łyżeczki sody 3 łyżeczki przyprawy do piernika 100 g miodu 150 g masła 2 jajka + dżem i mleczna czekolada Masło rozpuszczamy razem z miodem, odstawiamy do przestudzenia. Suche składniki mieszamy razem w misce. Kiedy masło nie jest już gorące dodajemy jajka i dokładnie mieszamy. Łączymy suche i mokre składniki, mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Rozkładamy do papilotek(...)przestudzonych babeczkach wycinamy dziurki na dżem, zostawiamy wierzchnią część do przykrycia. Nakładamy po łyżeczce dżemu i przykrywamy. Nie szkodzi jeśli widać łączenia na babeczkach – wszystko przykryje rozpuszczona czekolada :) Smacznego! ciastkożercy
Ciastkozercyobieramy i ścieramy na tarce z dużymi otworami. Dodajemy do ciasta i mieszamy żeby się połączyło. Wykładamy masę na gorący tłuszcz formując placki i smażymy z obu stron. Podajemy posypane cukrem pudrem wymieszanym z cukrem waniliowym i oblane rozpuszczoną czekoladą. Smacznego! --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać moje przepisy prosto na e-mail? Wpisz swój adres z prawej strony w okienko "Przepisy prosto
Marder&Marder Manufacturemianowicie owsianki :) Tym razem pyszna, gorąca i kremowa o smaku deserku czekoladowego Monte, znanego z dzieciństwa . Myślę, że każdy z nas uwielbiał grzebać łyżeczką w dwukolorowych warstwach kremowo-czekoladowych lub delektować się smakiem każdej z nich osobno - ja należałam do grupy drugiej ;) Jeśli lubicie słodsze dania, polecam użyć czekolady mlecznej :) Składniki: 4 łyżki płatków owsianych
Chocolate Muffin Blogblaszce, w której się piekł. Równomiernie nasączamy przygotowanym ponczem. Pianka czekoladowo-miętowa: Czekoladę łamiemy na niewielkie kawałki. Wraz z mlekiem i cukrem umieszczamy w garnuszku. Rozpuszczamy na bardzo małym ogniu. Jeśli mocno się zagrzała, to odstawiamy na chwilę, by lekko przestygła. Żelatynę rozpuszczamy w minimalnej ilości gorącej wody, studzimy. Mocno schłodzoną śmietankę ubijamy z cukrem pudrem. Delikatnie łączymy(...)masą czekoladową. Na koniec dodajemy rozpuszczoną żelatynę (może być letnia, ale nie gorąca) i mieszamy, uważając, by masa nie opadła. Przygotowany krem wykładamy na nasączony biszkopt, wyrównujemy i wstawiamy do lodówki na ok. 30 min. Pianka śmietankowa: Żelatynę rozpuszczamy w minimalnej ilości gorącej wody i odstawiamy. Śmietankę, mascarpone i cukier umieszczamy w wysokim naczyniu i ubijamy
Ratunku obiadpretekstu, a kiedy się znalazł, nie czekałam ani chwili na to, by go zrobić. Eksperyment udany w 100%. Polecam gorąco! Składniki: Spód: 200 g kruchych herbatników czekoladowych (mogą być bezglutenowe) 120 g stopionego masła Masa serowa: 4 tabliczki czekolady gorzkiej Goplana (360 g) 50 g masła 500 g twarogu mielonego 250 g serka mascarpone 400 g mleka skondensowanego
Smakowity Blog KulinarnySkładniki - 10 dag okrągłych biszkoptów - tabliczka mlecznej czekolady - mleko - 3 galaretki owocowe - puszka mleka zagęszczonego niesłodzonego - 6 dag cukru pudru - 4 łyżeczki cukru waniliowego Wykonanie Galaretki wsypać do trzech głębokich miseczek i rozpuścić każdą oddzielnie w niepełnej szklance gorącej wody, odstawić do ostygnięcia. Mleko zmiksować z cukrem pudrem i cukrem waniliowym aż podwoi swą objętość. Do każdej(...)galaretek dodać po 1/3 zmiksowanego mleka i dokładnie wymieszać. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej ( zostawić trochę do dekoracji ), dodać mleko aby uzyskać konsystencję tężejącej galaretki. Biszkopty namoczyć w czekoladzie i wyłożyć nimi dno tortownicy ( średnica 26 cm ). Na biszkopty wylewać na zmianę po 1/3 porcji każdej z tężejących galaretek. Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia. Przed podaniem posypać startą czekoladą
