jaka ona jest dobra i aromatyczna, a wszystko za sprawą różnego rodzaju serów i ziół. Do tego typu pizzy można użyć dowolnych serów takich jak mozzarella, parmezan, cheddar, feta, sery pleśniowe i aromatyczne sery kozie. Wybór rodzaju i ich ilość pozostawiam do Waszego wyboru 🙂 Powiem tylko jedno zdanie na temat dodatków. Dodatki do pizzy powinny być dodawane w umiarkowanej(...)pomidorów 1 łyżeczka soli 1/2 łyżeczki pieprzu 4 plastry sera pleśniowego 250 g mozzarelli pokrojonej w plasterki 120 g sera żółtego rodzaj dowolny, starty na tarce 100 g sera feta pokruszony 2 łyżeczki bazyli siekane świeże listki 1 łyżeczka mięty siekane świeże listki 1 łyżeczka tymianku siekane świeże listki 1 szczypta oregano suszonego Instructions Przygotowanie ciasta na pizzę
SprawdzonaKuchnia.plCook Time 20 minutes Total Time 30 minutes Servings 2 Author Anna Ingredients 200 g bobu świeży lub mrożony 1 duża papryka czerwona 1 garść migdałów 100 g sera feta sól do smaku pieprz do smau 3 łyżki dobrej oliwy 3 łyżki octu winnego soku z cytryny 1 łyżka siekanego szczypiorku lub natki pietruszki Instructions Paprykę zawinąć w folię(...)wystarczy na pół. Do miski włożyć bób, paprykę, migdały, drobno posiekany szczypiorek lub natkę całość polać oliwą i octem doprawić solą i pieprzem, wymieszać na końcu dodać rozdrobniony ser feta. Sałatkę możemy podać ze świeżym pieczywem. Smacznego! Artykuł Sałatka z bobem pochodzi z serwisu Sprawdzona Kuchnia
SprawdzonaKuchnia.plbotwinki z buraczkami – 350g ricotty – 1 jajko – 30g parmezanu – ½ łyżeczki domowego koncentratu bulionu warzywnego (opcjonalnie) – ½ łyżeczki gałki muszkatołowej – sól, pieprz Dodatkowo: 30g sera Feta, kiełki rzodkiewki SPÓD: Formę do tarty o śr. 25 cm natłuszczamy oliwą. Mąkę przesiewamy do miski lub na stolnicę, dodajemy pokrojone w kosteczkę zimne masło, 50ml wody oraz sól(...)studzimy. Buraczki obieramy i ścieramy na tarce. W dużej misce łączymy ostudzoną botwinkę, starte buraczki, ricottę, jajko, parmezan i przyprawy. Tak przygotowaną masę przekładamy na spód, posypujemy rozkruszoną fetą i pieczemy przez 30-35 minut. Podajemy z kiełkami rzodkiewki. Smacznego! Artykuł Gryczana tarta z botwinką i ricottą FIT pochodzi z serwisu Just Be Fit Be Strong
Be Fit Be StrongLekka wiosenno-letnia sałatka z avocado, truskawkami i serem feta . 300 g truskawek, 2 awokado, 200 g sera feta, 4 łyżki oliwy, 2 łyżki octu winnego (u mnie ocet malinowy), cukier lub miód do smaku, sól, sok z cytryny, Truskawki umyć, odszypułkować, pokroić na połówki lub ćwiartki (zależy od wielkości). Avocado przekroić wzdłuż na pół. Wyjąć pestkę. Wyjąć
królestwo garówdodatkiem sosu z dojrzewających w słońcu pomidorów. Całość gotowego obiadowego dania dopełnia dodatek kurczaka. Składniki: Farsz: 250g makaronu muszle 600g mrożonego szpinaku 500g fileta z kurczaka 130g sera fety 2 cebule 2 ząbki czosnku szczypta gałki muszkatołowej 3 łyżki masła olej sól pieprz Sos pomidorowy: 2 puszki pomidorów 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka ostrej papryki(...)podsmażyć na niewielkiej ilości oleju. 3. Cebulę i czosnek bardzo drobno posiekać i zeszklić na maśle. Dodać rozmrożony szpinak i całość smażyć około 10 minut. Następnie dodać pokruszony ser feta i usmażonego kurczaka. Wszystko dokładnie wymieszać, doprawić do smaku solą, pieprzem i szczyptą gałki muszkatołowej. Gotowym farszem nafaszerować muszle makaronu. 4. Sos pomidorowy: Cebulę i czosnek drobno posiekać, zeszklić
Szalona Kuchnia Ewelinywarto 😊 Do przygotowania sałatki będziemy potrzebowali: 1 puszka 400 g cieciorki 1 średni ogórek sałatkowy około 200 g pomidorków koktajlowych 1 czerwona cebula (około 70 g) 1 kostka ser feta (około 270 g) – użyłam sera Favita około 30 oliwek zielonych lub czarnych (można dodać mniej jeżeli nie lubimy) pęczek koperku na sos: 2 łyżki octu winnego czerwonego 3 łyżki(...)oliwki przekrawam na pół, cebulę kroję w piórka. Pomidorki przekrawam na pół, jeżeli mamy większe pomidorki to możemy je pokroić w ćwiartki. Koperek siekam, cieciorkę płuczę na durszlaku, ser feta kroję w kostkę (można pokruszyć). Wszystkie składniki przekładam do miski i przygotowuję sos. Do octu dodaję oliwę, oregano, doprawiam solą, pieprzem i dokładnie mieszam. Sos dodaję do sałatki
