faszerowane - 2000 przepisów (strona:74/134)

Grillowane faszerowane pieczarki 131

cytryny. Pieczarki oczyściłem, usunąłem nóżki i ułożyłem blaszkami do góry w piekarniku. Zapiekałem pod grillem w 220 C przez 15 minut. Zgromadzony w środku sok odlałem. Tak przygotowane pieczarki faszerowałem sałatką i posypałem pieprzem

R'n'G Kitchen
Jagodzianki 124

około 3 minut. Przygotowanie: po wyrośnięciu ciasta podzielić je na cztery części, uformować wałki po czym pociąć na plastry. Nie bawić się w wałkowanie, tylko rozpłaszczyć porcję ciasta i faszerować konkretną łyżką jagód: Zlepić brzegi i ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia zlepieniem na spód. Przykryć czystą ściereczką i zostawić na pół godziny do ponownego wyrośnięcia. Oczywiście moja kotka

greenscarf
BRUSCHETTA 186

długie bułki, bądź chlebek do bruschetty 1 duży pomidor 2 szczypty świeżo mielonego pieprzu 2 szczypty soli 2 ząbki czosnku oliwa z oliwek kilka czarnych bądź zielonych oliwek- moje faszerowane chilli garstka świeżych liści bazylii Przygotowanie: 1. Chleb opiekać w tosterze bądź na grillu 2. Pomidora zalać wrzatkiem. Chartować w lodowatej wodzie przez 1-3 minuty. 3. Zdjąć skórkę, pokroić

KreatywnePiny
Bakłażan faszerowany kaszą jęczmienną pęczak, bobem, fasolką szparagową i kurczakiem 116

Faszerowany bakłażan jest pyszny, miękki i rozpływający się w ustach. Dodatek letniego akcentu takiego jak bób i fasolka szparagowa nadaje temu daniu bardzo sezonowego wymiaru. Danie jest lekkie, zdrowe i proste w przygotowaniu. Pełna składników mineralnych kasza jęczmienna pęczak idealnie wzbogaca to danie o zdrowe węglowodany złożone. Do tego moje ulubione zioła: natka pietruszki i świeża bazylia. Pychota! Składniki

Mango Papaja
Pierś kurczaka w szynce parmeńskiej 266

Dawno już nie robiłam takiego obiadu. Pyszna pierś kurczaka w szynce parmeńskiej, faszerowana suszonymi pomidorami i serem camembert z pieprzem oraz zieloną papryczką pepperoni. Do tego młode ziemniaki i sałatka z pomidorkami cherry, rzodkiewką i czarnymi oliwkami. W sam raz na letni obiad   Do przygotowania tego dania użyłam filetów z piersi kurczaków Zagrodowych – więcej o marce Kurczak Zagrodowy

Pasja Smaku
Faszerowane liście winogron 170

Blueberry Corner by "jagodzianka" Liście winogron się zamarynowały, więc wzięłam się za przygotowywanie dania z ich udziałem. Marynowane liście są bardzo greckie, więc do … Przeczytaj cały artykuł Post Faszerowane liście winogron pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner

My Blueberry Corner
GRILLOWANA TILAPIA 148

Bardzo długo żyłam, z zakodowaną w głowie informacją, że Tilapia nie jest zdrową rybą, podobnie jak Panga. Że to ryby hodowane w Chinach, faszerowane nie wiadomo czym... Jakież było moje zdziwienie, gdy zdecydowałam się wziąć ją jednak do ręki. Pierwsze na co spojrzałam, to pochodzenie. I tu niespodzianka, znalazłam informację, że rybę wyhodowano w akwakulturze w Polsce. Trochę

