faszerowane - 2000 przepisów (strona:80/134)

Domowe Pesto Rosso! 176

Pesto Rosso można śmiało przechowywać zamknięte w lodówce także idealnie sprawdzi się również jako dodatek do sałatek, tostów, kanapek, bazę to pizzy (zamiast koncentratu i ketchupu) oraz nadzienie do faszerowania mięs i ryb. Składniki/ Pesto Rosso: - 100g orzechów włoskich - 140g suszonych pomidorów (Ja użyłam Pomidory Suszone w oleju z ziołami "Sotille Gusto" dostępne w Biedronce) - 2 świeże pomidory - 1 ząbek

upichcona
Mój dzienny przykładowy jadłospis :) 228

Koteczki z serem i orzechami 5. Wafle z warzywami i jajkiem 6.  Kasza jaglana z wpc  🍚 3 1.  Kokosowa owsianka z karmelizowaną gruszką 2.   Jajka faszerowane pieczarkami 3. Dorsz z kaszą gryczaną i papryką  4. Makaron ryżowy z pesto jarmużowym i tuńczykiem 5. Jajecznica na słodko z masłem orzechowym 4 1. Jajecznica ze szczypiorkiem, pomidorem

Czarnawisienka
Faszerowane piersi z kurczaka duszone w winie 149

Blueberry Corner by "jagodzianka" Super smaczne danie. Przepis inspirowany kuchnią włoską. Potrawa wygląda bardzo dobrze i jeszcze lepiej smakuje. Porcja dla 5 osób Składniki: … Przeczytaj cały artykuł Post Faszerowane piersi z kurczaka duszone w winie pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner

My Blueberry Corner
Balotyna z kurczaka 150

Blueberry Corner by "jagodzianka" Balotyna to inaczej faszerowany drób. Do przygotowania dania można użyć kaczkę, kurczaka, perliczkę, indyka lub innego ptaka. Pierwszy raz zrobiłam … Przeczytaj cały artykuł Post Balotyna z kurczaka pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner

My Blueberry Corner
Smażone, faszerowane kwiaty cukinii 81

Corner by "jagodzianka" Jeszcze do niedawna byłam przekonana, że cukinia i kabaczek to dwa zupełnie różne warzywa. Znałam zielone cukinie i żółte kabaczki. … Przeczytaj cały artykuł Post Smażone, faszerowane kwiaty cukinii pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner

My Blueberry Corner
Faszerowany filet z piersi indyka z warzywami i razowym kuskusem 243

łatwe w przygotowaniu, ładnie się prezentuje i przede wszystkim jest bardzo smaczne i soczyste! Czego chcieć więcej?  Dziś przedstawiamy nowy pomysł - indyk jest wcześniej zamarynowany, a następnego dnia faszerowany razowym kuskusem z warzywami. Pyszne i zdrowe danie! Polecamy :)  Składniki: ok. 800 g filetu z piersi indyka, olej rzepakowy, 1 łyżeczka soli, 1 łyżeczka ostrej papryki, 1/4 łyżeczki suszonych

Plate of Joy
Ogórki faszerowane na ostro 149

będzie potrzeba posypać odrobiną tartego sera. Smacznego :) Zobacz także:        Lasagne groszkowa z warzywami i beszamelem          Cannelloni z bakłażanem i pomidorami Faszerowane papryki z kaszą gryczaną

KreatywnePiny
babcine pierogi 84

szklanka ciepłej wody duża szczypta soli 1 łyżeczka oleju Nadzienie: twaróg półtłusty żółtko cukier wanilinowy Sposób wykonania: Wszystkie składniki dokładnie wyrabiamy.Rozwałkować na grubość ok.3 mm.Wycięte krążki faszerować nadzieniem i sklejać.Gotować kilka minut od wypłynięcia w osolonej wodzie z  dodatkiem oleju. Nadzienie: Mieszamy twarożek z pozostałymi składnikami i schładzamy.  Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie

