znowu Wam serwuję Szybki obiadek. Dzisiaj cukinia faszerowana kaszą jaglaną, kiełbaską chorizo i serami. Pychota! Może nie do końca fit jak to u mnie ale w kuchni liczy się smak a to Najważniejsze!Składniki:2 Średnie cukiniepęczek pietruszki40 g kiełbasy chorizo (ja użyłam pikantnej)40 g sera mozzarelli30 g sera gouda0,5 szklanki kaszy jaglanej5 listków świeżej bazylii
Niezły Młynekrozkładamy na talerzu wyłożonym sałatą, dodatkowo talerz możemy udekorować np. ćwiartkami pomidorów koktajlowych.Na poniższym zdjęciu obok Naleśnikowych roladek z wędzonym łososiem, serkiem i sałatą znajduje się też klops drobiowy faszerowany papryką, który również bardzo polecam.The post Naleśnikowe roladki z wędzonym łososiem appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięczasie, kiedy moja baba drożdżowa wyrastała spokojnie w piekarniku, myślałam co tu szybciutko zrobić na obiad. I to był impuls! Będą kieszonki schabowe... faszerowane... tym co akurat mam :) czyli farszem szynkowo-cebulowo-serowym.Przepis nieskomplikowany i nawet początkująca gospodyni z nim sobie poradzi.Jeśli tylko posiada w lodówce:Składniki:schab (nie podaję ilości bo jest ona uzależniona od ilości domowników
Walijskie PichcenieWrzesień kojarzy mi się zawsze z jesienią, która zbliża się wielkimi krokami, a jesień kojarzy mi się zawsze z ciastem śliwkowym, faszerowana papryką i przepysznym leczo:-) Korzystając z pysznych, polskich, dojrzałych węgierek upiekłam proste, ucierane ciasto - takie sobotnio-niedzielne do popołudniowej kawki :-)Zapach ciasta i smak węgierek przywołał wspomnienia rodzinnego domu ...Składniki:1 kostka Kasi5 całych jajek1 szklanka cukru2
Walijskie Pichceniewynalazki. Zamarynowana czosnkiem i innymi ulubionymi przez nas przyprawami stanowi aromatyczny dodatek do kanapek. Smakuje wyśmienicie podana z ostrym domowym chrzanem albo musztardą :) Dodatkowo można ją faszerować mielonym mięsem, cebulą,szpinakiem czy warzywami, ale ja zazwyczaj robię ją w tej najprostszej wersji - tylko z przyprawami. Składniki: 1kg boczku surowego bez skóry 2 duże ząbki czosnku sól
Walijskie PichcenieWarzywa wspaniale nadają się do faszerowania! Nawet te, które na pierwszy rzut oka mogłoby się wydawać, że nie mają ku temu warunków :) Jednym z takich warzyw jest cebula. Po obróbce pokazała nieznane wcześniej, nowe oblicze :) Ogromne (pozytywne) zaskoczenie zarówno dla mnie i moich najbliższych. Cebula podczas obróbki traci swój ostry smak. Jest mięciutka, słodka i wspaniale współgra z nadzieniem
Taste Of My Daytwardo i obrać z łupinek ściąć czubki jajek i wyjąć żółtka do miseczki i je widelcem rozgnieść rzeżuchę 3/4 szklanki posiekać i wymieszać majonezem jogurtem,solą, pieprzem, żółtkami faszerować jajka nadzieniem i posypać resztą całej rzeżuchy..........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięchyba moja druga dopiero przygoda z makaronem cannelloni. I choć faszerowanie wąskich rurek sprawiało mi na początku pewną trudność, to jednak myślę, że w najbliższym czasie jakieś danie z użyciem cannelloni powtórzę. Makaron nafaszerowałam mięsem z indyka w pomidorach, z dodatkiem tartej cukinii. Dodałam również kilka pomidorów z oliwy i zielone oliwki, bo prosiły się o niezwłoczne ich zużycie
Czerwień i błękitJeśli już biorę się za pierogi, to w mega ilościach. Ciasto zwykle robię z 1 kg mąki, faszeruję soczewicą, kaszą gryczaną z twarogiem i tradycyjne ruskie. Moi bliscy uwielbiają gryczane, które prezentuję poniżej... Ciasto: 0,5kg mąki, jajko, szklanka wody, sól, Zagnieść wszystkie składniki. Farsz: 2 szklanka kaszy, ugotować na pół
Anioły w kuchniprzeciąć na pół, następnie każdą połówkę wzdłuż, jednak tylko do połowy, zostawiając jeden z jej boków nieprzecięty. Dzięki temu będziemy mogli rozbić polędwiczkę na kotlet i mieć większą powierzchnię faszerowania. Polędwiczkę rozbijamy bardzo lekko, gdyż mięso jest bardzo delikatne. Każdy z uzyskanych „kotletów” przyprawiamy przeciśniętym przez praskę czosnkiem, ziołami i pieprzem. Na środku mięsa kładziemy kawałek sera, zawijamy w roladę
Mania GotowaniaSupergwiazda jesienna, dynia, to niekwestionowana piękność ogrodów. Duża, złocista, wprost promieniuje radością i smakiem. Pojawia się i znika, a naprawdę warto ją pokochać. Można z niej
Kulinarny karnet Christopheramądrość i pieniądze, laskowy-symbol sprawiedliwości, pojednania, cierpliwości i sił żywotnych. Migdały, najlepszy płód ziemi, to piękno ,zdrowie ,nadzieja, płodność, nie może ich zabraknąć w pierożkach ,szarym sosie i faszerowanych rybach.Wigilijne desery powinny być przygotowane z suszonych owoców ,bo tak jak bakalie i ciasteczka wróżą domowi szczęście i bogactwo. Po Wigilii był zwyczaj dawania zwierzętom domowym po kawałeczku opłatka
Kulinarny karnet Christopherawłoskim serem mozzarella Farfalle z brukselką, natką pietruszki i czosnkiem Frittata z cukinią i oregano Frittata z kalafiorem, cukinią i czosnkiem Grillowane kanapki razowe w dwóch wersjach Papryki faszerowane kuskusem z pomidorami Pełnoziarnisty ryż z cukinią, czosnkiem i cebulą w natce pietruszki Pieczona kiełbasa z warzywami w oliwie z rozmarynem Pieczona dynia z cukinią w ziołach z kaszą jęczmienną
Moja smaczna kuchniasezonie na faszerowane warzywa u mnie w domu królowały papryki. Czasem gołąbki. Ale jakoś nigdy pomidory. Zawsze zdawało się, że nadziewane pomidory są takie niepoważne, zbyt lekkie na obiad, zbyt delikatne. Jako przystawka, być może. Jako obiad? Jakoś nie, weźmiemy paprykę. W tym roku złamałam schemat. Kupiłam przepiękne pomidory
Gotuj z Blue RavenNastępnie zalewamy naparem przygotowanym z herbaty Earl Grey. Mięso nakłuwamy widelcem, przykrywamy folią aluminiową i wkładamy na kilka godzin do lodówki. Następnie wzdłuż schabu robimy nacięcie długim nożem i faszerujemy go suszonymi morelami. Mięso układamy w naczyniu żaroodpornym, przykrywamy folią aluminiową i pieczemy ok. godziny. Przez pierwsze 15 minut pieczemy w 220 stopniach, kolejno zmniejszamy do 190 stopni
Aga w kuchni