faszerowane - 2000 przepisów (strona:86/134)

Tarta na cieście francuskim z pomidorami i serem kozim. 165

świeżo wyjętej z piekarnika) tarcie. Posypać drobno posiekaną natką pietruszki. Można poczekać aż tarta ostygnie, albo podawać na ciepło. Jak to lubi. Smacznego. Pozdrawiam serdecznie Beata Podobne przepisy: Pomidory faszerowane serem przepis.   Pomidory po prowansalsku.   Dietetyczne przepisy pomidorowe.   Kanapki z pomidorem Tarta na cieście francuskim z pomidorami i serem kozim. is a post from: moda

MODA NA BIO
Jajka grzybki z niespodzianką 191

Urocza ozdoba wielkanocnego stołu, a jednocześnie pyszna przekąska na zimno - faszerowane jajka w kształcie grzybków :) Kapelusiki są barwione zwykłą herbatą - bardzo proste do zrobienia a jakie efektowne :) Tak podanymi jajkami wzbudzicie na pewno zachwyt gości :) SKŁADNIKI: 4 jajka ugotowane na twardo mocny wywar z herbaty (ja użyłam 3 saszetki na 1 szkl wrzątku) 2 rzodkiewki 2 plasterki szynki majonez

Kto ugości moich gości?
Elegancki obiad...zobaczcie sami! 181

mnie -pieczarki -cebula -jajo Sałatkowy Rarytas od  ETERNO  , który w swoim składzie ma morele, czosnek, żurawina, oliwki, papryka chili, kapary, ocet, przyprawy. Idealny do mięs gorących, mięs faszerowanych jak moje dzisiaj. Idealny do wędlin, do wyrobów swojskich i do tzw. „deski mięsiwa”. Z „deską serów” nie miałam jeszcze przyjemności. -przyprawy w tym u mnie różowa sól himalajska, pieprz

Z Kuchni Do Kuchni
Jajka z pastą chrzanową i kiełkami 248

wygrywa ten, kogo jajko nie pękło? ;-) W dzieciństwie to uwielbiałam! Teraz tego nie praktykujemy, bo na naszym stole nie ma już ugotowanych jajek w skorupkach. Zastąpiły je jajka faszerowane w różnych odsłonach. Dziś prezentuję jedną z nich, jajka z pastą chrzanową i kiełkami. Dzięki kiełkom, jajka mają delikatny i przyjemny posmak rzodkiewki. 6 jajek 3 łyżki majonezu 1 łyżka chrzanu

Szefowa kuchni
Kotlety jajeczne 312

kotletach. Dla wielu osób to smaki dzieciństwa, dla mnie wspomnienie czasów studenckich. :) Jeżeli nie mieliście jeszcze okazji spróbować kotletów z jajek, to podpowiem, że smakują podobnie jak jajka faszerowane . Jeżeli ich też nie próbowaliście, to mogę już tylko zachęcić do przygotowania jednego lub drugiego dania. Kotlety jajeczne można podać na ciepło z dowolnymi dodatkami, np. kaszą jaglaną i sałatką pomidorową

Pełny talerz
Pasta z twarożku i czosnku niedźwiedziego 125

Pastę możemy użyc na chleb, do faszerowania jajek. Świetnie smakuje też do mięs w formie gęstego sosu. potrzebujemy: - czosnek niedźwiedzi (np opakowanie z lidla) - opakowanie twarożku - sól, pieprz - opcjonalnie majonez (u nmnie jedna łyżeczka) Liście czosnku opłukać, odciąć końcówki. Posiekać i zblendować razem z serkiem. Doprawić do smaku. Całość najlepsza jest następnego dnia, chociaż powinna ok 2h przegryźć się

Szybko Tanio Smacznie
Szybkie kanapki na imprezę.Pomysł na proste kanapki po włosku z pomidorem. 194

kanapki lekko skropić oliwą z oliwek. Udekorować listkami rukoli (taki włoski akcent) lub natką pietruszki (dla tych, którzy wolą rodzime klimaty). Smacznego Pozdrawiam serdecznie Beata   Podobne przepisy: Pomidory faszerowane serem przepis.   Pomidory po prowansalsku.   Dietetyczne przepisy pomidorowe.   Kanapki z pomidorem Szybkie kanapki na imprezę.Pomysł na proste kanapki po włosku z pomidorem. is a post from

