości gorącej wody ( 50-100 ml) 2. W blenderze umieścić mleko, rozpuszczoną kawę, lód oraz syrop orzechowy i zblendować. 3. Gotowy napój przelać(...)szklanek. 4. Spienić mleko i samą piankę delikatnie rozprowadzić na kawie. 5. Przyozdobić czekoladą i/ lub ulubioną posypką.  Smacznego

DefinicjaSmaku
Czekoladowe ciasto drożdżowe z serem i truskawkami 204

kakao 1 szczypta soli 1 szklanka cukru 25 g drożdży świeżych 2 żółtka 1 jajko 1 szklanka mleka 2 łyżki oleju rzepakowego 50 g czekolady gorzkiej 70 % 50 g czekolady mlecznej WARSTWA SEROWA: 500 g twarogu zmielonego 2 łyżki cukru białego 2 łyżki cukru waniliowego 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 jajko 2 białka szczypta soli ok 300 g świeżych truskawek(...)masła Przygotować kruszonkę rozcierając mąkę z cukrem i miękkim masłem. Wstawić do lodówki. Drożdże rozetrzeć z 1 łyżką cukru i ciepłym, ale nie gorącym mlekiem. Tak przygotowany zaczyn odstawić w ciepłe miejsce na 10 min. Czekoladę mleczną i gorzką posiekać i umieścić w misce. Postawić nad gotującą się wodą i rozpuścić. W misie miksera utrzeć do białości jajko

https:KKuchniaMniam
Tort potrójnie czekoladowy 228

ogniu rondla z zagęszczonym mlekiem wsypujemy cukier i dokładnie mieszamy. Doprowadzamy do wrzenia i pozostawiamy w tym stanie przez kilka minut pilnując, aby się nie przypaliło. Zdejmujemy z ognia. Czekoladę łamiemy na małe kawałki i dorzucamy do mleka i cukru, mieszając do całkowitego rozpuszczenia. Dodajemy masło i aromat waniliowy. Ubijamy krem aż stanie się gładki i błyszczący. przykrywamy folią spożywczą(...)przykrywamy drugim. Ostrożnie rozprowadzamy pozostały krem na ściankach i na szczycie tortu. Jeżeli chcemy uzyskać gładkie wykończenie, krem rozsmarowujemy szpatułką- nożem umoczonym w gorącej wodzie. Inaczej uzyskamy artystyczne zawijasy. Przygotowujemy polewę. W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę. Gdy będzie całkowicie rozpuszczona polewamy nią tort.Do dekoracji rozpuściłam białą czekoladę i widelcem z góry robiłam wzorki.  Dodatkowo zrobiłam ozdóbki czekoladowe

Pudełko rozmaitości
Tarta Halloween'owa 128

masą wylepić formę o średnicy 26 cm, dno ponakłuwać widelcem. Piec w rozgrzanym piekarniku 10 minut. Nadzienie: Do rondla włożyć masło i czekoladę, roztopić na małym ogniu nieustannie mieszając. Nieco ostudzić (żeby nie było gorące). Do miski wsypać cukier i wbić jajka. Ubić na jednolitą masę, następnie dodać śmietankę, esencję waniliową i masę czekoladową. Wszystko razem wymieszać(...)całkowitego ostygnięcia. Bita śmietana: Śmietanę ubić na sztywno z cukrem i cukrem waniliowym. Pod sam koniec dodać śmietan-fix i jeszcze przez chwilę miksować. Gotową śmietaną wyłożyć tartę. Czekoladę stopić w kąpieli wodnej i przystroić tartę. Żeby zrobić pajęczynę, najprościej zrobić najpierw krzyż i kolejne linie przecinające się na środku, a dopiero później linie biegnące od środka i oddalające się

