gorąca czekolada - 3859 przepisów (strona:84/258)

Ciasto Czekoladowe z Pijanymi malinami 268

maliny odcedzamy, kruszymy białą czekoladę ciasto wylewamy na prostokątną lub kwadratową blaszkę wyłożoną papierem i wysmarowaną masłem, na wierzchu układamy maliny oraz białą czekoladę Pieczemy 12- 17 minut, zostawiamy do ostygnięcia w piekarniku Podajemy na gorąco lub na zimno z bitą śmietaną SMACZNEGO

Luźna Kuchnia
Jaglane pralinki z białą czekoladą, Quincy Jones 222

słodziwo do zagęszczenia masy: wiórki kokosowe (lub pokruszone herbatniki, ciastka zbożowe, itp.) do obtoczenia:  wiórki kokosowe lub kakao Ugotuj kaszę na sypko. Czekoladę połam na małe kawałki i wymieszaj w misce z kilkoma łyżkami gorącej wody. Dodaj do miski kaszę, sok z cytryny, słodziwo i dokładnie wymieszaj. Jeśli masa jest za rzadka, dodaj wiórek kokosowych (ciastek zbożowych/herbatnik

Qlinarnie i Qlinarnie
Murzynek z nutą piernikową 235

Upały nie odpuszczają., uff jak gorąco. Na razie nie piekę, bo w domu jest i tak okropnie gorąco i bez używania piekarnika. Dzisiaj przepis

Na słodko lub wytrawnie
Ciasto Shrek 222

masę zieloną: Odlewamy szklankę soku, mieszamy w nim b udy nie, resztę zagotowujemy , jak się zacznie gotować to wlewamy budynie, mieszamy do zgęstnienia. Gorącą masę wylewamy na biszkopt. 3. Delicje uk ładamy na zielonej masie czekoladą do góry. 4. Jedną zieloną galaretkę rozpuszczamy w 3/4 szklance wrzątku, studzimy. Śmietanę ubijamy , a następ nie wlewamy zi mną galaretkę. Masę wykładamy

Kuchnia domowa Ani
665. Potrójnie czekoladowa. 159

czekoladowa kasza manna* z ricottą, rozgniecionymi truskawkami i jagodami** *z kawałkami czekolady, kakao, budyniem czekoladowym ** na dnie też Rano błogie lenistwo z miseczką gorącej kaszy, tak na osłodę, bo pogoda bardziej wiosenna niż letnia, a po południu kino z moimi dziewczynami :D Aaaa, już się nie mogę doczekać tego filmu

More food, love and dreams
Sweet like chocolate 238

rondelka i zalewamy rumem. Gotujemy na wolnym ogniu, aż wisienki wchłoną alkohol. Odstawiamy. Zabieramy się za ciasto. Przygotowujemy garnek z gorącą wodą. Nad nim umieszczamy metalowe naczynie, w którym rozpuszczamy masło. Następnie dorzucamy podzieloną na części czekoladę i rozpuszczamy, ciągle mieszając. Odstawiamy do ostygnięcia.  Białka i żółtka oddzielamy od siebie. Do żółtek dodajemy cukier i miksujemy na gładką

Sajkofanka smaku
Serniczkowe króliczki 266

połączenia się składników). Umieść masę w foremkach do muffin, wstaw do lodówki na kilka godzin. Wykonanie dekoracji: Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej, dodaj do niej barwnik spożywczy. Z papieru do pieczenia wytnij dwa kwadratowe arkusze. Na jednym z nich rozsmaruj cienko czekoladę, następnie przykryj ją drugim arkuszem papieru i wygładź całość, aby pozbyć się pęcherzyków powietrza. Oba arkusze zwiń(...)przecięcia, aby środek "uszek" był różowy. Umieść pianki na wierzchu serniczków. Wyjmij czekoladę z zamrażalnika, rozwiń energicznie rulon. Powstałe kawałki czekolady ułóż na wierzchu serniczków. Rada dla początkujących: Aby serniczki były gładkie i bez problemu dały się wyjąć z formy do muffin, umieść formę w gorącej kąpieli wodnej, aż na brzegach serniczków pojawi się widoczna obręcz. Jest to znak

