faszerowane - 2000 przepisów (strona:91/134)

Wielkanocny czas... 83

Nadchodzi Wielka Niedziela , rezurekcja i świąteczne śniadanie. Tego uroczystego poranka najpierw spożywa się pokarmy, które zostały poświęcone poprzedniego dnia. Na stole nie może zabraknąć tradycyjnego żuru, mięs, wędlin, pasztetów, faszerowanych jajek, a na deser drożdżowej babki i mazurków. Jaja królujące na wielkanocnym stole są symbolem życia i odrodzenia. Pięknie zdobione, od wieków dekorują polskie stoły podczas świąt wielkanocnych. Wprawdzie przez

Kuchnia Beaty
Jajka faszerowane. 142

śniadaniu wielkanocnym nie może zabraknąć JAJEK FASZEROWANYCH. Farsz oczywiście zależy od upodobań, ja proponuję: - farsz z tuńczykiem - ze szczypiorkiem - z pieczarką marynowaną i ogórkiem konserwowym Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 SKŁADNIKI NA FARSZ Z TUŃCZYKIEM: 3 jajka 1/2 puszki tuńczyka w oleju lub w sosie własny(resztę można zużyć do sałatki z tuńczykiem

Kuchnia Beaty
Jajka faszerowane na gorąco. 148

śniadanko wielkanocne i nie tylko zresztą, bo to bardzo dobra przekąska zarówno na ciepło jak i na zimno JAJKA FASZEROWANE. SKŁADNIKI:   6-8 jajek szczypiorek masło klarowane  bułka tarta sól, pieprz WYKONANIE: jajka gotujemy na twardo, przecinamy wzdłuż, nie uszkadzając za bardzo skorupek, wyjmujemy jajka łyżeczką, kroimy w bardzo drobną kosteczkę,  dodajemy pokrojony szczypiorek, sól, pieprz, dodajemy

Kuchnia Beaty
Selery zapiekane, nadziewane farszem z udek drobiowych z szybkowaru 179

płynna konsystencja bez grudek) wstaw garnek na palnik i zacznij dolewać śmietanę nieprzerwanie mieszając dodaj skórkę z cytryny, przecier pomidorowy i przyprawy sos zagrzej, ale nie gotuj  Selery faszerowane Składniki 4 selery 230 g/szt, wyszoruj dokładnie szczoteczką do warzyw sok z cytryny, będzie potrzebny do skropienia selerów i miąższu z selerów  sól morska drobno mielona, czarny pieprz

Szybko Szybkowar
Pieczeń rzymska z pieczarkami 163

Macie ochotę na pieczeń rzymską? Czy pieczeń kojarzy się Wam z mięsem faszerowanym jajkiem ?  Ostatnio naszło mnie na zrobienie jej z pieczarkami, rodzinka zajadała się, aż miło :) Już wkrótce pojawi się u nas kolejna wariacja pieczeniowa ;)  A dziś zapraszamy na wersję pieczarkową :)  Pieczeń rzymska z pieczarkami SKŁADNIKI: 500 g mięsa mielonego wieprzowego 1 jajko

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Conchiglione z mięsem pod serową kołderką 200

oraz pomidory i sos chili - wszystko dokładnie mieszamy i podsmażamy razem przez około 7 - 8 minut. Następnie dodajemy kukurydzę, mieszamy i wyłączamy grzanie. Formę do zapiekania smarujemy masłem, muszle faszerujemy mięsnym farszem i układamy w formie. Na wierzch muszli ścieramy mozzarellę. Zapiekamy przez około 20 - 25 minut w nagrzanym do 180 stopni piekarniku

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Ziemniaki pod mozzarellą faszerowane kapustą 171

zaproponować połączenie ziemniaków z kapustą i polędwicą łososiową a całość zapieczona pod mozzarellą. Jaki efekt? Wizualnie super .. a smakowo? Aby się przekonać polecamy je przygotować :)  Ziemniaki pod mozzarellą faszerowane kapustą SKŁADNIKI: 2 duże ziemniaki 10 dag kapusty włoskiej 2 plastry łososiowej polędwicy wieprzowej koperek sól pieprz 4 plastry mozzarelli szczypiorek i sałata do podania  PRZYGOTOWANIE: Ziemniaki szorujemy