Passions hobbies life
Tort czekoladowy z konfiturą z czarnej porzeczki 168

minut, do tzw. suchego patyczka. Biszkopt ostudzić i przekroić na 2 krążki. Krem:  Miskę robota schłodzić wcześniej. Czekolady połamać i osobno rozpuścić nad kąpielą wodną, lekko przestudzić (ma być lekko ciepła ale nie gorąca) Ubijać śmietankę. Gdy będzie prawie ubita dodać cukier puder, śmietan fixy i mascarpone, ubić na sztywny krem. Krem podzielić na 2 części(...)jednej dodać rozpuszczoną gorzką czekoladę, szybko ubić mikserem. Do drugiej części wlać białą czekoladę, zmiksować. Przełożenie: Krążki biszkopta nasączyć wodą (1/2 szkl) z dodatkiem cukru i łyżką soku z cytryny (można dodać alkohol), posmarować konfiturą z porzeczek. Ułożyć dolny krążek, założyć obręcz, nałożyć ciemny krem, wyrównać powierzchnię. Nałożyć drugi krążek ciasta i jasny krem, wyrównać. Tort chłodzić najlepiej przez całą

Smakołyki Asi
Batoniki bez pieczenia 144

ryż preparowany.Wymieszane składniki przekładamy do formy najlepiej do babki prostokątnej wyłożonej papierem do pieczenia. Masa może być ciepła lecz nie gorąca.Rozprowadzamy równomiernie i wstawiamy do lodówki do ochłodzenia całkowitego( masa zastygnie).Najpierw rozpuszczamy białą czekoladę z  4 łyżkami mleka i polewamy na całej powierzchni do lodówki do zastygnięcia. Kiedy nam zastygnie przygotowujemy drugą czekoladę

Różowa kuchnia
Bezglutenowe fit brownie kojące nerwy 293

łyżeczki gałki muszkatołowej opcjonalnie łyżeczka esencji waniliowej dodałam też około 3 łyżek surowego ziarna kakao (dopadłam w Biedronce) Przygotowanie: Namocz w gorącej wodzie rodzynki i daktyle (15 minut), po czym odsącz i zblenduj. Wszystkie składniki poza czekoladą i ziarnami kakao umieść w dużej misce i dokładnie wymieszaj. Dodaj resztę składników, przemieszaj. Przełóż masę do formy wyłożonej papierem do pieczenia

greenscarf
Czekoladowa babka na białkach 164

mąki pszennej 1 łyżeczka cynamonu'; document.write(" "); Składniki na formę do babki 1,5 litra: 25 g kakao 100 g gorzkiej czekolady (70%) 50 g masła 120 g drobnego cukru do wypieków 100 ml gorącej wody 4 duże białka 85 g mąki pszennej 1 łyżeczka cynamonu Formę do babki wysmarować masłem, wysypać mąką. Owoce z nalewki odsączyć z nalewki(...)sitku. Delikatnie posypać mąką (po to żeby owoce nie pospadały na dno podczas pieczenia). W garnuszku z grubym dnem umieścić wodę, masło, czekoladę, kakao, 80 gr cukru, delikatnie podgrzać, żeby cukier się rozpuścił. Zdjąć z palnika, ostudzić. Białka ubić na sztywną pianę pod koniec dodając łyżka po łyżce cukru (40 gr). Mąkę i cynamon przesiać do białek, bardzo delikatnie wymieszać

moj przepis na
PYSZNE, BEZGLUTENOWE BROWNIE 255

przepadająca za czekoladą skusiłam się na kawałeczek. Zapach pieczonego ciasta jest wprost nieziemski, to chyba za sprawą połączenia czekolady i cukru trzcinowego (tym razem ciasto piekłam z jego dodatkiem, można oczywiście użyć ksylitolu). Polecam bardzo gorąco to ciasto, wszyscy czekoladoholicy wręcz oszaleją na jego punkcie, jest przepyszne... :-) Masło można zastąpić olejem kokosowym, otrzymamy wówczas ciasto bez laktozy(...)białka mleka - czekolady o dużej zawartości kakao nie zawierają mleka). Ja piekłam z masłem i z olejem, po połowie (zależało mi na maślanym smaku, olej nadaje z kolei większej wilgotności). Znalezione tutaj Piekłam w blaszce: 17x24cm Składniki: - 300g czekolady dobrej jakości (60-70% kakao) - 200g masła lub zamiennie 150g oleju kokosowego + 50g wody (ja dałam 100g masła, 75g oleju kokosowego