Kuchnia w opałach
Francuskie wina na twoim stole – kolejna francuska selekcja Lidla 107

małżami, chorizo i kurczakiem małże perliczka z kaparami pierś perliczki w pomarańczach perliczka pieczona II smażona w pierniku pierś perliczki pierogi z perliczką vol-au-vent z perliczką perliczka faszerowana pęczakiem perliczka nadziewana kaszą gryczaną pierś z perliczki z grzybami perliczka pieczona perliczka w winie

królestwo garów
Ogórki faszerowane + film 157

Smakowita przekąska w sam raz na letnią imprezę domową lub po prostu coś na ząb do schrupania czyli ogórki faszerowane. Jest to smaczne, chrupiące, bardzo proste i szybkie w przygotowaniu danie, które szczególnie polecam wielbicielom sera camembert. składniki na 12 sztuk 2 ogórki zielone 1 jajko ugotowane na twardo 120 g sera camembert 100 g serka śmietankowego twarogowego

Smakowite Dania
Kalarepa zapiekana 153

Lubicie kalarepkę ? Ja lubię na surowo, zapiekaną  i smażoną na maśle. Najlepsza jest taka młoda, a właśnie teraz jest najlepsza pora . Dzisiaj zrobiłam faszerowaną kalarepę mięsem mielonym. Składniki: 4 kalarepy 500 g mięsa mielonego 100 g żółtego sera 2 łyżki masła klarowanego 2 szklanki wywaru warzywnego 1 cebula 1/2 łyżeczki słodkiej papryki 1/2 łyżeczki majeranku sól pieprz Wykonanie: Kalarepy

O kuchni z uczuciem
Ketchup dla dzieci bez cukru i musztarda ostra Primavika 217

Keczup i musztarda - niby zwykłe produkty, które zapewne każdy z nas znajdzie w swojej lodówce. Ale czy wszyscy czytamy etykiety i sprawdzamy, z czego są zrobione? Po co faszerować się chemią jeśli można wybrać wyroby zrobione z naturalnych, ekologicznych składników. Takie właśnie są produkty Primavika :) KETCHUP DLA DZIECI BIO BEZ CUKRU Zacznę od keczupu. Od firmy Primavika dostałam do wypróbowania

Kto ugości moich gości?
Pierogi z truskawkami- delikatne maślane ciasto! 151

miski z mąką – mieszać. Wyrabiać ciasto minimum 5 minut. Następnie najlepiej przykryć ścierką i odstawić na ok. 20 minut. W międzyczasie pokroić truskawki tak aby łatwo się nimi faszerowało (w zależności od wielkości truskawki i przewidywanej wielkości pieroga). Dodać do nich mąkę ziemniaczaną. Jogurt wymieszać z cukrem pudrem. Ciasto podzielić na ok. 5 części- rozwałkować, podsypywać mąką aby się

Tradycyjna Kuchnia
Pieczone udka z kurczaka z farszem pietruszkowo- cebulowym 381

Dziś mam dla Was przepis na faszerowane udka z kurczaka. To doskonała propozycja obiadowa. Najczęściej podaję je z pieczonymi ziemniaczkami i surówką.  SKŁADNIKI: 3 udka z kurczaka, 1,5 cebuli, 1 pęczek natki pietruszki, 100 ml oleju, 1/2 łyżki papryki ostrej mielonej, 1/2 łyżki przyprawy uniwersalnej, oliwa do smażenia, sól, pieprz. PRZYGOTOWANIE: 1. Udka z kurczaka myję i osuszam

Tradycyjna kuchnia Kasi
Faszerowana paryka z sosem koperkowym 154

kraju na półkach sklepowych można było zobaczyć tylko ocet, a sklepy mięsne z powodzeniem mogły udawać sklepy żelazne, ponieważ były w nich tylko wielkie metalowe haki i tasaki, papryka faszerowana mielonym mięsem robiła niesamowite wrażenie na wielu gościach, którym Mama serwowała to danie z okazji różnych imienin i sylwestrów. Tego przepisu nauczyła mnie właśnie Mama, a ją Babcia, która urodziła

Kuchnia Prezydentowej