gorąca czekolada - 3859 przepisów (strona:74/258)

Tort czekoladowy warstwowy a la 3- BIT. 257

śmietany 36% -3 łyżki cukru pudru -50g czekolady gorzkiej 60% Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier, ubijamy minutę. Dorzucamy startą czekoladę. Mieszamy delikatnie. Po ubiczu można dodać żelatyny około łyżeczki rozpuszczonej w dwóch łyżkach gorącej wody.   Komponujemy tort: Biszkopt, masa budyniowa, biszkopt, kajmak. Całość pokrywamy śmietaną. Wkładamy na noc do lodówki. Podajemy posypując zgniecionymi herbatnikami i startą(...)czekoladą. Dla wszystkich, którzy lubią jak słodycz skręca

BaRepas
Czekoladowe motylki 280

garnek z gotującą się wodą) i odstawiamy, żeby lekko przestygła - musi być ciągle jeszcze płynna, ale nie może być zbyt gorąca. Na szablonie układamy pasek folii tak żeby zgięcie było dokładnie na środku motylka. Czekoladę przekładamy do woreczka strunowego (lub innego małego woreczka - musi jednak być na tyle gruby, żeby nie pękł w trakcie wyciskania czekolady). Czekoladę

Ciastkozercy
Ciasteczka orzechowe ze skwarków 176

skwarków 30 dag skwarków 1/2 kg mąki 15 dag cukru drobnego 2 jaja 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki zmielonych orzechów włoskich mąka do podsypania polewa :100 g czekolady deserowej 1 łyżka mleka 1 łyżka masła spora garść orzechów włoskich do dekoracji Skwarki zmiel dwa razy w maszynce do mięsa. Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia po czym dodaj(...)pół godziny po czym podsypując delikatnie mąką rozwałkuj ciasto na grubość pół centymetra.] Wykrawaj niewielkie kółeczka po czym upiecz je w średnio gorącym piekarniku  na złoty kolor. Po ostudzeniu udekoruj ciasteczka. Stop czekoladę z dodatkiem mleka, dodaj zimne masło i mieszaj energicznie do jego rozpuszczenia. Na każdym ciasteczku zrób kleks z czekolady po czym przylep uprażone lekko cząstki

Gotuj Sam!
Sernik na zimno z malinami i białą czekoladą 722

wodą. Pozostawić czekoladę do rozpuszczenia. Żelatynę zalać niewielką ilością zimnej wody - pozostawić do napęcznienia. Kiedy żelatyna napęcznieje, naczynie wstawić do gorącej wody i poczekać, aż żelatyna się rozpuści. Ser zmiksować z cukrem pudrem, dodać ostygniętą, ale płynną czekoladę -  zmiksować. Dodać płynną żelatynę - dokładnie połączyć składniki. Na koniec dodać ubitą śmietankę - delikatnie wymieszać i wyłożyć masę serową na spód

kolorowotorcikowo
Chocohotopots - gorące czekoladowe ciasto 95

Chocohotopots to czekoladowy deser na ciepło, którego przygotowanie zajmie nam mniej niż 30 minut. Odsyłam Was do filmiku Nigelli Lawson na  chocopots , gdzie możecie

Ugotować
sernik miodownik z bakaliową polewą 171

szklanki cukru 2/3 szklanki mleka 4 łyżki mąki ziemniaczanej na polewę: 100 g suszonych śliwek 100 g suszonej żurawiny 100 g rodzynek 1/3 szklanki wódki 200 g czekolady deserowej 5 łyżek mleka Mąkę i sodę przesiać na stolnicę. Dodać masło, jajka, cukier i miód. Zagnieść ciasto i podzielić na trzy części. Każdą rozwałkować na wielkość blaszki i upiec na papierze(...)pokroić na mniejsze kawałki, wymieszać z resztą bakalii i zalać wódką (najlepiej to zrobić dzień wcześniej), Bakalie wyłożyć na ostatnią warstwę sera. Czekoladę połamać na kawałki, wrzucić do miski, zalać mlekiem i umieścić nad garnkiem z parującą gorącą wodą. Mieszać aż się rozpuści. Zalać wierzch ciasta i odstawić na co najmniej kilka godzin do lodówki

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Na Dzień Kobiet. I na urodziny. A może na Wielkanoc...? 175

cukru 2 żółtka 1 listek żelatyny 60 g miękkiego masła 125 ml śmietany kremówki (38%) dodatkowo: 30 g bezików mus czekoladowy: 90 g ciemnej czekolady (70%) 250 ml śmietany kremówki (38%) galaretka: 200 ml gorącej,  mocnej kawy 2 łyżeczki cukru 3 listki żelatyny dekoracja: bezy jeżyny ziarna kakaowca Biszkopt: Białka ubić na sztywną pianę. Pod koniec partiami dodawać(...)Wystudzić. Mus kawowy: Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie. Kawę zagotować z połową cukru.  Żółtka utrzeć z pozostałym cukrem na puszystą, jasną masę. Powoli wlewać gorącą kawę, cały czas miksując. Przelać masę do garnuszka, gotować, aż zgęstnieje do konsystencji budyniu. Zdjąć z palnika, dodać odciśniętą żelatynę, wymieszać. Przełożyć do miski, miksować przez około 10 minut, aż masa całkowicie wystygnie