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Ponidziałkowy "fit" - Cukinia nadziana pęczakiem, kurczakiem i koperkiem 197

dlatego już dzisiaj chciałyśmy przedstawić coś pysznego z jej udziałem. Z biegiem czasu przepisów z dodatkiem cukinii będzie u Nas pojawiać się więcej gdyż uwielbiamy to warzywko. Cukinię możemy faszerować, panierować, zapiekać, dusić przyrządzać z niej zupy czy kotleciki - gama pomysłów przed nami.  Tym razem jest ona nadziana moją ulubioną kaszą z kurczakiem a całość zapieczona. Jest

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Poniedziałkowy "fit" - Papryki zapiekane z farszem makaronowym 161

Dziś zapraszamy na faszerowane papryki. Do ich przygotowania można wykorzystać zarówno makaron jak i mięso, które pozostanie Nam z zupy. Połączenie warzyw z makaronem i ugotowanym wcześniej mięsem drobiowym możemy podawać zarówno na obiad jak i na kolację. Polecamy taką wariację smakową, Nam bardzo przypadła do gustu. Papryki zapiekane z farszem

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Kurczak pieczony na butelce piwa 395

Bardzo rzadko piekę kurczaka w całości. Przygotowywałam już kurczaka po polsku , ale tym razem nie chciałam go faszerować. O kurczaku pieczonym na butelce słyszałam już dawno, ale bałam się sama go przygotować. Moje doświadczenie w kuchni nie jest duże, wciąż się rozwijam, jestem samoukiem i nie bardzo mam gdzie czerpać porad odnośnie moich inspiracji i pomysłów. Pamiętam różne smaki dzieciństwa

dom-agi.pl
ZIEMNIAKI FASZEROWANE FETĄ 249

Lubię takie szybkie, proste dania, które w połączeniu np. z sałatą czy ulubioną surówką stanowią dla mnie pożywne danie obiadowe.  Do takich faszerowanych ziemniaków możemy oczywiście sporządzić dowolny farsz, możemy użyć też sera żółtego zamiast fety, jednak ja lubię farsz właśnie z fetą, gdyż jest lżejszy i mniej kaloryczny niż z dodatkiem pięknie ciągnącego się serka :-)  W każdym

Walijskie Pichcenie
OKOŃ FASZEROWANY NA PUREE Z TOPINAMBURA 210

szczerą i motywującą z możliwych, a radość w oczach i na twarzy najwspanialszą nagrodą za włożony trud i wysiłek. W sumie... Nic więcej do szczęście mi nie trzeba. OKOŃ FASZEROWANY NA PUREE Z TOPINAMBURA /własny;/ na 2 porcje ryba:  2 świeże, patroszone okonie morskie (są mniejsze) 1/3 części pora 1/2 cebuli białej 2 ząbki czosnku 1/2 posiekanego pęczka

W kuchni Karmel-itki
Galantyna z kurczaka 183

Zawsze zastanawiałam się jak podzielić na porcje faszerowanego kurczaka. Jest na to sposób. Należy kurczaka wyluzować, czyli pozbyć się kości i nie jest to trudne.  Galantyna smakuje na ciepło i na zimno.  Składniki: 1 kurczak nadzionko przygotowane według przepisu  http://saloniksmakow.blogspot.com/2014/12/nadzionko.html#more sól pieprz Układamy kurczaka na desce piersiami do góry. Odcinamy szyję i skrzydełka. Zawsze przecinałam

Salonik smaków
Schab faszerowany pieczarkami i porem. 105

papryką. Pieczarki obieramy i kroimy je na plasterki, a por w pół krążki. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju i podsmażamy pieczarki oraz por. Doprawiamy solą i pieprzem.  Faszerujemy mięso i związujemy nitką, aby farsz nie wypadał. Obsmażamy schab ze wszystkich stron na smalcu, a następnie przekładamy do naczynia żaroodpornego, posypujemy kminkiem, dodajemy smalcu i podlewamy troszkę wodą.  Pieczemy

Symfonia smakowa
Sałatka z kaszą gryczaną, buraczkami, orzechami i serem 182

różne sposoby… Na blogu możecie znaleźć przepisy na Kotlety z kaszy gryczanej z grzybami , Pierogi z kaszą gryczaną i serem , Sałatka z tuńczykiem i kaszą gryczaną , Dynia faszerowana czy Sałatka z kaszą gryczaną i dynią pieczoną . Dzisiaj moja propozycja dla Was to rewelacyjna sałatka z kaszą gryczaną z dodatkiem słodkich pieczonych buraczków, chrupiących orzechów i aromatycznego sera. Sałatka zdecydowanie

UgotujmyTo.pl