MODA NA BIO
Zestawienie przepisów na Wielkanocne pyszności! 252

różany z białą czekoladą i prażonymi migdałami.   Przepis na wielkanocny pudding jabłkowy Gordona Ramsaya Mazurek królewski z białą czekoladą i kajmakiem Mini serniczki z ciasteczkami oreo Marynowane jajka faszerowane musem z tuńczyka Marynowane jajka nadziewane z sałatką z łososia Mazurek z wiśniami i czekoladą Babka z advocatem Pieczona karkówka w imbirze, anyżu i miodzie Podwójnie lukrowana babka kawowa Jajka

karmelowy
Jajka faszerowane z dodatkiem wędzonego łososia 105

przekładamy do miseczki razem z drobno pokrojonym łososiem. Dodajemy serek, zieloną cebulkę, jogurt naturalny, dobrze przyprawiamy solą i pieprzem. Wszystko dokładnie mieszamy aż do momentu gdy uzyskamy jednolitą masę. Faszerujemy jajka i dekorujemy łososiem. Smacznego

noteskulinarnyfiga
Jajka z farszem z awokado 284

połówki. Awokado obieramy ze skórki, dodajemy sok z cytryny, żółtka i majonez i blendujemy. Na koniec dodajemy drobno posiekany koperek, mieszamy.  Doprawiamy solą i pieprzem. Połówki białek faszerujemy powstałą masą, ozdabiamy koperkiem. SMACZNEGO

Czerwona Porzeczka
Na Świątecznym stole-Wielkanocne menu 158

symboliczne znaczenie i muszą się znaleźć w święconce, dekoracyjnie można dodać pomarańczo, jajeczka czekoladowe lub czekoladkę... Śniadanie Wielkanocne: W centrum potraw oczywiście Święconka, pyszny barszcz biały z chrzanem, jajka faszerowane  na ciepło(zapiekane) i zimno z pastami (przepis podany wcześniej), pieczona biała kiełbasa z jabłkiem i cebulką, jajka w sosie wiosennym ( przepis podany wcześniej), jajka po szkocku (przepis podany

Kuchnia Beaty
Jajka faszerowane pieczarkami 169

Jajka, pieczarki, cebula, odrobina masła, sól i pieprz. Pyszne jajka faszerowane, można je przygotować spokojnie dzień wcześniej. Polecam

Ditecz
Jajka z rzodkiewką w szynce na kiełkach 127

Faszerowane jajka to obowiązkowa propozycja na naszym wielkanocnym stole. Dzisiaj pierwszy z wielkanocnych pomysłów na jajka.  Składniki: 5 jajek opakowanie 100 g szynki dojrzewającej 1 łyżka majonezu kilka rzodkiewek sól, pieprz 3 ogórki konserwowe kiełki rzodkiewki Jajka ugotować na twardo, obrać z łupinek, opłukać. Na dole również ściąć, aby można je było postawić pionowo. U góry przekroić w poprzek

Czerwień i błękit
Jajka faszerowane na ostro, z rzodkiewką i szczypiorkiem 198

Święta Wielkanocne coraz bliżej, a ja mam dla Was kolejny świąteczny przepis. W Wielkanoc na każdym stole królują jajka w różnej postaci, Ja przygotowuję proste jajka faszerowane z wiosennymi dodatkami. Polecam!!! SKŁADNIKI: 5 jajek, 1/2 pęczka rzodkiewki, 1/2 pęczka szczypiorku, 1/2 cebuli czerwonej, 1 łyżka majonezu 2 łyżeczki startego chrzanu, sól, pieprz. PRZYGOTOWANIE: 1. Jajka gotuję na twardo, obieram. Jajka

Tradycyjna kuchnia Kasi
Kurczak faszerowany bułką + film 125

Kurczak faszerowany bułką i natką pietruszki z chrupiącą skórką to smaczne danie które bardzo często króluje na moim stole wielkanocnym. Najlepiej smakuje podany na zimno z sosem chrzanowym , może być świetnym dodatkiem do sałatki. składniki na 5 porcji 1 sprawiony kurczak (około 1,80 kg) 2 pęczki natki pietruszki opakowanie przyprawy do kurczaka (30g) 4 ząbki czosnku 8 jajek

Smakowite Dania