Garniec Magalie
Kokosowa biała czekolada z bakaliami 231

Mój wielki hit wśród białych czekolad. Idealne połączenie składników, smaku i doskonała konsystencja. Podczas jej łamania słychać charakterystyczny trzask. Jest przepyszna, delikatna, rozpływająca się w ustach... Kolejna domowa czekolada, która smakiem podbiła moje serce. Nie wiem czy uda mi się zrobić jeszcze smaczniejszą. 140 ml oleju kokosowego (zmierzyłam po rozpuszczeniu) 3 łyżki cukru pudru (czubate) 3 łyżki mleka w proszku(...)być jednolita i bez grudek.) Dodać wiórki i całość ponownie dokładnie wymieszać.  Prostokątną formę (*) wyłożyć folią spożywczą i obsypać bakaliami.  Gorącą masę (**) przelać do formy i po lekkim ostudzeniu wstawić do lodówki (aby stwardniała). Czekolada gotowa jest do spożycia już po godzinie (a może i szybciej).   (*)  Z podanych proporcji wyszła mi czekolada o grubości

Di gotuje
MAKOWA KRAJANKA 219

łyżka  Dodatkowo: herbatniki 1 op. 200 g.  mleczna lub gorzka czekolada 200 g.  mleko 4 łyżki masło 1 łyżka  (Można kupić gotowe herbatniki w czekoladzie) ~~METODA~~ Ciasto: Białka oddzielamy od żółtek. Z białek ubijamy sztywną pianę. Miksując dodajemy cukier. Następnie mak, przesianą mąkę z proszkiem, żółtka. Ciasto wylewamy na blachę 35x25 cm. wyłożoną pergaminem. Pieczemy(...)patyczka. Ciasto ostudzić. Masa: Mleko ( 1/2 l. ) zagotowujemy z margaryną, cukrami, aromatem. Gotującą masę zagęszczamy mlekiem (1/4 szkl. ) wymieszanym z mąkami. Gorącą masę wylewamy na ciasto i równomiernie rozprowadzamy. Od razu na ciepłą masę wykładamy herbatniki.  Czekoladę rozpuszczamy razem z mlekiem i masłem. Polewamy na herbatniki. Ciasto studzimy. Wkładamy do lodówki na kilka godzin

Kuchnia Paulettes
Pączki 179

próba, a już oficjalne wykonanie pączków. Jestem bardzo zadowolona, gdyż udało mi się usmażyć tak pączki, że pojawiła się obrączka. Pączki wykonałam w dwóch smakach, jedne z budyniem, polane czekoladą, a inne z marmoladą, oblane lukrem. Przepis, który znalazłam na szczęście nie jest wymagający i na prawdę daje możliwość upieczenia pysznych pączków. Wszyscy zgodnie w domu stwierdziliśmy, że lepszych(...)szklanki mleka - 2 duże jajka - 1 żółtk0 - 50 g masła, roztopionego Dodatkowo: marmolada, krem budyniowy, – lukier (1,5 łyżki gorącej wody wymieszać z pół szklanki cukru pudru) – polewa czekoladowa (u mnie roztopiona mleczna czekolada) rozczyn: Łyżka mąki, łyżeczka cukru, pokruszone świeże drożdże, zalać letnim mlekiem do przykrycia drożdży, wymieszać, poczekać aż rozczyn podwoi objętość. Wykonanie: Mąkę pszenną

