faszerowane - 2000 przepisów (strona:96/134)

Burgery w picie z sosem tatarskim 192

grillu. Pitę wkładamy na 3 minuty do tostera, nacięciem do góry. Można ją także podgrzać w piekarniku lub na grillu. Pieczywo pozostawiamy chwilę do ostygnięcia, odrywamy nacięcie i możemy faszerować.Do pity wkładamy przygotowane mięso, sos tatarski, pomidorki koktajlowe i sałatę roszponkę.Sos tatarski:4 ogórki konserwowe4 grzyby marynowane1 cebula szalotka1 ząbek czosnku3 łyżki majonezu3 łyżki jogurtu naturalnegosól pieprz

Smakowity Blog Kulinarny
Kwiaty cukinii, dyni nadziewane twarogiem, smażone w cieście - fiori di zucca ripieni di ricotta 260

Faszerowane kwiaty Kwiaty cukinii lub dyni, nadziewane twarogiem i wędzonym serem , smażone w cieście ( fiori di zucchini o zucca ripieni e fritti ) SKLADNIKI15 kwiatów cukinii lub dyni150 g twarogu (najlepiej typu ricotta )70 g wędzonego sera ( provola affumicata )szczypta gałki muszkatalowej1 jajkopieprzolej do smażenia

zielonacukinka
Ser dobry na wszystko. Nawet na brak Świąt... 241

blogach zrobiło się świątecznie. Wszędzie babki, mazurki, serniki, faszerowane jajka, baranki, zajączki i kurczaczki. Do mnie jeszcze nie dotarło, że Święta za progiem... Po pierwsze pogoda - śniegu mamy po kostki, na szczęście póki co nie pada nowy, ale wygląda na to, że w tym roku będziemy mieli w końcu, upragnione, białe Święta... Hmm... Co z tego, skoro

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Schab z jabłkami 223

Schab z jabłkami... Delikatne i soczyste mięso wzbogacone słodko - winnym smakiem jabłek.Niezastąpiona ozdoba każdego przyjęcia i rozkosz dla podniebień jego uczestników.Niewielkim nakładem pracy i

Gospodyni Miejska
Schab ze śliwkami i morelami 251

łyżki płynnego miodu;Majeranek;Sól;Pieprz.Sposób przygotowania:Schab umyć, osuszyć, oczyścić z błon, naciąć po środku ostrym nożem. Nóż przekręcić, aby otwór w schabie się powiększył.Schab faszerować na zmianę pojedyńczymi śliwkami i morelami (najpierw jedna śliwka, następnie jedna morela, jedna śliwka, itd.).Ząbki czosnku obrać, przecisnąć przez praskę.Marchewki obrać, pokroić na 2 czy 3 części.Szalotki obrać

Gospodyni Miejska
Oktoberfest - przekąski z chrzanową chmurką 243

kalendarzu. Jak grzyby po deszczu wyrastają małe browary, warzące lokalne gatunki. Organizowane są kursy warzenia piwa oraz kursy gotowania z wykorzystaniem piwa.Oktoberfest to małe przekąski z piwnych naleśników faszerowanych anchois, z marynowaną cukinią i puszystym serkiem chrzanowym. Przygotowanie nie wymaga wielkiego zachodu. Znakomity starter nie tylko w październiku.Czas przygotowania:30 minutPorcje

SzczyptaSmaQ
Gęsina na świętego Marcina, pieczona w musztardzie 228

gęsiny jest eksportowane do Niemiec, gdzie potrafią docenić to smaczne mięso.Gęś można przyrządzać tak jak mięso z indyka lub kury. Można ją piec, dusić, gotować. Najpopularniejsze wersje to faszerowana jabłkami lub pomarańczą. Mięso z upieczonego wielkiego ptaka świetnie sprawdzi się w sałatkach, galaretkach, zupach, szybkich zapiekankach itp.Bardzo oryginalnie smakuje w zupie z żôłtich wrëków (którą można znaleźć

SzczyptaSmaQ
Sałatka z kopru włoskiego z kaszą jaglaną 215

Blanszowane warzywa zachowują kruchość, kolor, witaminy i walory smakowe. Rewelacyjnie sprawdzają się w sałatkach.Sałatka z blanszowanego kopru włoskiego faszerowanego kaszą jaglaną, fetą i szpinakiem, to bardzo zdrowa i efektowna przekąska, którą można podać na ciepło lub zimno. Czas przygotowania: 15 minutPorcje: 4   Składniki:Szklanka ugotowanej kaszy jaglanej,1 fenkuł,100 g sera feta,1 saszetka

