Drobiowe szaszłyki z ananasem Drobiowe szaszłyki z roladek Faszerowane cukinie Grillowane cukinie Grillowany indyk z cukinią Grillowana karkówka z ziemniakami Grillowana papryka z serem Grillowane pieczarki Owoce z grilla Miodowe skrzydełka Polędwiczki wieprzowe Pstrąg z grilla Skrzydełka słodko-pikantne Szaszłyki z boczkiem i kurczakiem Szaszłyki z cukinią Szaszłyki z pomidorkami i ananasem
Aga w kuchnicebulkę i czosnek wyciśnięty przez praskę. Dodajemy pokrojoną w kosteczkę cukinię oraz paprykę. Dusimy, aż odparowania wody z pieczarek. Farsz przyprawiamy solą, pieprzem i wsypujemy natkę pietruszki. Takim farszem faszerujemy kapelusze pieczarek i grillujemy je na ruszcie ok. 15-20 minut
Aga w kuchninich miąższ za pomocą łyżki do melona. W miseczce rozgniatamy ser feta, dodajemy pokrojoną paprykę w drobną kosteczkę oraz szczypiorek. Dolewamy troszkę mleka i przyprawiamy pieprzem, mieszamy. Takim farszem faszerujemy cukinie, dociskając farsz z obu stron. Cukinie grillujemy
Aga w kuchnilimonki, solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Na kratce w piekarniku układamy muszle tacos i podgrzewamy jakieś 5-7 minut. Wyjmujemy muszle, każdą faszerujemy mięsem, pomidorem z dymkę, pieczarkami oraz papryką. Posypujemy żółtym serem. Podajemy z salsami. ** Pamiętajcie o zakupie dojrzałego, miękkiego awokado. Jeśli nie uda Wam się takiego zdobyć można kupić mniej dojrzałe
Mania Gotowaniakostki czekolady gorzkiej 1 łyżka miodu Przygotowanie: Jabłka starannie myjemy i pozbywamy się gniazda z pestkami. W miseczce łączymy, płatki, posiekane migdały, orzechy, czekoladę i mód - faszerujemy jabłka. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym na 180 C przez 20-25 minut. Najlepiej smakują na ciepło ze szklanką mleka. Smacznego
Niezły Młyneksobota karnawału ! Moja dzisiejsza propozycja to szybka przekąska, która może być podana na zimno lub na ciepło. Będzie idealna jako uzupełnienie szwedzkiego stołu, obok na przykład jajek faszerowanych pastą łososiową. Jej przygotowanie jest bardzo proste, a efekt, jak widać na zdjęciach, również miły dla oka. Przepis pochodzi z książki "Pascal kontra Okrasa" wydanej przez Lidla, urozmaiciłam
Kulinarne przygody Gatitynajbardziej lubiana jest wersja z ziemniakami. Oczywiście do sosu grzybowego koniecznie musi być kremowe pure z ziemniaków. W planach jest też dynia faszerowana grzybami i może jakaś tarta... ? Sos grzybowy II Składniki na 4 porcjeCzas przygotowania: 45 minutSkładniki: 500 g świeżych grzybów 2 małe cebule 2 ząbki czosnku 1 szklanka bulionu
Kulinarne przygody Gatityrodzinie mają czasem dość tego mojego zamiłowania do jajek. Dla tego staram się by nie było monotonnie. Przygotowuję różne ich odmiany. Na miękko, w koszulkach, po benedyktyńsku, po wiedeńsku, faszerowane, sadzone , na twardo z majonezem, jajecznice z różnymi dodatkami. Ostatnio podpowiedziano mi, że smaczna jest jajecznica smażona na duszonej cukinii. A że tej jest u mnie ostatnio nadmiar cukinii ( dostaję
Buniabaje w kuchnidrobmą kostkę. Filety wyjąć z oleju i rozdrobnić widelcem, niezbyt mocno. Dodać ok. 3 łyżki oleju z puszki, cebulę, jajka, musztardę. Wymieszać. Gotowe.Pyszny dodatek do kanapek i do faszerowania jajek
Praktyczna plroku pierwszy raz odważyłam się wykorzystać w kuchni kwiaty cukinii. Wiem, że nie odkryłam Ameryki, ale pierwsze doświadczenia smakowe po zrobieniu faszerowanych kwiatów cukinii to wielkie "wow". Tym razem przygotowałam je w tempurze. Świetnie nadają się też do tego kwiaty dyni.Jako, że jestem akurat u rodziców to mam bardzo dobry dostęp zarówno do jednych, jak i drugich kwiatów. Składniki
Pasja Smakugrzybami zrobiło na mnie duże wrażenie. Przyznam się, że nie wiedziałam, że Włosi też mają u siebie kurki. Na jednym ze stoisk sprzedawali śliczne okrągłe cukinie, idealne do faszerowania. Nie brakowało też pomidorów we wszystkich odmianach i kolorach. Po lewej stoisko z rybami. W wielkiej puszce małe rybki, chyba sardynki. To białe to suszony, solony dorsz, bardzo popularny również
Chilli Czosnek i Oliwasurówki mamy przeróżne , często inspirowane tym , co mamy. Warto jednak po nie sięgać, mają sporo witamin i na pewno są zdrowe. Moja surówka była podana do obiadowego dania faszerowany filet z indyka. A oto przepis na surówkę. Czego potrzebujemy: 1/2 główki małej białej kapusty 1 marchewka 2 jabłka koperek lub natka pietruszki majonez, jogurt naturalny, cukier , sól Wykonanie: Kapustę
W kuchennym oknie EwyPodaję linki do kilku dań obiadowych , które już prezentowałam na moich blogach. Warto odświeżyć stare przepisy. Faszerowany filet z indyka Zapiekanka z pangi
W kuchennym oknie EwyKoniec lata i początek jesieni to wspaniały czas na dania z cukinii. Może być faszerowana, z serem feta lub - tak jak ja dzisiaj serwuję - z mozzarellą i pomidorami. Przepis na grillowaną cukinię z mozzarellą: SKŁADNIKI: 1 średnia cukinia
Moje Kuchenne Rewelacje