faszerowane - 2000 przepisów (strona:68/134)

Jajka z serowo pietruszkowym farszem 149

Jajka faszerowane to chyba stały element Wielkanocnego menu. Moja propozycja na tegoroczne Święto to "Jajka z serowo pietruszkowym farszem" w przybraniu z ogórka i rzodkiewki. Składniki : 6 jajek ok  150g serka ricotta kilka plasterków ogórka 2 ząbki czosnku pół pęczka pietruszki sól, pieprz Przygotowanie : Ugotowane na twardo jaja kroimy wzdłuż na połówki. Do misy przekładamy żółtka z nich, dodajemy

Mechanik w kuchni
Jajka faszerowane pastą z pieczonej papryki 150

Idealne na świąteczny stół. Inna odsłona jajek zachwyci z pewnością wszystkich amatorów uroczystych spotkań :) Prosty przepis na smaczną przekąskę. Zapraszam! Jajka faszerowane pastą z papryki Składniki: 5 jajek (ugotowanych na twardo) 150 ml śmietany kremówki 1 czerwona papryka natka pietruszki (mała garść) sól, pieprz Przygotowanie: Paprykę oczyszczamy z gniazda nasiennego. Pieczemy 20 minut w 190'C. Po tym czasie przykrywamy

Tagebuch po polsku
Jajka faszerowane z szynką 108

Jajka faszerowane z szynką Czas przygotowania: 15 minut Składniki: 4 jajka ugotowane na twardo 3 plastry szynki 2 łyżki serka śmietankowego łyżeczka musztardy dijon pieprz czarny do smaku sól morska szczypiorek plasterki rzodkiewki kiełki rzodkiewki   Wykonanie: Jajka obieramy, kroimy na pół, wyjmujemy delikatnie żółtka. Wkładamy je do blendera, dodajemy szynkę pokrojoną w kostkę, serek śmietankowy, musztardę i przyprawy, Wszystko

Kulinarne przygody Gatity
Jajka faszerowane tuńczykiem z dodatkiem ogórka konserwowego 180

Zbliżają się Święta Wielkanocne a na stołach wówczas królują jajka. Ja chyba lubię je pod każdą postacią, na miękko, na twardo, faszerowane, czy też z samym majonezem lub z dodatkiem kawioru. Dzisiaj proponuję jajka z tuńczykiem nie tylko na święta ale również na zwykły dzień. Składniki: Dowolna ilość jajek ugotowanych na twardo Tuńczyk z puszki w sosie własnym Ogórki konserwowe

Smaki Ewy
Kolekcja przepisów na przesilenie wiosenne 154

witamin więc jak na lekarstwo, a zmęczony po zimie organizm właśnie ich się domaga. Z resztą teraz, ze zdrowotnego punktu widzenia, sytuacja wygląda podobnie. Chyba, że za witaminy uznamy faszerowane chemią pomidory i inne wynalazki. Jednak, zamiast marudzić, trzeba sobie pomóc! Wierzę w zbawczą moc warzyw, naturalne antybiotyki, pokarmy podnoszące odporność, ale także słodkie przekąski – które być może zdrowe

Patchwork
pieczona kaczka faszerowana pęczakiem z bakaliami 191

kaczka faszerowana pęczakiem Kaczka wypełniona farszem z kaszy i aromatycznych bakalii, to propozycja dania któremu nie  oprze się żaden z miłośników drobiu. składniki dla czterech osób 1 kaczka sól, pieprz 1 łyżka majeranu 2 łyżki oleju składniki farszu 200 g kaszy jęczmiennej pęczak 150 g wątróbek drobiowych

Miód i pieprz
jaja faszerowane serem fetą i suszonymi pomidorami 162

składniki: 5 jajek 2 łyżki sera feta 4 suszone pomidory z zalewy z oleju 2 łyżki majonezu 1 łyżeczka suszonej bazylii pieprz (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); wykonanie

Domowy Smak Jedzenia
Drobiowe kieszonki ze szpinakiem, camembertem oraz sosem cytrynowym 184

Delikatne drobiowe mięso faszerowane duszonym szpinakiem i camembertem to wspaniała propozycja na codzienny jak i świąteczny  obiad, smaku dopełnia dodatek sosu cytrynowego. Doda energii na cały dzień.Polecam. Składniki: Na dwie osoby: 1 duży podwójny filet z kurczaka Garść świeżego szpinaku Kawałek pora 2 łyżki masła ½ krążka sera camembert Sól i pieprz do smaku Przyprawa ziołowa do kurczaka Olej

