faszerowane - 2000 przepisów (strona:77/134)

Frytki z selera z czosnkiem 174

temperaturze 200 stopni. Smacznego:) Zobacz także:                      Frytki z selera o smaku orientalnym            Faszerowane pieczone ogórki

KreatywnePiny
Cannelloni 231

Dziś postawiłam na kuchnię włoską, moją ulubioną zresztą. Makaron! zresztą nie byle jaki -  rurki cannelloni faszerowane mięsem mielonym, pieczarkami i groszkiem... Nie wiem czy wiecie, ale potrawa ta została poznana za sprawą Nicola Federico. Kucharz pracujący w restauracji La Favorita w Sorrento wymyślił ją w 1907 roku, właśnie dzięki niej stał się popularny na całe Włochy. W samej restauracji

Kuchenne aromaty
Porzeczka z jogurtem i bezami 167

Jeden z tych deserów o których choćby się chciało zapomnieć, to zwyczajnie się nie da. Wszystko za sprawą taty, który w czasach dzieciństwa faszerował swoje dwie córki tymże o to rarytasem. Miał sposób na to co nie chciane, kwaśne, gorzkie, nie dobre - dodawał bezy i było po sprawie każda jadła bez gadania. Składniki na 2 porcje 1 duży jogurt naturalny

Kuchenne aromaty
Papryka z kaszą gryczaną PYSZNA! 170

Powróciłam do papryki...wiem, wiem niedawno była... jednak ta jest lepsza. Faszerowana mięsem mielonym,  kaszą gryczaną, pieczarkami, cebulą mmm tyle dobrego w jednej papryczce. Muszę Wam powiedzieć że jest lepsza jeszcze z jednego powodu mianowicie poprzednia była pieczona w piekarniku, z kolei ta duszona w garnku pod przykryciem. Pierwsza wyszła sucha, dzisiejsza dokładnie taka jaka być powinna - rozpływająca się

Kuchenne aromaty
Ziemniaki faszerowane 218

Ziemniaki bardzo często goszczą na naszych stołach, ale dania z ziemniaków wcale nie muszą być nudne. Na obiad proponuję ziemniaki faszerowane mięsem mielonym. Składniki: 10 ziemniaków średniej wielkości 0,5 kg mielonego wieprzowego mięsa sól pieprz 1 cebula 2 marchewki Ziemniaki obieramy i gotujemy  w osolonej wodzie. Po ugotowaniu i ich ostudzeniu łyżką wydrążamy wgłębienia. Mielone mięso przesmażamy

Salonik smaków
Faszerowana węgierska papryka ze szpinakiem i mięsem z indyka 250

Papryki przywieźliśmy z Węgier. Są delikatne i słodziutkie, sprężyste. Faszerowana papryka ze szpinakiem i mięsem z indyka SKŁADNIKI: kilka papryk flexum świeży lub mrożony szpinak mięso mielone z indyka czosnek sól, pieprz, bazylia, oregano,węgierska pista, zioła prowansalskie sos pomidorowy Papryki umyć, odciąć kapelusze i wydrążyć gniazda. Mięso mielone podsmażyć na oleju, następnie dodać świeży szpinak. Doprawić do smaku solą

MarciochaKucharzy
Domowe Pesto Rosso! 207

Pesto Rosso można śmiało przechowywać zamknięte w lodówce także idealnie sprawdzi się również jako dodatek do sałatek, tostów, kanapek, bazę to pizzy (zamiast koncentratu i ketchupu) oraz nadzienie do faszerowania mięs i ryb. Składniki/ Pesto Rosso: - 100g orzechów włoskich - 140g suszonych pomidorów (Ja użyłam Pomidory Suszone w oleju z ziołami "Sotille Gusto" dostępne w Biedronce) - 2 świeże pomidory - 1 ząbek

upichcona
Mój dzienny przykładowy jadłospis :) 245

Koteczki z serem i orzechami 5. Wafle z warzywami i jajkiem 6.  Kasza jaglana z wpc  🍚 3 1.  Kokosowa owsianka z karmelizowaną gruszką 2.   Jajka faszerowane pieczarkami 3. Dorsz z kaszą gryczaną i papryką  4. Makaron ryżowy z pesto jarmużowym i tuńczykiem 5. Jajecznica na słodko z masłem orzechowym 4 1. Jajecznica ze szczypiorkiem, pomidorem

