czasie wlewamy do rondelka 1/2 szklanki śmietany i porządnie podgrzewamy (nie doprowadzamy do wrzenia). Gdy śmietana będzie już gorąca zdejmujemy rondelek z ognia i dodajemy żelatynę. Mieszamy do całkowitego jej rozpuszczenia. Następnie wrzucamy połamaną na kawałki białą czekoladę. Mieszamy całość, aż czekolada się rozpuści. Odstawiamy do przestudzenia. Resztę śmietany ubijamy na sztywno mikserem, a następnie dodajemy ostudzoną
MyCookBook.plbardzo sprawnie, a do jego przygotowania potrzebujemy dosłownie kilku składników . W kremie jest dokładnie wyczuwalny smak kokosu , oraz białej czekolady co daje idealne połączenie . Po spróbowaniu takiego ciasto pierwsza myśl, która strzela w głowę, to ,, niebo w gębie ". Gorąco je polecam, jest pyszne ! Przepisy na inne ciasta z kremem TUTAJ . Ciasto Raffaello bez pieczenia - przepis: Składniki na blachę(...)wymiarach 20x20 cm: Spód: 200 g herbatników 80 g masła 0,5 szklanki migdałów Krem Raffaello: 350 + 50 g śmietanki kremówki 30-36% 200 g białej czekolady 2 łyżeczki żelatyny + 5 łyżek wody 100 g wiórków kokosowych Polewa: 50 g białej czekolady 20 g masła 2 łyżeczki mleka Dodatkowo: Wiórki kokosowe ok. 100 g Herbatniki
Kuchnia Łukaszałyżka przyprawy do piernika (opcjonalnie) 1 łyżka alkoholu dodatkowo: sok z 1/2 pomarańczy 3 łyżki cukru pudru 1 łyżka gorącej wody 1 szklanka konfitury ze śliwek węgierek Przygotowanie: Do rondelka włożyć margarynę lub masło, mleko, cukier, drobno pokruszoną czekoladę lub kakao, podgrzać na małym ogniu do całkowitego rozpuszczenia się i połączenia składników. Wystudzić. Żółtka wymieszać z proszkiem do pieczenia
Kuchcik gotujeblatem ciasta. Rozsmarować Nutellę, schłodzić. Wyłożyć resztę kremu i ułożyć równo biszkopty. Galaretkę rozpuścić w 1/2 szkl. gorącej wody, ostudzić. Śmietankę ubić na sztywno wraz z cukrem pudrem, miksując powoli dodawać tężejącą galaretkę. Masę wyłożyć na biszkopty. Schłodzić. Posypać startą czekoladą
Z miłości do słodkościszklanki cukru 2/3 szklanki mąki pszennej 1/3 szklanki kakao 50g startej czekolady Na masę czekoladową: 400ml śmietanki kremówki 200g czekolady (gorzkiej, mlecznej lub pół na pół) Do nasączenia: pół szklanki herbaty z cukrem Na polewę: 3 łyżki gorącej wody 3 łyżki cukru pudru 100g masła lub margaryny 3 łyżki kakao Dodatkowo: wiśnie z nalewki, pół szklanki wiśnie kandyzowane(...)przesiewamy z kakao. Białka ubijamy na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodajemy po łyżce cukru. Następnie dodajemy po 1 żółtku. Do ubitej masy dodajemy mąkę z kakao oraz startą czekoladę, delikatnie mieszamy do połączenia składników. 3 okrągłe tortownice lub foremki aluminiowe wykładamy papierem do pieczenia (samo dno). Masę dzielimy równo na 3 części, przekładamy do foremek, wyrównujemy. Pieczemy około
Smak mojej kuchniLubicie serniki bez pieczenia? Bo ja bardzo. Takie najlepiej smakują w lecie ale w zimie też świetnie smakują z filiżanką gorącej kawy. Dzisiaj propozycja raczej dla dorosłych wielbicieli serników, z dodatkiem ajerkoniaku. Pycha! A do tego przygotujecie go zaledwie w kilkanaście minut, nie licząc czasu chłodzenia ;) opakowanie okrągłych biszkoptów Masa serowa: kg serka waniliowego z wiadereczka 3 płaskie łyżki(...)szkl ajerkoniaku 2 łyżki cukru pudru 3 łyżki kawy rozpuszczalnej łyżeczka cukru 1/3 tabl. mlecznej czekolady Żelatynę wsypać do zimnego mleka, wymieszać i zostawić na chwilę aby spęczniała. Podgrzewać na małym ogniu, mieszając, aż do rozpuszczenia. Lekko przestudzić. Kawę zalać szklanką gorącej wody, posłodzić i ostudzić. Do misy miksera przełożyć serek waniliowy, ajerkoniak, cukier puder i zmiksować