SzczyptaSmaQ
Tarta szpinakowa z czerwoną fasolą i granatem aromatyzowana truflą 190

Kolejne udane połączenie granatu z fasolą.Tarta na kruchym spodzie faszerowana szpinakiem, czerwoną fasolą i granatem, w sosie z gorgonzoli i parmezanu.Czas przygotowania: 40 minut + chłodzenie ciasta Porcje: 8   Składniki:Ciasto:125 g mąki pszennej,75 g schłodzonego masła w kawałkach,szczypta soli,zimna woda,oliwa do posmarowania formy.Nadzienie:200 g liści szpinaku,1 puszka odsączonej czerwonej fasoli

SzczyptaSmaQ
Kuchnia gruzińska 364

czerwonej kapusty – wyglądają nieciekawie, są za to bardzo smaczne!Phali w formie kulek. Zielone z tutejszej odmiany szpinaku. Różowe - z czerwonej kapustyOrzechy włoskie znajdziemy również w paście, którą faszerowany jest zwijany, grillowany bakłażan. Badrijani nigvzit to przepyszne, wegetariańskie danie, jedno z najlepszych jakie jadłam w Gruzji. Posmakuje każdemu – no chyba, że nie lubicie bakłażana.Grillowany bakłażan i lekko

Poezja smaku
Roladki z mozarellą, rukolą i suszonymi pomidorami 299

czasie przygotowujemy z łyżki oleju, wyciśniętego przez praskę czosnku, przyprawy do kurczaka, soli i pieprzu szybką marynatę dla naszego mięska. Odstawiamy na bok i faszerujemy obydwie piersi naszym kolorowym farszem! Zamykamy je, ściskamy i obwiązujemy nicią, aby nam się nie wysypywał farsz. Następnie dokładnie "malujemy" nasze roladki marynatą.  Pozostało nam tylko smażenie.Smacznego

Kuchnia moimi oczami
Tatar z łososia 298

wodę, mieszam i doprawiam solą i pieprzem.Dużego ogórka przecinam na pół i obieraczką do warzyw ścinam go cienkie paski (bez części pestkowej). Paski ogórka zwijam w rożki i faszeruję je tatarem.Ps. : Woda dodaje soczystości a majonez delikatności

Mechanik w kuchni
715. Cukinia, kokos, mascarpone.. & i znów jedzeniem was dręczę. 205

udało mi się zrobić najlepsze pół pełnoziarniste racuchy drożdżowe w całym moim życiu *.*kotlety z ciecierzycy i marchewki, kalafior pieczony batat podany z ricottą, miodem i gorzką czekoladącukinia faszerowana ryżem jaśminowym gotowanym z mleczkiem kokosowym i łososiem półowsiane cukiniowe placki cytrynowe podane z jogurtem naturalnym,  borówkami i miodem  żytnie pierogi nadziane ricottą z batatemdrożdżówki

More food, love and dreams
KACZKA Z JABŁKAMI I POMARAŃCZAMI 807

zewnatrz dobrze solą i pieprzem, odstawiamy na conajmniej 2 godziny do lodówki. Potym czasie jabłka koimy w ćwiartki, pomarańcze obieramy, tez na ćwiartki dzielimy, dobrze mieszamy owoce z ziołami, faszerujemy nimi kaczkę, spinamy wykałaczkami, wkładamy do naczynia zarodoodpornego , pieczemy 1 godz 15 miut, po tym czasie zdejmujemy pokrywke naczynia i zumieniami kaczkę jeszcze ok 20 minut. Przez cały okres pieczenia

Z Majeczką w kuchni
Kurczak z porami zapiekany w cieście 1222

kurczakiem. Tym razem jest to zapiekanka z kurczaka i pora, danie ma moc, jest mega smaczne.Polecam też:Kotlety siekane z kurczaka i pieczarek,Smażone kotleciki z kurczakaĆwiartki kurczaka faszerowane mięsemKrucha sałatka z panierowanym kurczakiemZapiekanka jest przeznaczona dla dwóch osób, jest smaczna i sycąca.  Bardzo niewiele potrzeba aby to danie przygotować, wystarczy 1 ćwiartka kurczaka wyluzowana z kości, bez skóry, kawałek

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię