feta - 6903 przepisów (strona:221/461)

BURGERY WOŁOWE Z FETĄ 122

kaloryczność. Polecam :) Zapraszam również do polubienia i odwiedzenia mojej strony na FB https://www.facebook.com/gotowaniepatki/ SKŁADNIKI NA  6 SZTUK: Kotleciki 400 g mięsa mielonego wołowego 150 g sera feta 1 drobno posiekanej cebulki 1 łyżka natki pietruszki 1 jajko 2 łyżki płatków owsianych 2 łyżki musztardy 1 łyżka ketchupu Dodatki 6 bułek typ kajzerka 15 dag sera żółtego

Gotowanie Patki
TARTA Z FASZEROWANYMI POMIDORAMI, SZYNKĄ PARMEŃSKĄ I JAJKAMI POCHE 117

dania, świeże, pełne naszych soczystych pomidorów, których tak bardzo brakowało mi w Chinach. Dziś przygotowałam danie pełne ulubionych smaków! Półkruche, delikatne ciasto z dodatkiem soczystych pomidorów pełnych świeżej, ziołowej fety wraz szynką parmeńską i jajkami w koszulce ze świeżym szczypiorkiem jest cudownym ukoronowaniem moich zachcianek! Każdy kęs zachwycał! Każdy! Danie zrobiło furorę nie tylko wyglądem,ale i smakiem

Ostra na Słodko
Sałatka z truskawkami 106

Składniki : • 1 garść szpinaku • 60 g truskawek • 50 g fety • 20 g orzechów nerkowca • 3-4 cienkie zielone szparagi • 1 łyżka oliwy z oliwek • 1 łyżeczka soku z cytryny • kilka listków mięty • świeżo mielony(...)pieprz Przygotowanie : Szparagi myjemy, odrywamy zdrewniałe końcówki, kroimy na 4 części i przesmażamy 4-5 minut na odrobinie oliwy. Studzimy. Umyty i osuszony szpinak mieszamy z pokrojoną w kostkę fetą. dodajemy pokrojone na połówki truskawki, szparagi i orzechy. Oliwę mieszamy z sokiem z cytryny i posiekaną miętą. Polewamy sałatkę powstałym sosem. Całość oprószamy pieprzem

KUCHNIA POLSKA
FIT "kanapka" ze zielonymi szparagami 166

ulubiony strój. Oryginalny przepis -to naleśniki ze szparagami-ja postanowiłam go "odchudzić". SKŁADNIKI: 2 porcje 4 płaty papieru ryżowego Ser kozi (u mnie Bulgar-ale może być również Feta) Sałata Rukola Pomidor Zielone szparagi (ok 6-7 szt,) Kolka plastrów szynki parmeńskiej lub wędzonki krotoszyńskiej WYKONANIE: Szparagi myjemy, odłamujemy zdrewniałe końce. Kroimy na 3 części, wrzucamy do osolonego wrzątki

Kopystką po garach
Zrolowany Schab z Bakłażanem i Serem Feta 105

SKŁADNIKI: 1 kg schabu 200 g sera feta 1 bakłażan sól pieprz czosnek granulowany WYKONANIE: 1. Bakłażana pokroić w plastry wzdłuż, nasolić(...)pozostawić na około 20 min. Po tym czasie wypłukać plastry i osuszyć. 2. Schab przekroić wzdłuż, rozbić dość cienko, posolić i popieprzyć z obydwóch stron. 3. Schab wyłożyć serem fetą, na ser ułożyć plastry bakłażana, zrolować i związać sznurkiem. 4. Wierzch posypać czosnkiem granulowanym, włożyć do pojemnika żaroodpornego, spód pojemnika wyłożyć masłem(około 1-2 łyżki), piec w temp

Dziś Ja gotuje
Sałatka z truskawkami i awokado 125

Składniki : • 150 g świeżego szpinaku • 200 g truskawek • 100 g sera feta • 1 awokado • sok z cytryny • pieprz kolorowy • chili Dressing(...)łyżki oliwy • 1 łyżka miodu • 1 łyżka octu jabłkowego Przygotowanie : Szpinak myjemy i (jeśli liście są duże) rwiemy na małe kawałki usuwając ogonki. Truskawki kroimy na połówki lub ćwiartki. Fetę i awokado kroimy w kosteczkę - skrapiamy awokado sokiem z cytryny by nie ściemniał. Przyprawiamy pieprzem i szczyptą chili. Składniki dressingu mieszamy, polewamy sałatkę, delikatnie mieszamy i podajemy

KUCHNIA POLSKA
Sałatka ze szpinakiem i truskawkami 152

kiwi . Zobacz mój film z przygotowania sałatki z truskawkami Składniki – Sałatka ze szpinakiem i truskawkami 200 g truskawek 150 g szpinaku 50 g orzechów włoskich pół kostki sera feta 2 łyżki octu balsamicznego lub winnego 1 łyżka oliwy z oliwek pieprz Przepis – Sałatka ze szpinakiem i truskawkami Nasz przepis zaczynamy od siekania orzechów włoski na ćwiartki. Wrzucamy(...)Teraz truskawki. Możemy je pokroić na plasterki, będą wyglądać wtedy bardzo apetycznie. Większe truskawki dzielimy na pół i również kroimy na plasterki. Na koniec pozostaje wam pokroić w kostkę fetę i całość dodać do orzechów i szpinaku. Ocet wlać do oliwy z oliwek, dodać pieprz i dokładnie wymieszać. Na koniec naszą mieszaninę dodajemy do miski z głównymi produktami. Gotowe. Można

Kuchennyviral.pl
Trójkolorowy pełnoziarnisty makaron z cukinią-pora na lunch 129

dumny ze swojego lunchu: zawijas z ciasta filo z serem feta i pikantnym szpinakiem, pikantna zupa z soczewicy z mlekiem kokosowym, sałatka makaronowa ze szpinakiem, z pomidorami i fetą czy czekoladowa krajanka bez pieczenia i wiele, wiele innych! Tę smakowitą książkę :  PORA NA LUNCH  każdy powinien mieć! Oto przepis na coś pysznego z książki

Z Kuchni Do Kuchni
Pasta z zielonego groszku, pomysł na dodatek do pieczywa 138

kolorem. Ugotowałam groszek na parze i zaczęłam testy i tak powstała ta pyszna pasta.   Pasta z zielonego groszku 1/2 opakowania mrożonego groszku Poltino 2 ząbki czosnku 1/2 opakowania fety 2 łyżki oliwy szczypta chili szczypta kuminu świeżo(...)zmielony pieprz     Groszek tak jak już wspomniałam ugotowałam na parze, zostawiłam go do wystudzenia. Przełożyłam go do blendera, dodałam obrany ząbek czosnku, zmiksowałam. Po chwili dodałam rozdrobnioną fetę i przyprawy oraz oliwę. Znowu całość zmiksowałam, ale nie na mega gładką pastę, chciałam żeby czuć było kawałeczki groszku. Przełożyłam do miseczki doprawiłam świeżo mielonym pieprzem i gotowe :)   Szybko

Kuchnia na wzgórzu
SAŁATKA Z KARCZOCHEM, SEREM FETA I AWOKADO 220

Karczochy cieszą się szczególnym uznaniem we Włoszech, gdzie przygotowuje się... Artykuł SAŁATKA Z KARCZOCHEM, SEREM FETA I AWOKADO pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
Kurczak z piekarnika : skrzydełka w miodzie, przepis 217

pieczenia. Skrzydełka w miodzie z czym podać? Oto kilka pomysłów na chrupiące skrzydełka na obiad lub grilla: skrzydełka w miodzie z pieczonymi ziemniakami i surówką z sałaty, rzodkiewek i fety. skrzydełka w miodzie z puree ziemniaczanym, sałatą rzymską(...)pomidorami koktajlowymi. skrzydełka w miodzie z grillowanymi warzywami i sosem tzatziki . skrzydełka w miodzie z ulubionym dipem majonezowym, czosnkowym lub pomidorowym. skrzydełka z kurczaka z ryżem jaśminowym, sałatą, fetą i pomidorkami koktajlowymi. Smacznego

