faszerowane - 2000 przepisów (strona:61/134)

Muffinki czekoladowe z dżemem truskawkowym 217

inaczej. Za każdym razem, z tej samej porcji ciasta można wyczarować inne cieplutkie, pulchne i słodkie muffinki Można fantazjować, eksperymentować, a jak! i dodawać różne dodatki cukiernicze, posypki, polewy, faszerować muffinki lub babeczki domowymi konfiturami, przetworami, świeżymi lub mrożonymi owocami, suszonymi owocami, budyniem. Lubię takie rozwiązania. Muffinki jeszcze ciepłe są obłędne, znikają szybko. Z gorącym truskawkowym nadzieniem… Na szczęście

Zasmakuj Kuchni
Naleśniki amarantusowe z twarożkiem kokosowym 175

bardzo rozgrzanej patelni z odrobiną oleju. Twarożek Mąkę kokosową mieszamy z mleczkiem kokosowym do uzyskania gęstej konsystencji. W razie uzyskania szybkiego wchłonięcia mleczka przez mąkę dolewamy wodę. Naleśniki faszerujemy twarożkiem. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego

Truskawkowa Fiesta
Pasta z bakłażana z papryką 194

też zamknąć w słoiku. Na blogu znajdziecie garść inspiracji: bakłażan zapiekany z serkiem pieczony bakłażan z zata'arem zapiekany bakłażan z pęczakiem roladki z grillowanego bakłażana ajwar bakłażan faszerowany z mięsem roladki z bakłażana z kozim serkiem caponata pasta z bakłażana grillowane bakłażany z fetą tagliatelle z bakłażanem i adżiką ------------------------------------------------------------- Pasta z bakłażana Czas przygotowania: 40 minut Składniki

Kulinarne przygody Gatity
Pieczony bakłażan 202

też zamknąć w słoiku. Na blogu znajdziecie garść inspiracji: bakłażan zapiekany z serkiem pieczony bakłażan z zata'arem zapiekany bakłażan z pęczakiem roladki z grillowanego bakłażana ajwar bakłażan faszerowany z mięsem roladki z bakłażana z kozim serkiem caponata pasta z bakłażana grillowane bakłażany z fetą tagliatelle z bakłażanem i adżiką Pieczony bakłażan Czas przygotowania: 40 minut Składniki: 2 duże bakłażany

Kulinarne przygody Gatity
Pasta z czerwonej papryki dla leniwych 198

zastosowanie. Najzdrowsza jest oczywiście na surowo, w postaci różnych sałatek. Możemy przyrządzić z niej również zupy, podawać w postaci duszonych potrawek (znakomite leczo i peperonata), dusić razem z mięsem, faszerować czy też wykorzystywać do przygotowania różnego rodzaju past. krem z papryki z chorizo gulasz wieprzowy paprykowy makaron z papryką, czyli szybki obiad leczo empanada gallega, hiszpański kulebiak jajecznica po węgiersku

Kulinarne przygody Gatity
Faszerowana papryka z serem feta 199

miękkości. Dodać pieprz do smaku. Następnie podsmażyć z mięsem mielonym. Przerzucić wszystko do miski, dodać ser feta pokrojony na małe kawałki oraz czerwoną fasolę. Składniki wymieszać. Paprykę należy  faszerować wcześniej przygotowanym nadzieniem Gotować w małym garnku (paprykę postawić pionowo, tak aby podczas gotowanie do środka nie dostała sie woda

Przepisy kulinarne babci Antoniny
Naleśniki z pieczarkami i fetą zapiekane w sosie beszamel 179

Pomysł na sycący, wegetariański obiad - naleśniki faszerowane pieczarkami, cebulą i serem feta zapiekane w sosie beszamelowym.  Po zapiekaniu, naleśniki będą miękkie, puszyste i bardzo aromatyczne w smaku :) Składniki na 6 zapiekanych naleśników: ciasto na naleśniki 1 szklanka mąki pszennej 1,5 szklaki wody 1 jajko (rozmiar l) szczypta soli 2 łyżki oleju farsz  250-300 g pieczarek