Czarnawisienka
Faszerowane piersi z kurczaka duszone w winie 177

Blueberry Corner by "jagodzianka" Super smaczne danie. Przepis inspirowany kuchnią włoską. Potrawa wygląda bardzo dobrze i jeszcze lepiej smakuje. Porcja dla 5 osób Składniki: … Przeczytaj cały artykuł Post Faszerowane piersi z kurczaka duszone w winie pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner

My Blueberry Corner
Balotyna z kurczaka 179

Blueberry Corner by "jagodzianka" Balotyna to inaczej faszerowany drób. Do przygotowania dania można użyć kaczkę, kurczaka, perliczkę, indyka lub innego ptaka. Pierwszy raz zrobiłam … Przeczytaj cały artykuł Post Balotyna z kurczaka pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner

My Blueberry Corner
Smażone, faszerowane kwiaty cukinii 113

Corner by "jagodzianka" Jeszcze do niedawna byłam przekonana, że cukinia i kabaczek to dwa zupełnie różne warzywa. Znałam zielone cukinie i żółte kabaczki. … Przeczytaj cały artykuł Post Smażone, faszerowane kwiaty cukinii pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner

My Blueberry Corner
Faszerowany filet z piersi indyka z warzywami i razowym kuskusem 275

łatwe w przygotowaniu, ładnie się prezentuje i przede wszystkim jest bardzo smaczne i soczyste! Czego chcieć więcej?  Dziś przedstawiamy nowy pomysł - indyk jest wcześniej zamarynowany, a następnego dnia faszerowany razowym kuskusem z warzywami. Pyszne i zdrowe danie! Polecamy :)  Składniki: ok. 800 g filetu z piersi indyka, olej rzepakowy, 1 łyżeczka soli, 1 łyżeczka ostrej papryki, 1/4 łyżeczki suszonych

Plate of Joy
Ogórki faszerowane na ostro 168

będzie potrzeba posypać odrobiną tartego sera. Smacznego :) Zobacz także:        Lasagne groszkowa z warzywami i beszamelem          Cannelloni z bakłażanem i pomidorami Faszerowane papryki z kaszą gryczaną

KreatywnePiny
babcine pierogi 107

szklanka ciepłej wody duża szczypta soli 1 łyżeczka oleju Nadzienie: twaróg półtłusty żółtko cukier wanilinowy Sposób wykonania: Wszystkie składniki dokładnie wyrabiamy.Rozwałkować na grubość ok.3 mm.Wycięte krążki faszerować nadzieniem i sklejać.Gotować kilka minut od wypłynięcia w osolonej wodzie z  dodatkiem oleju. Nadzienie: Mieszamy twarożek z pozostałymi składnikami i schładzamy.  Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie

Wielki apetyt
Pierogi z Gorgonzola i suszonymi pomidorami 137

ciepłej wody duża szczypta soli 1 łyżeczka oleju Nadzienie: Gorgonzola ok 200g 50 g suszonych pomidorów Sposób wykonania: Wszystkie składniki dokładnie wyrabiamy.Rozwałkować na grubość ok.3 mm.Wycięte krążki faszerować nadzieniem i sklejać.Gotować kilka minut od wypłynięcia w osolonej wodzie z  dodatkiem oleju. Nadzienie: Mieszamy ser z rozdrobnionymi pomidorami  i schładzamy. Ten i inne przepisy znajdziecie

Wielki apetyt