Świat Smakuzmiksować z kremem śmietankowym, tylko do połączenia. + 1,5 opakowania krakersów 1 duże opakowane herbatników 50 g gorzkiej czekolady Wykonanie - Formę o wymiarach 20 x 35 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Na jej spodzie ułożyć warstwę herbatników, na nie wylać gorącą masę budyniową. Na całym kremie budyniowym ułożyć krakersy, wystudzić, następnie schłodzić w lodówce. Po wystudzeniu masy budyniowej(...)krakersy wyłożyć krem toffi, przykryć go także krakersami, na nie wyłożyć krem śmietanowy. Ciasto przykryć folią spożywczą, chłodzić w lodówce, najlepiej przez 24 godziny. Przed podaniem oprószyć gorzką czekoladą, startą na tarce o dużych oczkach. Smacznego
Domowa cukiernia Ewyłyżka ekstraktu z wanilii 180g masła orzechowego Wykonanie: - składniki powinny być w temperaturze pokojowej - do miski przełożyć masło, cukier i czekoladę - składniki umieścić nad parą wodą (w tzw. kąpieli wodnej), podgrzewać do ich rozpuszczenia się - gorącą mieszankę zdjąć na blat, ostudzić - do ostudzonej mieszanki wbić jajka, roztrzepać ręczną trzepaczką lub widelcem - dodać ekstrakt z wanilii, wymieszać - w osobnej misce
Smakołyki Berenikistężenia. Polewa czekoladowa : Mleko podgrzać w garnuszku prawie do wrzenia, dodać posiekaną czekoladę, odstawić na chwilę, następnie wymieszać do całkowitego rozpuszczenia czekolady. Dodać mleko skondensowane oraz kakao i wymieszać rózgą kuchenną. Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody. Dodać do ciepłej polewy czekoladowej, wymieszać. Polewę przestudzić, następnie lekko gęstniejącą rozlać na stężałym serniku. Wstawić do lodówki na kilka godzin
Opowieści z piekarnikagarnuszku rozpuszczamy masło z dodatkiem cukru, ziaren z laski wanilii i czekolady pokrojonej na drobne kawałki . Do rozpuszczonej czekolady i masła stopniowo dosypujemy mąkę, ciągle mieszając, aby nie powstały grudki. Na koniec dolewamy gorące mleko. Budyń gotujemy na małym ogniu ok. 4-5 minut, dopóki nie zgęstnieje . Budyń przelewamy
La grande e la piccola cuocaswobodnie kąpać paski babki) rozpuszczamy składniki na polewę. Sok można zastąpić wodą, mlekiem lub innym rodzajem soku. W takiej jeszcze gorącej polewie maczamy kawałki babki, mogą pozostać nawet na minutę, jeśli chcemy aby bardziej nasiąkły czekoladą. Następnie przekładamy na talerz z wirkami i obtaczamy, a wręcz wklepujemy wiórki w polewę. Układamy na kratce lub blaszce aby wszystko zastygło
Dieta moja pasjanajlepiej całą noc, żeby dobrze stężał. Jeśli chcecie przygotować polewę: a małym garnku (rondelku) rozpuścić masło, dodać olej, dorzucić połamaną czekoladę – wszystko razem wymieszać, aż polewa będzie gęsta, ale dość lejąca. Lekko przestudzić (nie lejemy gorącej ani zbyt ciepłej polewy na sernik!). Sernik wyjąć z tortownicy. Polewę delikatnie lać na sernik (porcjami, dużą łyżką) i rozprowadzać szerokim nożem
Pociąg Do Kuchniczekoladowa: 7. Mleko wlać do rondelka, dodać łyżkę kakao i zagotować, mieszając. Zdjąć z ognia i dodać połamaną czekoladę, mieszać, aż czekolada się roztopi. Jeśli polewa będzie bardzo gęsta, proszę dodać jeszcze 1-2 łyżki zagotowanego, gorącego mleka i wymieszać. 8. Gotową polewę wylać na wierzch sernika, wyrównać. Sernik ozdobić rozetkami bitej śmietany i połówkami ciasteczek oreo. Smacznego
Mała Cukierenkanajpierw kilka słów dla niezorientowanych. Czym dokładnie jest matcha? Najprościej mówiąc to japońska, sproszkowana herbata, którą zalewa się gorącą wodą. Ze względu na ciekawy kolor jest również często używana w różnego typu deserach, czekoladach, cukierkach czy nawet jak dodatek do latte. Matcha to nie tylko walory wizualne, ale i zdrowotne. Wg niektórych danych 1 kubek tego napoju
Powiedz dietom niemleka 3 budynie toffi 2/3 szklanki cukru 400g masła 1 szklanka zmielonych orzechów włoskich PONCZ: sok z 1/2 cytryny 1/2 szklanki gorącej wody 3 łyżki cukru DODATKOWO: 1 puszka kajmaku orzechowego 1 mały słoik nutelli 3 czekolady z orzechami 1 szklanka grubo siekanych orzechów włoskich i lakowych Przygotowanie: BISZKOPT: Białka oddzielić od żółtek, ubić z solą na sztywną pianę
Cakes By Kejt