faszerowane - 2000 przepisów (strona:69/134)

Wegańskie gołąbki z grzybami i kaszą 170

przepołowione pomidory. Doprowadzić do wrzenia i pogotować na małym ogniu ok. 10 minut (wszystkie składniki farszu zostały wcześniej poddane obróbce termicznej, więc długie gotowanie nie jest potrzebne). ----------- Podobne: Pieczarki faszerowane mięsem Sałatka z pak choi Zapiekane wegetariańskie gołąbki

Weekendy w domu i ogrodzie
Roladki z indyka z suszonymi pomidorami i oliwkami 167

Dziś chciałabym zaprezentować Wam pyszne roladki z piersi indyka faszerowane suszonymi pomidorami i oliwkami. Jest to może nieco pracochłonne danie, ale każda minuta spędzona na jego przygotowaniu jest czasem dobrze spędzonym;) Danie jest po prostu przepyszne, szczególnie dla fanów suszonych pomidorów, które jako farsz idealnie komponują się z indycza piersią. Polecam na np. niedzielny obiad;) Składniki: 4 ładne duże, równe

Codzienne Gotowanie
Zapiekane pomidory faszerowane kaszą owsianą 137

odchodzić. Takie pomidory sprawdzają się jako danie obiadowe. Można podawać je z chrupiąca bułką, z dodatkiem pikantnego sosu jogurtowego. Można też podać je na zimno, jako przystawkę.  Zapiekacie faszerowane pomidory

Codzienna kuchnia niecodzienna
Pasta primavera, Long Phung 177

wybór dań: tofu w sosie curry, smażone z kiełkami, makaron z warzywami. Poza tym jest oddzielna sekcja w menu „dania warzywne”, w której znajdziemy m.in.: bakłażana w sosie chili, faszerowaną cukinię, fasolę płasko strąkową z czosnkiem, brokuły smażone z pomidorami i czosnkiem, warzywa smażone w stylu Hoi An i smażone kiełki. Pasta primavera The name of the dish means „spring

Qlinarnie i Qlinarnie
Liebster Blog Award (liczę na Waszą wyrozumiałość) 217

pieczenie, i że chcę się w tym kierunku rozwijać zawodowo. 2. Co najbardziej lubisz jeść na śniadanie? Najbardziej lubię słodkie śniadania: naleśniki, gofry i inne placuszki. 3. Czym najchętniej faszerujesz naleśniki? Twarogiem i lodami. 4. Które miejsce na Ziemi najbardziej Cię pociąga i widziałabyś tam siebie w przyszłości? Do Danii trafiłam przypadkiem, zanim jeszcze Skandynawia stała się taka modna

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Pomidory faszerowane kaszą gryczaną i kurkami, podawane na grillowanej chałce 120

kurki wraz z gałązkami rozmarynu. Smaż przez około 5 minut, aż woda wyparuje i wyjmij gałązki. Dodaj kaszę, posiekaną drobno pietruszkę, wymieszaj i dopraw świeżo mieloną solą do smaku. Faszerowanie i podanie Pomidory umyj i odetnij z nich górę. Za pomocą łyżki wydrąż je, pozostawiając miąższ na około pół centymetra od skórki. (Pozostały miąższ możesz wykorzystać do sosu pomidorowego

Food Square
Papryka faszerowana 172

Dolewamy przecier pomidorowy i doprawiamy do smaku. Dodajemy surowy ryż i całość dusimy pod przykryciem do momentu aż zmięknie.  Umytą paprykę kroimy wzdłuż i oczyszczamy z gniazd nasiennych. Faszerujemy przygotowanym farszem i układamy na blaszce wyłożonym papierem do pieczenia.  Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C do momentu aż papryka zmięknie, około 15minut. Na koniec pieczenia paprykę

Qchnia po prostu
Papryka nadziewana w pomidorach z przepisu Siostry Ewy. Aromatyczny obiad na jesienną chandrę. 209

było to jakiś czas temu i przepis przedstawiam z pamięci to mam nadzieję, że zbytnio nie odbiegłam od oryginału ;) Strasznie s zkoda, że u mnie w domu papryka faszerowana nie ma amatorów oprócz mnie

Kuchnia po mojemu
"Danie inspirowane podróżą" - podsumowanie akcji 235

Sałatka z kalafiorem i tuńczykiem Camembert w sosie malinowym z salsą pomidorową Najłatwiejszy sposób na kukurydzę Fasolka szparagowa do obiadu Kurczak w śmietanie Pomidorowe pomysły na czerstwy chleb Papryki faszerowane warzywami i amarantusem Tortilla patatas z chorizo Pieczony kurczak po portugalsku? Kakaowe ciastka arachidowe Pasteis de nata Sałatka grecka DESER TIRAMISU WERSJA l Ochrydzka przygoda Pljeskavica Pina Colada

Weekendy w domu i ogrodzie
Pasta jajeczna 167

Jajka goszczą na naszych stołach pod różnymi postaciami- na twardo, na miękko, sadzone, faszerowane czy po prostu jako jajecznica. Dziś zapraszam Was na pastę jajeczną. Pyszną i banalnie prostą w przygotowaniu i co najważniejsze idealną na każdą okazję. Zapraszam!!!   Składniki: 8 jajek, pęczek szczypiorku, sól, pieprz, 2 łyżki majonezu   Wykonanie: Jajka gotujemy na twardo. Następnie studzimy i obieramy

Passion of Cooking
Bakłażan faszerowany kaszą jęczmienną i warzywami. 178

Faszerowane warzywa są nie tylko smaczne, ale i bardzo zdrowe. Do tego ich przygotowanie nie zajmuje wiele czasu i nie zrujnuje kieszeni. Ja postanowiłam nafaszerować bakłażany, które do tej pory jadłam tylko raz w życiu. Wyszły bardzo smaczne i sycące. Potrzebne nam (dla 4 osób): - 2 bakłażany - szklanka kaszy jęczmiennej - papryka czerwona - mała cukinia - 2 szklanki bulionu warzywnego

W poszukiwaniu inspiracji
Gołąbki z kaszą gryczaną i kurkami w sosie pomidorowo -bazyliowym 169

kurki, cebulę pokrój w kostkę i uduś na patelni. 4. Ostudzoną kaszę przełóż do miski, dodaj jajko, sól, pieprz i kurki z patelni. Wymieszaj farsz. 5. Faszeruj farszem liście kapusty. 6. Układaj  gołąbki w rondlu, zalej szklanka bulionu, gotuj ok 30- 40  minut. Dodaj pomidorową pulpę, popieprz, posól, posyp majerankiem lub bazylią. Gotuj kolejne 15 minut

AZgotuj!
Pieczarki faszerowane 176

rozpuścić masło dać pokrojone  trzonki i kiełbasę przyprawić  - Smażyć aż odparuje woda przełożyć wszystko  do miski Gdy ostygnie dodać jajko i starty ser 2. - Powstałym farszem faszerować  kapelusze pieczarek  - Pieczarki panierować w jaku i bułce smażyć  na głębokim oleju

W królestwie smaków Beaty