gorąca czekolada - 3859 przepisów (strona:69/258)

Sernik z białą czekoladą i czereśniami 176

jego przygotowania. To od niego będzie zależała jego struktura po upieczeniu, a nierzadko i smak. Bo są serniki i są Serniki! Sernik z białą czekoladą to jeden z tych wypieków, przy którym inne bledną. Gorąco polecam! Składniki: Spód: 250 g ciasteczek owsianych 50 g masła, roztopionego Masa serowa: 500 g twarogu, zmielonego przynajmniej dwukrotnie 500 g serka mascarpone(...)cukru 1 łyżka ekstraktu waniliowego 100 ml mleka 500 g białej czekolady, roztopionej w kąpieli wodnej i wystudzonej 5 dużych jajek, białka i żółtka oddzielnie Sos czereśniowy: 2 szklanki drylowanych czereśni 2 łyżki soku z cytryny 50 ml likieru miodowego Jack Daniels lub innego laska kory cynamonu 1 łyżka mąki ziemniaczanej dodatkowo- czereśnie do dekoracji Przygotowanie: Spód:  Ciasteczka kruszymy

Smakowity Blog Kulinarny
Deser z kaszy manny i czekolady. 115

czasu. Jeżeli lubicie kaszę mannę i czekoladę to polecam Wam taki deser. Gotowy dosłownie w 15 minut. Połączenie kaszy manny i czekolady to bardzo pyszny pomysł, od tego deseru nie można się oderwać. Smakuje na gorąco jak i na zimno. Zapraszam:) Składniki: 2 szklanki mleka 4 - 5 łyżek kaszy manny 5 dag mlecznej czekolady 10 dag rodzynek Wykonanie

Izabelawkuchni
Halloween Babeczki Pająki 208

końcu. Ważne, żeby nałożony krem wyglądał na trochę rozczochrane futerko. Oprócz tylki potrzebne będą worki cukiernicze i zwykłe woreczki strunowe. Czekoladę rozpuszczamy i odstawiamy do przestudzenia - musi być ciągle jeszcze ciekła, ale nie za gorąca. Nakładamy ją do woreczka strunowego, dokładnie zamykamy i odcinamy mały rożek. Na foliowej koszulce wyciskamy nóżki z czekolady i odstawiamy do zastygnięcia

Ciastkozercy
Ciasteczka migdałowo-czekoladowe 195

cukru 1 żółtko 20g czekolady deserowej 10-15g migdałów 2 łyżki mleka 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Wykonanie: - migdały zalać gorącą wodą, odstawić na 2-3 minuty, odcedzić i obrać, posiekać na drobne kawałki - czekoladę pokroić w drobną kostkę - mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, dodać margarynę, cukier, żółtko, mleko oraz pokrojone migdały z czekoladą oprószone mąką

Smakołyki Bereniki
Torcik malinowo-arbuzowy 170

zetrzeć na tarce i wymieszać. Żelatynę rozpuścić w 100 ml ciepłej wody, rozpuścić i wystudzić. Śmietanę kremówkę ubić ze śmietan fixem, startą czekoladą, cukrem pudrem. Pod koniec ubijania wlać żelatynę. Galaretkę rozpuścić w 500 ml gorącej wody, wystudzić i odstawić do stężenia (najlepiej przygotować ją wcześniej żeby delikatnie stężała) Na biszkopt wyłożyć ubitą śmietanę z czekoladami, poukładać owoce, zalać

VioletoweKucharzenie
Ekspresowa czekośliwka 162

minut).  Następnie śliwki zblendować  na jednolitą masę. Dodać do nich połamaną gorzką czekoladę i kakao. Mieszać do momentu, w którym czekolada i kakao się nie rozpuszczą i nie połączą ze śliwkami.  Gotowe gorące powidła przełożyć do suchych i wyparzonych słoików. Zakręcić i postawić do góry dnem.  Zapasteryzować ok 15-20 minut. Ps. Śliwki zgęstnieją(...)czekolady i kakao po ostudzeniu (powstanie konsystencja musu czy gęstego dżemu). Dla mnie taka konsystencja jest ok. Jeżeli chcecie mieć bardzo gęsty krem typu nutella musicie śliwki dusić ok. 1,5h aż zgęstnieją i dopiero potem je zblendować. Smacznego, Anulla

Fabryka pomysłów
Deser Mleczny Czekolada-kajmak 156

śmietany 36%- ubitej na sztywno z cukrem pudrem łyżeczka cukru pudru do śmietany utarta grubo czekolada deserowa, 55% zawartości kakao Przygotowanie: 1. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. 2. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie, jeszcze ciepłą przelać do pozostałych składników w misie o wysokich ściankach. 3. W misie o wysokich ściankach zmiksować wszystkie składniki dokładnie. 4.Przelać masę do wysokiego(...)desery. 5. Włożyć do lodówki do całkowitego stężenia. Zajmie to od 1 do 3 h w zależności od poziomu chłodzenia lodówki. 6. Stężały deser dekorować bitą śmietaną i startą czekoladą Podawać schłodzone. Smacznego :) Zobacz także

KreatywnePiny
SERNIK RETRO PIERNIKOWY 153

smaku jak te.Sernik puszysty , kremowy,idealny!!!Gorąco polecam.  Masa: *********** 1 kg.sera mielonego ( ja używam z Piątnicy bo jest przepyszny) 20 dag.cukru pudru 1 duża garść suszonych śliwek Starta skórka z 1 dużej pomarańczy  8 jajek 1 torebka budyniu śmietankowego 1 cukier marcepanowe 1 cukier z prawdziwą wanilią Czekolada do polania Spód: *********************** 25 dag.pierniczków zmielonych 10 dag.mi(...)waniliowym,cukrem pudrem,posiekanymi śliwkami,z proszkiem budyniowym na gładką masę.Nie mieszamy robotem.Masę wylać na dno wyłożone ciastem piernikowym wstawić do gorącego piekarnika.Pieczemy 1 godzinę na złoty kolor w 160 stopniach.Smacznego.Polewamy sernik roztopioną czekoladą