Smaczne Zdrowe
Ptasie mleczko na biszkopcie 381

pszennej 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia PTASIE MLECZKO: 2 galaretki truskawkowe 0,5 l śmietanki kremówki 30% lub 36% 1 paczka rodzynek 1 tabliczka czekolady mlecznej WYKONANIE: Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni. Do naczynia wbić całe jajka i zmiksować na puszystą masę, dodając cukier. Mąkę pszenną i ziemniaczaną przesiać do osobnej miseczki, dodać(...)jajek i wszystko wymieszać mikserem. Przełożyć na formę 35x25 cm i włożyć do piekarnika na 20 minut. Rozpuścić dwie galaretki w 950 ml gorącej wody, następnie schłodzić. Po upieczeniu ciasta, należy je schłodzić. Kroimy tabliczkę czekolady w małe kosteczki. Zostawiamy 3 kostki czekolady i ścieramy ją na tarce. Gdy galaretka będzie prawie ścięta, ubijamy śmietankę kremówkę, a następnie przelewamy

Serce zamknięte w formie pyszności
Ciasto marchewkowe z polewą czekoladową! 157

małych oczkach - 2 łyżki żurawiny suszonej + olej do wysmarowania formy (taka jak na chleb tzw. keksówka) -1/4 łyżeczki soli POLEWA: - 2 łyżki śmietany 36% - 1/4 tabliczki gorzej czekolady - 3 - 4 łyżki wody - 1 pełna łyżka masła - 1,5 łyżki kakao - łyżka cukru pudru WYKONANIE: - olej, żółtka, sól, syrop pierniczkowy i mleko dobrze rozmieszaj mikserem na idealną masę - marchewkę obierz(...)był nadal wilgotny wydłuż czas pieczenia o 10 minut. Grzanie piekarnika: dół + termoobieg Ciasto całkowicie studzimy na kratce, to bardzo ważne nie kroimy gorącego. PRZYGOTOWANIE POLEWY: W rondelku rozpuść masło, dodaj wodę, śmietanę, pokruszoną czekoladę, kakao i cukier. Całość ciągle mieszaj rózgą - trzepaczką. Masę gotujemy na małym ogniu około 3 minut. Gdyby masa czekoladowa była zbyt gęsta (powinna cieniutkim

SMYKWKUCHNI
Tort czekoladowy 133

Składniki: BISZKOPT (tortownica 22cm): 5 jajek 3/4 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki cukru 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej KREM: 400g czekolady (200g mlecznej i 200g gorzkiej) 400ml kremówki 250g mascarpone DODATKOWO: słoiczek konfitury czereśniowej sok z jednej cytryny 200ml gorącej wody 4 łyżki cukru 3 łyżki rumu wiśnie lub czereśnie z kompotu do dekoracji cukrowe kwiatuszki i literki do dekoracji(...)blaty. KREM: Śmietankę bardzo mocno podgrzać, ale nie zagotować. Zdjąć z ognia, dodać połamaną czekoladę, rozpuścić. Wystudzić i umieścić w lodówce na całą noc. Na drugi dzień krem dokładnie zmiksować na puszysto, dodawać po trochu mascarpone (w temp. pokojowej). PONCZ: Sok z cytryny, cukier, gorącą wodę i rum wymieszać. Przestudzić. SKŁADANIE TORTU: Na paterę wyłożyć pierwszy blat biszkoptu (najlepiej

Cakes By Kejt
Mazurek daktylowy na orzechowo-owsianym spodzie 219

orzechów włoskich 80g masła 75 brązowego cukru 50g mąki pszennej lub innej 1 jajko POWIDŁA DAKTYLOWE 300g daktyli 125 gorącej wody 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżeczka miodu (opcjonalnie) POLEWA 100g gorzkiej czekolady 1 łyżka oleju 16 połówek orzechów włoskich (lub tyle, na ile kawałków planujemy pokroić mazurek) Wykonanie: - orzechy włoskie podprażyć(...)malakserze - płatki i orzechy z cukrem przełożyć do miski, dodać mąkę, kawałki zimnego masła oraz jajko, składniki dokładnie posiekać ze sobą, zagnieść ciasto - ciasto zafoliować i schłodzić - daktyle zalać gorącą przegotowaną wodą w takim naczyniu, by woda zakryła wszystkie owoce, odstawić do ostygnięcia - ostudzone daktyle wraz z wodą zblendować na gęsty mus - mus daktylowy przełożyć do rondelka, dodać

Smakołyki Bereniki

Proponowane wyszukiwania