Moja Książka Kucharska
Rolada serowa ze szpinakiem i kurczakiem. 219

łyżki majonezu 350 g. sera żółtego Na nadzienie: 3 pojedyncze piersi z kurczaka 1 łyżka masła 1 opakowanie szpinaku mrożonego ( 450 g.) 1 ząbek czosnku 1/2 opakowania sera typu feta ( około 150 g.) sól, pieprz Wykonanie: Jajka rozmieszać w misce, dodać majonez. Dobrze wymieszać, żeby składniki się połączyły. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach i dodać do jajek(...)Wrzucić zamrożony szpinak. Co jakiś czas przemieszać żeby szpinak się rozmroził. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, doprawić solą i pieprzem. Chwilę podsmażyć, żeby woda odparowała. Wyłączyć gaz i wkruszyć fetę. Wymieszać. Na wystudzoną roladę wyłożyć rozbite i przyprawione piersi. Jedna przy drugiej. Na piersi wyłożyć szpinak.  Zawinąć roladę. Owinąć papierem do pieczenia i piec 40-45 minut w temperaturze

Agusiowe smakołyki
Pizza - jak zrobić w domu? 4 przepisy na wiosenną pizzę! 194

garście młodego szpinaku -1/2 ząbka czosnku - kilka kostek fety - garść startego dobrego żółtego sera (bez konserwantów!) Na ciasto układamy postrzępioną mozzarellę, szpinak, posiekany czosnek, ser żółty i fetę. pieczemy od 12 do 18 minut w piekarniku temp. 240 stopni C PIZZA NR 3 Z ŻÓŁTYM SEREM I SZPARAMI: - kilka plastrów żółtego sera - 1/3 kulki mozzarelli - posiekane czerwone suszone

SMYKWKUCHNI
Sałatka z dzikiego ryżu, buraka i rukoli z dressingiem wiśniowym 191

Sałatka z dzikiego ryżu, buraka i rukoli z dressingiem wiśniowym 1 torebka (125 g) mieszanki ryżu białego i dzikiego 2 duże buraki (upieczone) 50 g suszonych wiśni 50 g fety garść rukoli oliwa ocet balsamiczny Ryż gotujemy w garnku wg przepisu na opakowaniu. Upieczone buraki obieramy i kroimy w słupki. Wiśnie(...)kroimy w paseczki i zlewamy octem i oliwą a także łyżka wody z gotującego się ryżu. Odcedzony ryż łączymy w misce z dressingiem. Dodajemy buraki, umyta rukolę oraz pokruszona fetę. Ewentualnie dosalamy i pieprzymy wg uznania

Dzieje kuchennej Wiewióry
Rukola z ciecierzycą, oliwkami i fetą 161

majówkę polecam lekką sałatkę w zielonościach... Składniki: 1 szklanka ugotowanej ciecierzycy ok. 1 szklanki czarnych oliwek, odcedzonych ok. 2/3 kostki fety, np. Pilos ok. 50 g rukoli Sos: 4 łyżki oleju, np. lnianego 2 łyżki octu jabłkowego 2 łyżki płynnego miodu skórka starta z połówki cytryny płaska łyżeczka ziół(...)śródziemnomorskich ew. sól i pieprz Oliwki pokroić w poprzek, każdą na 3 części. Rukolę umyć i osuszyć. Wszystkie składniki wymieszać z ciecierzycą. W kubku wymieszać składniki sosu dokładnie połączyć. Fetę pokroić w kostkę, a jeśli jest miękka, to rozkruszyć w palcach. Dodać do sałatki i jeszcze raz delikatnie wymieszać. Sałatkę podawać schłodzoną

Czerwień i błękit

Proponowane wyszukiwania