desery i ciasta, które nie wymagają użycia piekarnika, są więc idealne na letnią porę, kiedy za oknem upał, a stanie przy gorącym piekarniku nie należy do najprzyjemniejszych zajęć. Do przygotowania spodu wykorzystałam herbatniki w czekoladzie kupione w Lidlu . Muszę pochwalić się, że przepis jest w całości mojego pomysłu. Jedyną inspiracją były moje dotychczasowe doświadczenia :) Zapraszam do komentowania - podzielcie się
Chocolate Muffin Blogprzez 10 minut na złocisty kolor. Wyjmij Ciasto z pieca i ostudź. Masa: W kąpieli wodnej rozpuść czekoladę ( możesz dodać łyżkę wody albo mleka), po czym odstaw ją by trochę ostygła. W szklance rozpuść żelatynę w 4 łyżkach gorącej wody. W dużej misce na średnich obrotach ubij serek, olejek wanilinowy oraz cukier. W osobnej misce ubij śmietanę(...)masy sera dodaj czekoladę, ubitą śmietanę i żelatynę, cały czas mieszając. Wlej masę na ostudzony placek i przyozdób owocami Smacznego
Niezły MłynekSuszone morele kroimy na mniejsze kawałki i mieszamy z orzechami. Jeśli mamy czas to moczymy orzechy przez 5 minut w gorącej wodzie i ściągamy z nich skórki - ja pominęłam ten etap :) W rondelku rozpuszczamy na małym ogniu czekoladę. Dodajemy mleko i mieszamy. Gdy czekolada się rozpuści dodajemy orzechy i morele, mieszamy tak by bakalie były obtoczone czekoladą. Na papier
Aga w kuchniprzezroczysta folia kuchenna, waga Rozpuszczamy czekoladę w kąpieli wodnej (lub w mikrofalówce), podgrzewamy miód (powinien mieć płynną konsystencję). Łączymy czekoladę z miodem, nie mieszamy zbyt długo - tylko do uzyskania jednolitej konsystencji. Masę czekoladową (nie może być gorąca) przelewamy na folię, zamykamy brzegi i rozgniatamy ręką, tak żeby uzyskać cienki placek. Odstawiamy do stężenia w temperaturze pokojowej(...)najmniej 12 godzin. Po około 12 godzinach w folii czekolada jest gotowa do użycia. Jeśli wydaje się być zbyt miękka, żeby wyciągną ją z folii (u mnie było tak z białą) można włożyć ją na chwilę do lodówki. W przeciwieństwie do masy cukrowej czekolada plastyczna nie może wyschnąć, więc nic się nie stanie jeśli zostawimy ją odkrytą na stole podczas
Ciastkozercykostkę i na sitko aby odciekły z soku 2 galaretki cytrynowe rozpuścić w 300 ml gorącej wody do serka dać gruszki, ostudzoną galaretkę i mikserem wymieszać tortownica 20cm - dno wyłożyć papierem do pieczenia na dno poukładać biszkopty i wylać na nie masę serową czekoladę rozdrobnić w rozdrabniaczu lub zetrzeć na tarce wsypać do masy serowej i delikatnie w blaszce
W Mojej Kuchni LubięPrzepis na bardzo maślane, wilgotne ciasto z dodatkiem gorzkiej czekolady. Stopień ciężkości i wilgotności ciasta zależy od ilości dodanego masła :-) Gorąco polecam poeksperymentować razem ze mną! - po schłodzeniu można je kroić jak jajecznego omleta - cudowne ciasto do kawy, czy herbaty
AniaGotuje.plwoda do namoczenia II warstwa 300 g daktyli + gorąca woda do namoczenia 250 g masła orzechowego 100 g posiekanych orzeszków ziemnych III warstwa: 100 g płatków jaglanych 100 ml gorącej wody 60 g kokosu 3 łyżki masła orzechowego 50 g czekolady (u mnie gorzka) Dodatkowo: 4 duże wafle Sposób przygotowania pokazuję w filmiku
Via Gustonagrzanego do 220*C, piec do zarumienienia, czyli około 15 minut. Po upieczeniu wystudzić i delikatnie zsunąć z papieru. Środek wypełnić dżemem. Czekoladę połamać do miseczki, zalać mlekiem i rozpuścić nad garnkiem z gorącą wodą. Polać wierzch ciasta, zostawiając ramkę. Na górze ułożyć cukierki i kawałki ananasa. A przy okazji Świąt firma Stovit organizuje konkurs, w którym