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
ciasto piegowaty Jaś s. Anastazji 178

pokrojone w kostkę) 2 galaretki brzoskwiniowe lub cytrynowe (rozpuszczone w 700 ml ciepłej wody i odstawianej do lekkiego stężenia) polewa czekoladowa (np. 100 g czekolady rozpuszczonej z 50 g masła) wykonanie: Kawę rozpuszczamy w gorącej wodzie. Masło ucieramy z cukrem pudrem. Dodajemy orzechy, wlewamy wystudzoną kawę i miksujemy. wykonanie ciasta: Na pierwszy blat biszkoptu z makiem równomiernie rozsmarowujemy

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto Rafaello 263

wymiarach 23x38 cm wyłożone papierem do pieczenia i pieczemy w temp. 180 stopni około 20-30 minut do suchego patyczka. 2. Czekolady łamiemy na kostki, dajemy do garnka razem z margaryną Palmą i rozpuszczamy, później do gorącego dodajemy śmietanę 30 % i energicznie mieszamy.  3. Śmietany śnieżki ubijamy w zimnym mleku, łączymy razem z czekoladami i dodajemy

Kuchnia u Bietki
szybkowar-domowy dżem z ciemnych winogron z czekoladą... 194

przetartych owoców wlać z 2 szklanki soku co pozostał (resztę soku słodzę, dolewam wody przegotowanej i jest sok do picia), wsypać cukier, czekoladę, żelfix 3:1, gotować z 5 minut mieszając przelewać od razu gorące do czystych słoików, zakręcić mocno i zostawić na zakrętkach postawione do wystygnięcia przechowywać w ciemnym, chłodnym miejscu - domowy dżem z ciemnych winogron(...)czekolada jest najlepszym dodatkiem do naleśników, tostów, bułki z masłem.......SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Surowa czekolada gorzka 70% z orzechami pekan – Cocoa / SuroVital 115

kawałków orzechów – troszkę mało :/ Smak:  Czekolada nie pachnie intensywnym kakao ale lekką gorzkość wyniuchałyśmy ;) Kostki łamią się z odpowiednim trzaskiem i nie rozpuszczają się pod wpływem ciepła palców. Czekolada bardzo opornie rozpuszcza się w ustach, jest lekko proszkowa i sucha. W smaku jest tylko lekko gorzka, bo cukier palmowy nadaje karmelowej słodkości ale nie przesładza całości. Orzechy są dobrej(...)całkiem w dobrej proporcji pozostają na ułamanym kawałku.  Podsumowanie: Jest to bardzo dobra dawka energii i magnezu idealna na nadchodzące jesienne wieczory z gorącym kubkiem herbaty, mięciutkim kocykiem i pysznymi kostkami gorzkiej czekolady. A to wszystko bez glutenu, raw, vege i ekologiczne :) Ocena: 5,5 pandy

Candy Pandas
kawuś- sernik na zimno z kawowym budyniem 301

kawową: 1 litr mleka 3 opakowania budyniu waniliowego 5 łyżek cukru  2 łyżki kawy rozpuszczalnej kostka masła na wierzch: paczka herbatników kakaowych 600 g serka homogenizowanego 200 g czekolady deserowej 200 ml kremówki 30% 2,5 łyżki żelatyny Upiec biszkopt: białka ubić na sztywno, następnie dodawać cukier a później żółtka. Na końcu wmieszać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia(...)szklance mleka i wlać na gotujące się pozostałe mleko. Ugotować na gęsto, zmniejszyć ogień, dodać masło i powoli gotując mieszać aż całkowicie się połączą. Gorącą masę wyłożyć na biszkopt i przykryć warstwą herbatników.  Czekoladę drobno posiekać. Kremówkę ubić na sztywno, Żelatynę rozpuścić w odrobinie wrzątku. Serki zmiksować z bitą śmietaną, dodać połowę czekolady i żelatynę Wymieszać i wyłożyć

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
KAWA PIERNIKOWA Z PIANKĄ 134

szczypta cynamonu Wykonanie: Kawę z cukrem zalać łyżeczką wody, ubijać ubijakiem do piany aż będzie lekka i puszysta. Gdy piana już jest dobra, delikatnie zalewamy gorącym mlekiem wymieszanym z przyprawami. Gotową posypać starta czekoladą lub kakao.  Pyszne pierniki, które widzicie na tych zdjęciach zamówicie u pani Justyny, do 15.12 tutaj: KULA SŁODYCZY w ŚWIĘTA NA PEWNO BĘDZIECIE CIESZYĆ

Z Majeczką w kuchni
Kawa czekoladowa z przyprawami 183

szklanki wody 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej cukier (jeśli słodzicie, u mnie 1 łyżeczka) 3/4 łyżeczki przypraw do kawy Skworcu + szczypta bita śmietana Przygotowanie: Czekoladę łamiemy na mniejsze kawałki. Rozpuszczamy ją w gorącym mleku. Przygotowujemy kawę (2 łyżeczka na 1/2 szklanki), do kawy dodajemy cukier (jeśli używamy) i 3/4 łyżeczki przypraw, mieszamy. Następnie łączymy tak przygotowaną aromatyczną kawę z czekoladowym

Słodkie okruszki

Proponowane wyszukiwania