masło z mąką- ciągle mieszając (uważać aby mąka się nie zarumieniła jak na zasmażkę). Zdjąć z ognia. Dolać mleko, mieszając, aż sos zgęstnieje. Na końcu doprawić solą. Sosem polać faszerowany makaron i posypać startym serem. Zapiec w nagrzanym piekarniku do zrumienienia sera
Tradycyjna Kuchniaskórki 4. płatki owsiane, suszone owoce oraz cynamon mieszamy i zalewamy 0,5 szklanki wrzątku 5. czekamy około 10 minut, aż spęcznieją 6. dodajemy miąższ z jabłka 7. faszerujemy jabłko, zakrywamy pokrywką 8. zawijamy w folie spożywczą 9.wkładamy jabłko do piekarnika na około 20 minut i 200 stopni SMACZNEGO
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćDziś mam dzień typowo paprykowy, tak się obkupiłam wczoraj w paprykę, że dziś zrobiłam, zupę gulaszową, faszerowane papryki i leczo, to co zostanie pomrożę na gorsze czasy;p Składniki: 1 pierś z kurczaka puszka pomidorów (najlepiej już pokrojonych;) ) 2 papryki (dałam zieloną i czerwoną) 0,5 cebuli 3 pieczarki przyprawy : sól, pieprz, czerwona papryka (słodka
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćnadzieję, że kiedyś choćby za 10 lat odkryję co chciałabym robić, żeby praca nie była obowiązkiem lecz przyjemnością, ale chyba każdy o tym marzy? Przedstawiam Wam przepis na faszerowane jajka, które robi się u mnie w domu na Wielkanoc od wielu lat (oczywiście ja odchudziłam swoją wersję). Wszyscy się nimi zajadają ;) Zawsze przygotowuję je w ilościach hurtowych (dlatego
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćsoku (miąższ z pozostałego pomidora nie będzie nam potrzebny więc możemy go po prostu zjeść samego:) ) mieszamy miąższ, odcedzonego tuńczyka, porę, twaróg i przyprawiamy solą i pieprzem wg. smaku faszerujemy pomidory, a na wierzch układamy plaster fety zawijamy pomidory w folię aluminiową pieczemy w żaroodpornym naczyniu przez około 35 minut w temp 170 stopni SMACZNEGO
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćjajko 4 łyżki serka wiejskiego Sposób przygotowania: Makaron gotujemy wg. instrukcji na opakowaniu ser feta rozduszamy widelcem i mieszamy z mlekiem przy pomocy wyciskarki do kremów lub innego wynalazku faszerujemy makaron rozrzedzonym serem 4. na teflonowej patelni rozgrzewamy łyżeczkę oleju ryżowego, dodajemy rozduszony ząbek czosnku 5. kiedy czosnek się ładnie zbrązowi wrzucamy na patelnię szpinak 6. smażymy
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćrównież zdziwiło naszła mnie straszna ochota na bieganie! więc mimo deszczu ruszyłam tyłek i wybiegłam w trasę ;) ALE TO JESZCZE NIE KONIEC! po powrocie wylądowałam w kuchni, gdzie przygotowałam faszerowane pieczarki, domowe kabanosy oraz domowy paprykarz ;) kiedy w końcu usiadła obejrzałam w najlepszym towarzystwie film z Pradem Pittem, podczas którego zabrałam się do ćwiczeń z postawionego przed sobą 30-dniowego
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćjest ktoś kto w upalne dni nie lubi lodów? Myślę, że taką osobę trudno byłoby znaleźć. Lody proponuję zrobić samemu, wtedy wiemy co jemy. Nie faszerujemy się wszelkiego rodzaju uzdatniaczami i poprawiaczami smaku, wyglądu i lody truskawkowe naprawdę są truskawkowe, a nie o syntetycznym zapachu truskawek. Robione bez maszyny i z wielkim zniecierpliwieniem wśród domowników, kiedy one w końcu się
Kuchcik gotujeWszyscy chyba lubimy drobiowe mięso. Tym razem postanowiłam zamiast roladek z tradycyjnych piersi kurczaka przygotować je z wyfiletowanych udek. Soczyste mięso udek faszerowałam pikantnym i aromatycznym mielonym mięsem. Roladki wyszły pyszne! Na pewno często będę wracała do przepisu ... :)) Składniki: 8 u dek z kurczaka bez skóry i kości Na farsz: 400g mielonego mięsa (u mnie mielona łopatka
Walijskie PichcenieDobre! Mimo, że mrożone małe kalmary były prawie oczyszczone, i tak jest to danie dosyć pracochłonne. Wielkość kalmarów nie jest wygodna - faszerowane takiego maleństwa to nie lada zabawa, ale warto się pomęczyć . Efekt był wart włożonej pracy. Na podstawie przepisu z tej strony składniki 500 g kalmarów baby ( u mnie mrożone) 60 ml oliwy z oliwek
Stare Garycytryny i oliwy. Przystawki na zimno i na ciepło: półmisek wędlin owoce miseczki z: oliwkami, kiszonymi ogórkami, kaparami pomidory z mozzarellą, mizeria pieczarki faszerowane sałatka z zielonej soczewicy sałatka z roszponką i soczewicą sałatka ze szpinakiem roladki z bakłażana i pastą z pestek słonecznika i dyni sałatka pieczarkowa kulki drobiowe podawane na zimno
pieprzny smaczekwitaminy i minerały, które fantastycznie pomogą w naszej diecie. Dlaczego takie składniki: Brak cukru : Koktajl nie zawiera cukru- jest więc nisko kaloryczny i w przeciwieństwie do sklepowych soczków, które faszerowane są cukrem posiadają naturalną słodycz z owoców i warzyw/ Koktajl idealnie nadaje się również dla małych dzieci. Pokrzywa: Zawiera makro i mikroelementy w tym: magnez, fosfor, wapń, siarkę, żelazo, potas
KreatywnePinynawet przed wyjściem do pracy. Natomiast niekoniecznie nadaje się dobrze na przystawkę. Jeśli jednak chcecie podać coś w podobnym klimacie gościom , polecamy Waszej uwadze nasz przepis na jajka faszerowane z majonezem i łososiem . Co prawda w podstawowej wersji nie przewiduje on kawioru, ale i jego można tam jak najbardziej dodać. Tosty z łososiem, gotowanym jajkiem i kawiorem
Kulinarna Pokusacharakteryzuje się jednak dość dużą uniwersalnością – można go zastosować jako dodatek do szerokiego wachlarza potraw. Ja np. używam go do gołąbków, niektórych rodzajów mielonych kotletów czy fileta z kurczaka faszerowanego boczkiem i serem . W dodatku bardzo łatwo wprowadzać w nim modyfikacje dopasowujące go do jeszcze większej ilości dań – stosownie do potrzeb sos może być łagodny lub pikantny, gęsty lub rzadki
Kulinarna Pokusadanie skradło serce nie tylko w mojej rodzinie. Znajomym do których zabrałam faszerowane papryki także zasmakowało. Jestem więc pewna, że nie tylko Ci na diecie będą się nimi zajadać. Koniecznie muszę dodać, że przygotowanie takiej kolacji czy obiadu to maksymalnie pół godziny, pod warunkiem, że wszystkie składniki mamy w domu. Smacznego! Składniki : * pół szklanki kaszy kuskus * opakowanie Arla Apetina serek
Magiczne Życie Marty