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniałyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny rozpuszczonej w minimalnej ilości wrzątku po szklance jagód i posiekanych brzoskwiń bez skórki PONCZ: 3/4 szklanki gorącej wody 2 łyżki cukru sok z 1/2 cytryny POLEWA: 1 czekolada mleczna 1 łyżka mleka siekane migdały do posypania Przygotowanie: BISZKOPT: Białka oddzielić od żółtek. Do białek dać szczyptę soli, ubić na sztywno
Cakes By Kejtrumienić się na brzegach. Do dekoracji użyłam rozpuszczonej czekolady i białej polewy waniliowej (na bazie tłuszczu kokosowego – można kupić ją w Lidlu). Czekoladę i polewę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, kiedy nie są już gorące, ale ciągle są jeszcze płynne przekładamy je do małych woreczków i wyciskamy na ciastka. Smacznego! ciastkożercy
Ciastkozercyoczyszczonej 3 łyżki kakao 3 łyżki powideł śliwkowych ,u mnie z pomarańczy . Składniki na polewę: 70 g gorzkiej czekolady 70 ml śmietany kremówki Czekoladę wraz z kremówką rozpuszczamy w miseczce umieszczonej nad garnuszkiem z gorącą wodą .Dekorujemy ciepłą ciasto. Mąkę ,kakao ,sodę przesiewamy .Mleko ,olej ,jajka i cukry miksujemy tylko do połączenia się składników .Następnie stopniowo dodajemy suche składniki
Ladylaura.ilości syropu lub miodu. Składniki (ok. 40 ciasteczek) 250 płatków owsianych 2 garście żurawiny suszonej łyżka syropu z agawy łyżka masła 3/4 szklanki gorącej wody szczypta sody oczyszczonej/proszku do pieczenia szczypta soli pół tabliczki czekolady gorzkiej (min.70% kakao) Płatki owsiane mielimy w blenderze (dosłownie chwilkę). Dodajemy sodę i sól, następnie roztopione masło i wodę. Wsypujemy żurawinę, dosładzamy syropem. Ugniatamy
Powiedz dietom nieformy (24/30 cm), wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok. 40 min w temperaturze 180 stopni. W kąpieli wodnej rozpuścić margarynę i czekoladę, następnie dolać śmietanę lub mleko. Wszystko dokładnie połączyć ciągle podgrzewając. Gorącą polewę wylać na przestudzone ciasto. Udekorować według uznania
Mix smakuminut. Pozostawić do wystudzenia. Krem czekoladowy: Do garnka wlać śmietanę, dodać połamaną na kawałki czekoladę i masło. Całość trzymać na małym ogniu aż czekolada się rozpuści a masa nabierze aksamitnej konsystencji. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i dodać do masy. Gdy krem zacznie tężeć wylać go na upieczony spód. Czereśnie wydrylować i powtykać w masę czekoladową. Gotową tartę
Fabryka pomysłówciemnego kakao 1 łyżeczka ciemnego rumu 1 łyżka kawy rozpuszczalnej 150 g czekolady gorzkiej 70% Na galaretkę adwokatową : 500 ml adwokatu 150 g kremówki 1 op galaretki cytrynowej 2 łyżki żelatyny + 50 ml gorącej wody 125 ml wody do rozpuszczenia galaretki Wykonanie : UWAGA wszystkie składniki muszą mieć temperaturę pokojową(...)misce. Galaretkę rozpuszczamy w 125 ml gorącej nie wrzącej wodzie i mieszamy do całkowitego rozpuszczania. Studzimy. Tak samo postępujemy z żelatyną. Po przestudzeniu delikatnie najlepiej partiami łączymy adwokat z żelatyną i galaretką. Mieszamy i wylewamy na schłodzony sernik. Całość chłodzimy kilka godzin do stężenia galaretki. Najlepiej całą noc, Przed podaniem możemy udekorować czekoladą lub kakao. Smacznego i Wszystkiego
vaniliowoczekoladowa