Udka faszerowane w szynce szwarcwaldzkiej

Udka faszerowane w szynce szwarcwaldzkiej

Udka faszerowane w szynce szwarcwaldzkiej

To danie na pewno będzie wszystkim smakować. Udka faszerowane w szynce szwarcwaldzkiej  można podać na niedzielny obiad, a także na większą rodzinną uroczystość. Pod chrupiącą skórką szynki kryje się aromatyczny smak kurczaka. Składniki: 5 udek z kurczaka 25 dag pieczarek 10 plasterków szynki szwarcwaldzkiej sól pieprz Udka myjemy i usuwamy z nich kości. Ostrożnie zdejmujemy skórkę, aby jej nie przeciąć (skórki mogą się jeszcze przydać do innej potrawy). Mięso rozkładamy na desce i delikatnie przez foli... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Salonik smaków

Autor

ElaEla

Mam na imię Elżbieta. Bardzo lubię gotować, piec. Cieszę się, gdy mogę podzielić się z innymi swoimi przepisami i doświadczeniami.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

szynka, udka , dania mięsne, pieczarki, mięso, przetwory, sałatka, kurczak, sałatki, obiad, udka z kurczaka, kurczak z pieczarkami, chrupiący kurczak, sałatka z szynką, pieczeń z szynki, pieczona szynka, sałatka do obiadu, pieczone udka, pieczarki do obiadu, sałatka z kurczakiem, dania z kurczakiem, potrawy z kurczaka, mięsa pieczone, mięso na obiad, kurczak pieczony, smaczna sałatka

Inne przepisy z Salonik smaków

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.