Ugotować
CUKINIA FASZEROWANA PIECZARKAMI Z MOZZARELLĄ 558

Cukinię faszerować można na wiele sposobów i zawsze wychodzi pyszna. Dziś propozycja na piątkowy obiad bądź kolacje,idealna dla osób,które nie jedzą mięsa...Zachęcam Was do zrobienia, z pewnością nie pożałujecie. Składniki: 2 cukinie 50 dag pieczarek 1 duża cebula 1,5 pomidora opakowanie mozzarelli 2 ząbki czosnku sól,pieprz bazylia Cukinię umyć,przekroić wzdłuż i wydrążyć pestki łyżeczką

Niespełnione zdolności kulinarne
Cukinia faszerowana ziołowym serkiem z oliwkami (Zucchine ripiene di formaggio alle olive e erbe) 202

zucchine tonde 200 g di formaggio tipo philadelphia 50 g di olive verdi 2 tuorli 1 spicchio d'aglio origano basilico olio d'oliva sale, pepe PRZYGOTOWANIE Przygotowanie faszerowanej cukinii rozpoczynamy od jej dokładnego umycia. Cukinie blanszujemy we wrzątku ok. 5 minut, po czym odstawiamy do wystygnięcia. Z cukinii odcinamy kapturki, które odkładamy na bok. Wybieramy

La grande e la piccola cuoca
Cukinia faszerowana mięsem i kaszą bulgur 230

jedzenia cukini, co mnie bardzo cieszy, bo ja ją uwielbiam. Do tej pory dzieci jadły cukinię jedynie w postaci czekoladowego ciasta cukiniowego :) Dziś podam Wam przepis na cukinię faszerowaną w wersji dietetycznej. Nam bardzo smakowała i mam nadzieję, że Wam również posmakuje :) Składniki: 3 małe cukinie 250g mielonego mięsa drobiowego 60g kaszy bulgur 1 cebula garść posiekanej natki pietruszki

kuchnia doski
Pieczarki Portobello ze szparagami 163

którymi są przyrządzane. 100 gramów tych grzybów zawiera jedynie 22 kalorie. Portobello jest dobrym źródłem witamin z grupy B, witaminy D i fosforu. Możemy je przygotowywać na wiele sposobów: faszerować, smażyć, dusić, grillować lub piec. ------------------------------------------------------------- Pieczarki Portobello ze szparagami Czas przygotowania : 40 minut Składniki: 5 dużych kapeluszy Portobello 5 szparagów 5 plasterków mozzarelli 1 szalotka 1/2 małej czerwonej papryki oliwa

Kulinarne przygody Gatity
Polędwiczka pieczona w boczku 163

produktów, ziół, warzyw, owoców. Siłą rzeczy sama staram się też piec pieczywo i wędliny. Wystarczy tylko pomysł i chęć coś zrobić i już mamy coś na kanapkę. Dzisiaj zrobiłam faszerowaną polędwiczkę. Potrzebujemy: Czytaj więcej

Tylko pysznie
Cannelloni 155

Włoski makaron cannelloni w kształcie rurek faszerowany wieprzowym mięsem mielonym w sosie pomidorowym. Całość polana sosem beszamelowym, posypana tartym serem i zapieczona. Czytaj dalej

Przepisy Kulinarne
Jajka faszerowane pastą z łososia 225

masłem. Do miski wrzucamy bardzo drobno pokrojonego wędzonego łososia oraz drobno pokrojony szczypiorek. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy ze sobą. Doprawiamy solą, pieprzem oraz dodajemy kilka kropel soku z cytryny. Faszerowane jajka chłodzimy. Przed podaniem dekorujemy kawałkiem wędzonego łososia oraz posypujemy posiekanym szczypiorkiem

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Zapiekane cannelloni w sosie grzybowym. 146

Pyszne makaronowe ruloniki można faszerować na wiele sposobów: farszem mięsnym lub warzywnym z dodatkiem ulubionych sosów i oczywiście serów. Moje dzisiejsze cannelloni jest z farszem drobiowym z warzywami w sosie grzybowym. SKŁADNIKI: 14 rurek cannelloni  0,5 kg fileta z kurczaka 20 dag.sera żółtego 10 dag. świeżych leśnych grzybów lub kilka suszonych 1/2 papryki czerwonej 1 szalotka kilka pomidorków

Kuchnia Beaty