Wanilia i Kardamon
Jajka faszerowane pieczarkami 119

wiem jak Wy ale dla mnie święta Wielkanocne nie istnieją bez jajek w przeróżnej postaci. Najczęściej są to właśnie jajka faszerowane pieczarkami i one smakują każdemu. Nie mniej jednak znam wiele innych wariacji, równie pysznych, które oczarują niejedną osobę. Jednak te jejka są przepyszne! Warto wypróbować ten właśnie przepis w Święta. Składniki: 6 jaj 250 gram pieczarek 1/2 cebuli

Mango Papaja
Jajka z wędzonym łososiem 168

Wielkanoc tuż tuż, dlatego z tej okazji na blogu pojawią się wkrótce przepisy na wielkanocne przysmaki. Na świątecznym stole nie może zabraknąć jajek. Oto pierwsza jajeczna propozycja - jajka faszerowane musem z wędzonego łososia. Składniki: 6 jajek ugotowanych na twardo 50 g wędzonego łososia, drobno pokrojonego 150 g gęstego kremowego twarożku 2 łyżki gęstej śmietany ½ łyżeczki soku z cytryny szczypta

Czerwień i błękit
Sos chrzanowy na zimno + film 229

Błyskawiczny sos chrzanowy z dodatkiem jabłka, to propozycja której nie może zabraknąć na stole wielkanocnym. Doskonale komponuje się z wędlinami, jajkami czy faszerowanym kurczakiem.   Jest smaczny a do tego banalnie prosty w przygotowaniu, wystarczy wszystkie składniki posiekać a potem wymieszać. składniki na 3 porcje 3 łyżki tartego chrzanu ze słoiczka 3 jajka ugotowane na twardo 1 jabłko

Smakowite Dania
Jajka faszerowane po duńsku. Wielkanocne śniadanie. 207

Święta zbliżają się wielkimi krokami, na wielu blogach królują już świąteczne potrawy to i ja nie pozostanę dłużna i pozwolę sobie dziś zaprosić Was na faszerowane jajeczka, których nie powinno zabraknąć na świątecznym stole. U mnie dziś jajka po duńsku, tak je nazwałam bo nafaszerowałam je remuladą duńską :) Wyszły bardzo, bardzo smaczne. Polecam :) Składniki - 4 jajka ugotowane na twardo

Kuchnia z widokiem na ogród
Jaja nadziewane serem 121

oczywiście musiałam od razu wypróbować przepis, gdyż brzmiał smacznie i przypuszczenia potwierdziły się, jajka wyszły naprawdę bardzo smaczne.  Warto je przygotować i urozmaicić nimi standardowy zestaw jajek faszerowanych. 8 jajek, 40 g parmezanu, 40 g sera żółtego, 2 łyżki kremowej śmietanki, 1 surowe żółtko, szczypta papryki, szczypta świeżo startej gałki muszkatołowej, sól, masło do wysmarowania formy, Sery zetrzeć

królestwo garów
Kuskus z pomarańczą i marchewką z jogurtem i miodem 129

owocami czy warzywami. Moje ulubione połączenie kaszy kuskus na słodko znajdziecie oczywiście na blogu! Oto niektóre polecane przeze mnie połączenia, koniecznie spróbujcie! Kuskus z lazurem i winogronami Papryki faszerowane kuskusem z pomidorami  Pieczarkowa z kuskusem Pieczone pierożki z ciasta na focaccie z kuskusem i kurczakiem Sadzone z marchewką na gęsto i z kuskusem Warzywa śródziemnomorskie z kuskusem posypane szczypiorkiem

Moja smaczna kuchnia
Pieczarki faszerowane 186

Pieczarki faszerowane są fajną i smaczną alternatywą dla tradycyjnego mielonego. Mogą być świetnym dodatkiem do obiadu czy pyszną przekąską. Równie dobrze smakują na ciepło jak i na zimno. Można je też upiec w piekarniku, będą mniej kaloryczne ;-) Zapraszam!!!   Składniki: 15 szt. większych pieczarek, 0,5 kg mięsa mielonego, 1 cebula, sól, pieprz, 3 łyżki bułki tartej, 1 jajko, kawałek

Passion of Cooking