Wielki apetyt
Pierogi z Gorgonzola i suszonymi pomidorami 118

ciepłej wody duża szczypta soli 1 łyżeczka oleju Nadzienie: Gorgonzola ok 200g 50 g suszonych pomidorów Sposób wykonania: Wszystkie składniki dokładnie wyrabiamy.Rozwałkować na grubość ok.3 mm.Wycięte krążki faszerować nadzieniem i sklejać.Gotować kilka minut od wypłynięcia w osolonej wodzie z  dodatkiem oleju. Nadzienie: Mieszamy ser z rozdrobnionymi pomidorami  i schładzamy. Ten i inne przepisy znajdziecie

Wielki apetyt
Knedelki z serem 98

Ziemniaki gotujemy i rozgniatamy.Gdy są jeszcze ciepłe dodajemy masło.Studzimy.Dodajemy mąkę,sól,jajko i wyrabiamy na gładką masę (lekko klejącą). Z twarogu,żółtka,cynamonu śmietany robimy nadzienie.Formujemy knedle i faszerujemy je twarogiem.Na dużą łyżkę masy ziemniaczanej daję łyżeczkę nadzienia.Gotujemy w osolonej wodzie. Podajemy ze śmietaną,cukrem lub cynamonem,albo z masełkiem. Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie

Wielki apetyt
Dobrze nadziane 130

minor-latin;} Pomidorki ścinamy i drążymy. Kurczaka kroimy w drobną kosteczkę. Dodajemy kukurydzę i pokrojone sery. Dodajemy majonez i doprawiamy do smaku. Sałatkę schładzamy przed podaniem min. Godzinę i faszerujemy nią pomidorki. Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com

Wielki apetyt
Pierogi z jagodami 92

mąki jajko 1 szklanka ciepłej wody duża szczypta soli 1 łyżeczka oleju Nadzienie: jagody cukier   Sposób wykonania: Wszystkie składniki dokładnie wyrabiamy.Rozwałkować na grubość ok.3 mm.Wycięte krążki faszerować nadzieniem (w tym przepisie jagody z cukrem) i sklejać. Gotować kilka minut od wypłynięcia w osolonej wodzie z  dodatkiem oleju.      A tu już moje małe

Wielki apetyt
Jajka faszerowane 105

Jaja faszerowane robiłam po raz pierwszy, ale wiem już, że nie ostatni. W bardzo prosty sposób można zamienić gotowane jajko w świetną przystawkę. Na śniadanie jak znalazł, szczególnie świąteczne. Składniki: gotowane jaja pieczarki natka pietruszki papryczka chili sól pieprz bułka tarta masło roślinne Sposób przygotowania: Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie,studzimy i przekrawamy na pół. Czyścimy ze wszelkich

Wielki apetyt
Nadziewane papryczki 92

Przedstawiam wam kolejną propozycję na wakacyjnego grill'a. Tym razem padło na papryczkę. Nie taką zwykłą a faszerowaną ziemniaczaną masą. Fajny sposób, aby ożywić wasze grillowe menu. Składniki: 1 kg ziemniaków 1 cebula 100 g boczku ząbek czosnku majeranek sól pieprz kolorowy 4 łyżki kaszy manny 2 jajka 2 duże papryczki  olej słonecznikowy do smażenia Sposób przygotowania: Ziemniaki myjemy

Wielki apetyt
Udka faszerowane brokułami i serem. 192

Bardzo lubię drób i często gości na moim stole. Dzisiaj mam dla Was przepis na udka faszerowane brokułami i żółtym serem. Składniki: 10 udek z kurczaka 1 brokuł 100 g żółtego sera 2 łyżki masła klarowanego sól  pieprz słodka papryka Wykonanie: Z udek wykroić kość, oprószyć solą i pieprzem. Brokuła ugotować w lekko osolonej wodzie,odsączyć i drobno posiekać

O kuchni z uczuciem