Smakołyki Asimasło – 100 g – bezy – 100 g Masa śmietanowa: - śmietana 30% – 250 g – cukier puder – 1 łyżka – żelatyna – 2 łyżeczki Dodatkowo: - starta czekolada do posypania Sposób przyrządzenia: Biszkopt : Białka ubijamy na sztywną pianę, pod koniec dodając cukier. Dodajemy żółtka, miksujemy. Dodajemy przesiane mąki, wymieszane z proszkiem do pieczenia i kakao. Delikatnie łączymy mieszając(...)Wykładamy na upieczony biszkopt. Masa śmietanowa: Śmietanę ubijamy na sztywno, pod koniec dodając cukier puder. Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości gorącej wody, studzimy. Wlewamy do ubitej śmietany. Wykładamy na masę bezowo – krówkową. Delikatnie wyrównujemy. Posypujemy startą czekoladą. Wkładamy do lodówki do przegryzienia
Ostra na Słodkośmietany kremówki 30-36 % schłodzonej 4 czubate łyżki cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny 1/4 szkl gorącej wody do rozp. żelatyny Dżem wiśniowy nisko słodzony lub domowej roboty wiśnie z alkoholu nalewka wiśniowa lub likier wiśniowy tak około 80 ml płatki czekolady do dekoracji 1. Gotowy biszkopt przekrawam na trzy części. Do przecięcia stosuje metodę nitkową. Nacinamy w koło(...)biszkopt tak jak byśmy chcieli go przekroić. Następnie długa dość nitkę wsadzamy w te nacięcia i krzyżując przeciągamy do siebie. I już mamy przekrojony biszkopt :) 2. Żelatynę rozpuszczam w gorącej wodzie i odstawiam na chwilę do przestygnięcia. w tym czasie ubijam śmietanę, pod koniec ubijania dodając cukier puder. 3. Pierwszy blat ciasta nasączam wiśniówką delikatnie rozrobiona z wodą
Gotowanie...to proste !galaretki agrestowej 1 szklanka wody POLEWA: 1 łyżeczka kakao 2 łyżki wody 2 łyżki cukru pudru 25g masła 50g czekolady gorzkiej perełki do dekoracji Drożdże rozetrzeć z 1 łyżką cukru i ciepłym, ale nie gorącym mlekiem. Tak przygotowany zaczyn odstawić w ciepłe miejsce na 10 min. W misie miksera utrzeć do białości jajka z resztą cukru. Wlać spieniony zaczyn(...)suchą galaretkę i mieszać, aż się rozpuści. Wystudzić i kiedy zacznie tężeć przełożyć masą ciasto drożdżowe. W garnuszku zagotować wodę rozmieszaną z cukrem pudrem i kakao. Dodać masło i czekoladę. Podgrzewać na minimalnym ogniu, aż wszystko się połączy. Lekko przestudzoną polewą polać ciasto. Można udekorować perełkami cukierniczymi. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Ciasta czekoladowe , Ciasta drożdżowe , Ciasta przekładańce , Ciasta
https:KKuchniaMniamłyżki kawy cappuccino Tłuszcz i wiórki kokosowe do formy Sposób przygotowania: Jajka wymieszać z 4 łyżkami gorącej wody, cukrem, 1 torebką cukru waniliowego i ubić na puch. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, z płatkami (polecam zmielić) i pokrojoną drobno czekoladą. Całość delikatnie wymieszać i przelać do przygotowanej formy, następnie upiec w temperaturze 175 stopni przez 35 minut. Przygotowanie