dom-agi.pl
Domowa nutella 339

wiemy co jemy! Jeśli lubicie zdrowe desery przypominam, że krem czekoladowy można zrobić także z kaszy jaglanej . Domowa nutella – krem czekoladowy: 100 g orzechów laskowych 100 g gorzkiej czekolady 70% 150 g mleka zagęszczonego słodzonego (1 tubka) 1 łyżeczka pasty waniliowej lub ekstraktu waniliowego 2 łyżki oleju z orzechów laskowych lub orzechów włoskich ok. 1/4 szklanki wrzącej wody szczypta(...)Jest to tzw. kąpiel wodna. Do miski wrzucamy połamaną czekoladę. Gdy się rozpuści – mieszamy i wyciskamy całą tubkę mleka oraz dodajemy pastę lub ekstrakt z wanilii. Ponownie mieszamy. Ciepłą czekoladę z mlekiem wlewamy do masła orzechowego i ponownie miksujemy na krem. Dodajemy szczyptę soli i wlewamy po trochu gorącej wody (ok. 1/4 szklanki, może być mniej), aby uzyskać

Poezja smaku
Krem truskawkowy z czereśniami i białą czekoladą 181

więc nusi być pyszny. Lubicie? Krem truskawkowy: 250 g truskawek 1,5 łyżeczki żelatyny rozpuszczonej w łyżce  gorącej wody pół szklanki cukru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej  200 ml śmietanki 30% 1 łyżeczka żelatyny szklanka czereśni wiórki z białej czekolady Sposób przygotowania: Do garnuszka wrzucamy umyte truskawki zasypujemy cukrem i gotujemy d momentu rozpuszczenia się cukru. Żelatynę rozpuszczamy

Słodkie Przyjemności
Ciasto różana chmurka 304

serka mascarpone 1 łyżka cukru pudru (niekoniecznie) 3 łyżeczki żelatyny Dodatkowo: słoiczek płatków róży ucieranych z cukrem (lub inne konfitury) 90 g czekolady gorzkiej 75% 1 łyżka masła 2 łyżki mleka 2% 1. Żelatynę rozpuszczam w gorącej wodzie ( daję do rondelka i zalewam wodą, tak aby przykryła żelatynę), odstawiam aż napęcznieje, wtedy podgrzewam (trzeba pamiętać, żeby nam się żelatyna(...)miksuję do połączenia się składników. 3. Ciasto kruche smaruję ucieranymi z cukrem płatkami róży, na nie wykładam piankę i wstawiam na chwilę do lodówki. 4. W kąpieli wodnej rozpuszczam czekoladę, masło i mleko, mieszam, żeby składniki cię połączyły. Studzę i wylewam na piankę. Ciasto wkładam na kilka godzin do lodówki :-). Smacznego

kruche babeczki
Piernik staropolski z masą orzechową 309

POWIDŁA: powidła śliwkowe włożyć do garnka razem z połamaną czekoladą i podgrzewać na małym ogniu, aż czekolada się rozpuści. MASA ORZECHOWA: śmietankę, mleko i cukier zagotować. Orzechy zmielić np w rozdrabniaczu i wsypać na gorące mleko. Wymieszać i zagotować. Spirytus dodać do smaku. Jeden blat piernikowy podzielić wzdłuż krótszej krawędzi na 3 części i to będzie jeden kawałek(...)drugim blatem zrobić to samo (drugi kawałek piernika). Przekładać gorącą masą orzechową i powidłami. Wstawić do lodówki lub w inne chłodne miejsce z obciążeniem. POLEWA: cukier puder z kakao przesiać przez sitko. Wsypać do garnka i dodać wodę. Wymieszać i zagotować. Zdjąć z palnika dodać masło i czekoladę. Wstawić na mały ogień i mieszać do rozpuszczenia się czekolady. Zagotować

https:KKuchniaMniam
Owsianka z borówkami i daktylami 178

rodzynki kilka migdałów miód lub syrop klonowy Przygotowanie: W misce układam płatki, suszone owoce i migdały, zalewam: zimnym mlekiem, ciepłym lub gorącym (do woli Dekoruję borówkami, polewam miodem lub syropem. Można dodatkowo posypać owsiankę: siemieniem lnianym, wiórkami czekolady lub wiórkami kokosowymi

Zasmakuj Kuchni