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Naleśniki misie 291

rumiany kolor. Banana kroimy na kawałki i wrzucamy do reszty soku z pomarańczy - dzięki temu dłużej będzie miał ładny biały kolor. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej lub mikrofalówce i odstawiamy do przestudzenia - nie powinna być gorąca, ale musi ciągle jeszcze być płynna. Przekładamy ją do woreczka strunowego i odcinamy jeden rożek. Na naleśnikach układamy bananowe pyszczki(...)uszka. Roztopioną czekoladą malujemy oczka i buzie - można zrobić je także z czekoladowych cukierków lub koralików.   Smacznego! ciastkożercy

Ciastkozercy
Panna Cotta 200

czekolady i 100 ml mleka. Całość przy użyciu blendera zmiksowałem na jednolitą masę. Na talerzyki deserowe wyłożyłem niewielką ilość musu z truskawek i czekolady. Foremki z panna cottą wyjąłem z lodówki. Do naczynia wlałem gorącą wodę i zanurzałem w niej foremki na około 2 sekundy (tak, aby woda dotykała tylko foremek od zewnątrz, a nie wlewała się do nich(...)ułatwiło mi wyjęcie zawartości foremek. Gotową panna cottę ułożyłem na musie. Całość od góry udekorowałem jeszcze niewielką ilością musu i kostką czekolady

Wyprawy kulinarne
Trufelkowy deser z malinami. 158

łyżka mleka w proszku ( opcjonalnie, jeśli masa będzie zbyt rzadka) masa z gorzką czekoladą 150g serka mascarpone 150g gorzkiej czekolady  1 łyżka cukru pudru 3 łyżki wódki lub rumu 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej rozpuszczona w łyżce gorącej wody dodatkowo 1 duży wafel lub kilka sztuk mniejszych świeże maliny, jagody SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 1. Białą i gorzką czekoladę ( każdą oddzielnie

DefinicjaSmaku
Ciasto czekoladowe z musem czekoladowym podane z lodami czekoladowymi. 103

Piekarnik nagrzać do 180 stopni.Tortownicę (28cm średnicy) wysmarować tłuszczem i wyłożyć dno papierem do pieczenia.Następnie rozpuścić żelatynę w 80 ml gorącej wody i przestudzić. W garnku rozpuścić pierwszą partię masła i pierwszą partię czekolady-ciągle mieszając,gdyż czekolada lubi się przypalać.Przestudzić.Następnie ubić 5 żółtek z pierwszą partią kakao.Dodać ubitą pianę z białek i cukier

Wielki apetyt
PUCHAREK BUDYNIOWY Z GALARETKĄ 145

Składniki:  1 opakowanie galaretki truskawkowej (77g) 1 opakowanie budyniu waniliowego (40g)  1/2 litra mleka 1/2 przygotowanej gorącej wody 2 łyżki cukru kryształ 4 kostki gorzkiej czekolady Przygotowanie: Galaretka - galaretkę rozpuścić w 0,5 litra wody. Odstawić do schłodzenia.  Budyń - z pół litra mleka odlać 1/2 szklanki mleka, wsypać do niej 1 opakowanie budyniu, dobrze wymieszać. Resztę

Ciastka - domowe słodkości
Brownie z masą serową 281

Galaretkę agrestową rozpuszczamy w szklance wrzątku. Ser mieszamy z dodatkiem cukru pudru i przestudzonej galaretki. Powstałą masą przekładamy nasze biszkopty.  4. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Dodajemy masło oraz mleko. Gorącą polewę rozprowadzamy na całej powierzchni naszego ciasta i dekorujemy perełkami

Kuchnia w czekoladzie
Kora orzechowa wg Aleex 148

receptury wprowadziłam małe modyfikacje, aby ciasto było idealne. I jest takie, naprawdę. Ciekawy smak ciasta bakaliowego doskonale współgra z orzeźwiającą delikatnością masy i chrupkością czekolady. Brzoskwinie świetnie uzupełniają całość, która jest naprawdę pyszna. Gorąco polecam na wszystkie okazje. Jestem przekonana, że będzie Wam smakowało. Składniki: Ciasto bakaliowe: • 8 jajek • 3/4 szklanki cukru • 10 dag posiekanych orzechów włoskich

W mojej kuchni

Proponowane wyszukiwania