Tradycyjna Kuchniałyżka cukru 2 op cukru waniliowego 150 g czekolady białej 150 g czekolady mlecznej 200 g czekolady gorzkiej Wykonanie : Śmietanę ubić na sztywno z cukrem waniliowym. Odłożyć 3 łyżki do dekoracji. Do białek dodać cukier , postawić miskę na garnku z gorącą wodą i ubijać ok 1 min , zdjąć z garnka i dalej ubijać do sztywności. Połączyć delikatnie śmietanę(...)białkami Podzielić na 3 części. Rozpuścić w oddzielnych miseczkach po 150 g każdej czekolady. Połączyć kolejno każdą ze śmietaną. Nakładać kolejno warstwami do pucharków , kielichów itp. najlepiej z przezroczystego szkła aby nacieszyć również oczy ;) Udekorować odłożona bitą śmietaną i startą pozostałą gorzką czekoladą. Smacznego :) Polecam
Malinowa Kawiarenkakasza manna "Kupiec" - 1 łyżka - wiórki kokosowe - 2 łyżki - masło - 30 g - mleko - 1/3 szklanki - czekolada gorzka - 1/4 tabliczki (25 g) - ciasteczka owsiane - 2 sztuki - miód - 1 i 1/2 łyżki Sposób przygotowania: Do gorącego mleka dodać 1 łyżkę miodu, masło oraz kaszę (rozrobioną w łyżce mleka). Całość mieszając doprowadzić do wrzenia(...)kokosowe. Ciasteczka owsiane bardzo drobno pokruszyć i wymieszać z 1/2 łyżki miodu. Tak przygotowanymi wyłożyć dno słoika i wylać na wierz ciepłą kaszę, a następnie rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladę. Odstawić na 2 godziny w chłodne miejsce. Podawać posypane wiórkami kokosowy mi. Smacznego
Fit-aminakasza manna "Kupiec" - 1 łyżka - wiórki kokosowe - 2 łyżki - masło - 30 g - mleko - 1/3 szklanki - czekolada gorzka - 1/4 tabliczki (25 g) - ciasteczka owsiane - 2 sztuki - miód - 1 i 1/2 łyżki Sposób przygotowania: Do gorącego mleka dodać 1 łyżkę miodu, masło oraz kaszę (rozrobioną w łyżce mleka). Całość mieszając doprowadzić do wrzenia(...)kokosowe. Ciasteczka owsiane bardzo drobno pokruszyć i wymieszać z 1/2 łyżki miodu. Tak przygotowanymi wyłożyć dno słoika i wylać na wierz ciepłą kaszę, a następnie rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladę. Odstawić na 2 godziny w chłodne miejsce. Podawać posypane wiórkami kokosowymi. Smacznego
Fit-aminaŚmietankę lekko podgrzewamy i dodajemy do niej posiekaną drobno białą czekoladę. Chwilę podgrzewamy razem, ciągle mieszając, aż czekolada rozpuści się. Zdejmujemy z ognia. Jajka lekko roztrzepujemy trzepaczką (nie ubijamy), dodajemy do masy czekoladowej (może być ciepła, ale nie gorąca) i jednocześnie energicznie mieszamy. Dodajemy wiórki i ponownie mieszamy. Nadzienie wlewamy na podpieczony spód. Układamy maliny. Wkładamy(...)powrotem do piekarnika i pieczemy przez ok. 20-25 minut. Studzimy. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem. Post Tarta z malinami i białą czekoladą pochodzi z bloga Poezja smaku
Poezja smakucukru 2 zielone galaretki 1/2 l śmietany 30 % 3 łyżki cukru 3 princessy kokosowe 1/2 białej czekolady Przygotowanie: Upieczony biszkopt przekroić na pół ;) Jabłka obrać i pokroić w drobną kostkę ;) A to wymaga troszkę czasu ;) 1/2 szklanki cukru rozpuścić w 1/2 szklanki gorącej wody i zalać nią pokrojone jabłka. Galaretki rozpuścić w 2 szklankach gorącej wody. Wlać(...)jabłek. I czekać aż zacznie tężeć... Gdy masa jabłkowa zacznie tężeć, przełożyć nią biszkopt. Śmietanę ubić z 3 łyżkami cukru, a następnie dodać rozpuszczoną białą czekoladę ( w kąpieli wodnej). Do ubitej śmietany dodajemy starte princessy i mieszamy łyżką. Całość wykładamy na ciasto i dekorujemy startą ciemną czekoladą;) Pychota
Lawendowe Niebo