Uwaga Babcia Gotujeproszku do pieczenia, pęczka posiekanego koperku. Smak gofrów świetnie wzbogaci aromatyczny farsz. Niezbędne składniki do jego przygotowania to: 300 g rukoli, 200 g wędzonego łososia, cytryna, 150 g sera feta, 9 łyżek oliwy. Białka ubij na sztywną pianę, a margarynę rozpuść(...)ostudzeniu masła można wymieszać je z resztą składników. Na koniec połącz całość z ubitą pianą. Kiedy masa będzie gotowa, upiecz wafle w gofrownicy. Kolejny etap to przygotowanie farszu. Ser feta wymieszaj ze skórką cytryny oraz odrobiną kwaśnego soku. Kiedy farsz będzie gotowy, można nakładać go na upieczone gofry. Rukolę oraz rzodkiewkę wymieszaj z winegretem. Sos można przygotować na bazie
Żyję by jeśćziemniaczki do sałatek . Spróbujcie – warto! Smacznego! Zobacz też: Sałatka z kurczakiem i grzankami Sałatka z pieczoną marchewką, granatem i serem feta Sałatka z suszonymi pomidorami i serem feta Przepis na sałatkę z indykiem i ziemniaczkami Drukuj przepis Porcji: 4-5 Czas gotowania: 1 godzina Składniki 400 g mięsa z udka indyka 2 średnie ziemniaki 10 pomidorków koktajlowych
Kuchnia Bazyliisoczewicą – szakszuki po meksykańsku z chorizo Składniki na 2-3 porcje: – 150g szpinaku baby – 4 jajka – 1/3 papryki czerwonej – 20g twarogu półtłustego lub fety – 1-2 ząbki czosnku – 1/2 łyżki oliwy – sól, pieprz Szpinak płuczemy i osuszamy. Na patelni szklimy na oliwie pokrojony w plastry czosnek. Porcjami dodajemy szpinak, mieszając(...)ogień i smażymy (można pod przykryciem), aż białka się zetną, a żółtka pozostaną płynne. W międzyczasie kroimy paprykę i na koniec smażenia dodajemy ją wraz z pokruszonym twarogiem lub fetą na patelnię. Doprawiamy i podajemy z pieczywem. Smacznego! Artykuł Zielona szakszuka na szpinaku z papryką FIT pochodzi z serwisu Just Be Fit Be Strong
Be Fit Be Strongbrokuł · 1 duża marchewka · ½ opakowania groszku mrożonego · Ser feta · Cebula · Jajko · 2 łyżki śmietany 18 % · 3 łyżki(...)doprawiamy majerankiem oraz przyprawą gyros, wsypujemy bułkę tartą, wlewamy śmietanę i wyrabiamy 3. Ciasto francuskie rozkładamy, na środku rozprowadzamy wzdłuż mięso 4. Warzywa mieszamy z pokrojonym serem feta i układamy na środku mięsa 5. Brzegi mięsa zawijamy tak żeby przykryć warzywa, następnie tak samo postępujemy z ciastem, żeby powstała nam rolada 6. Roladę układamy
Kulinarna ChwilaPęczek rzodkiewek · Ogórek świeży · 2 pomidory · Feta · 1 łyżka oliwy · Olej do smażenia · 2 łyżki Vegety Natur do sałatek i dipów zobacz(...)natur do sałatek i Dipów mieszamy z oliwą Zobacz tutaj i polewamy warzywa, doprawiamy solą, mieszamy 5. Warzywa wykładamy na mięso i układamy pokrojony w kostkę ser Feta 6. Sałatka gotowa 7. Smacznego #durszlakXvegetanatur#vegetanatur#inspirowanenatura
Kulinarna ChwilaPyszne nadzienie ze szpinaku z cebulą i twardego sera feta sprawi, że pierogi będą częstym gościem na Waszym stole.… Czytaj dalej Szpinakowe pierogi z fetą
Pij soki wyciskanemundurkach mały kalafior podzielony na małe różyczki lub opakowanie mrożonego pół główki czosnku (bez obierania) 3 łyżki oliwy łyżeczka cynamonu po ćwierć łyżeczki pieprzu i suszonego rozmarynu ser feta pokrojony(...)kawałki garść ciemnych oliwek bez pestek drobno posiekany szczypiorek drobno posiekany koperek kilka dużych kaparów do dekoracji połowa owocu granatu – wyłuskana Pełny przepis tutaj Sałatka z pieczonych warzyw z fetą i cynamonem Pizza z boczkiem i ziemniakami Składniki: Ciasto: 200 g mąki pół łyżeczki soli łyżeczka drożdzy instant łyżka oliwy 100 ml wody Dodatki: 2 ziemniaki (umyte i obrane
Ugotowane pozamiatanezrobisz w kwadrans. We wcześniejszym wpisie podawałam Wam przepis na przepyszne pesto z laskowych i pietruszki. A to właśnie, jeden ze sposobów, jak je wykorzystać. Trochę makaronu, odrobina sera feta, bądź sera twarogowego wędzonego lub parmezanu i danie gotowe. Ja dodałam jeszcze karmelizowane brukselki i to jest sztos totalny! Polecam jest przepyszne(...)PRZEPIS NA MAKARON Z DOMOWYM PESTO I KARMELIZOWANĄ BRUKSELKĄ SKŁADNIKI: - 2 porcje ulubionego makaronu - 4 łyżki PESTO - 2-4 łyżki sera typu: ser twarogowy wędzony lub parmezan lub feta - 3 garście brukselki - 2 łyżki oliwy z oliwek - 1 łyżka syropu klonowego lub syropu z agawy lub syropu daktylowego lub miodu - sól do smaku - woda Makaron ugotuj wedle instrukcji
SMYKWKUCHNI