Chłód w powietrzu, opadające liście to niewątpliwe oznaki jesieni. W mojej kuchni również jesiennie, upiekłam dyniowe ciasto. Jeden z ulubionych sposobów na przetrwanie tej pory roku to dyniowe wypieki pachnące cynamonem. O tej porze używam cynamonu więcej niż zwykle. Cynamon z dynią to słodkie i aromatyczne połączenie. Dyniowe puree sprawia, że ciasto jest niesamowicie wilgotne. Nie potrzeba wtedy aż tyle tłuszczu. Wraz z cynamonem dodałam trochę żytniej mąki. Rzadko kiedy używam żytniej mąki do wypieków. Ciasto ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...Molekularny biolog z wykształcenia, kulinarna blogerka z zamiłowania