oliwkami Młode ziemniaczki z szynką, pomidorami, cebulą i jajkami podane na patelni Pappardelle z brokułami, czosnkiem i szczypiorkiem Pappardelle z mięsem, cukinią, papryką i pieczarkami w pomidorach Papryki faszerowane kuskusem z pomidorami Pełnoziarnisty ryż z cukinią, czosnkiem i cebulą w natce pietruszki Penne z grillowanymi warzywami Pierożki z kurczakiem, cukinią i pomidorem z dodatkiem natki i czosnku Pikantna wieprzowina
Moja smaczna kuchniamałym ogniu na oliwie z oliwek - jak zwykle u mnie:) Odwracamy na drugą i ponownie podpiekamy - ciepłe odkładamy na papierowy ręcznik aby wciągnął oliwę :) Ostudzonego naleśnika faszerujemy naszym miksem ze szpinaku i fety . Coś pysznego, farsz polecam także wykorzystać do innego typu przystawek - jak dla mnie jest boski :) Smacznego
dlaSmaQnawet co poszczególne składniki oznaczają. Szczerze mówiąc sama nie końca się na tym znam. Dlatego bardzo lubię naturalne produkty, ktore są kosmetykami same w sobie. Wtedy wiem, że nie faszeruję mojego organizmu chemią niewiadomego pochodzenia lecz odżywiam go i regeneruję. Swego czasu miałam spore problemy z suchą skórą. Całe szczęście teraz jest już lepiej, lecz jeszcze nie idealnie
breakfast of dreamsSwoją drogą Łódź jest mistrzem przytłaczająco ponurych dni - dlatego potrzebujemy kolorów! :) Pomysł na ten bardzo aromatyczny krem zakręcił się w mojej głowie już dawno temu, po przygodach z zapiekaną faszerowaną papryką :) Sądziłam wtedy, że to będzie nowość, łał, nieodkryty ląd! Entuzjazm zmalał, kiedy okazało się, że "stare wygi" blogów kulinar-nych proponują podobne zupy od dawien dawna - niemniej jednak
Spektrum Smakuzmiksować wszystko na gładką pastę. Do pasty dodajemy garść startego sera, którym będziemy posypywać makaron. Mieszamy. Na dno naczynia do zapiekania wylewamy sos, tak żeby przykrył dokładnie dno. Faszerujemy makaron surowy. Dojdzie nam bez problemu w sosie i parze, a my nie będziemy kląć faszerując miękkie muszelki. Makaron układamy na sosie. W miejsca między makaronem dolewamy sos. Foremkę przykrywamy folią
ladykitchenFaszerowane parówki to świetny pomysł na przekąskę lub ciepłą kolację. Parówki w tym wydaniu smakują wyśmienicie, ja robiłam bez cebulki ale ich smak jest niepowtarzalny. Polecam spróbować są łatwe i szybkie w wykonaniu na pewno nie pożałujecie:) Przepis podpatrzony tutaj (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SKŁADNIKI : 7 parówek, 1 ogórek konserwowy, 1 średnia cebula jeśli ktoś lubi, 100 g żółtego sera
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniatuńczyka , skropiłem sokiem z limonki , wymieszałem widelcem , miażdżąc awokado tak aby powstała pasta. Doprawiłem solą , pieprzem, dodałem posiekaną natkę pietruszki. Podałem na chlebie (można na krakersach). Cukinia faszerowana kozim serem : W dużym rondlu ugotowałem w osolonej wodzie cukinie 10 minut, a następnie przelałem zimną wodą, aby je zahartować. Cukinię pokroiłem na kawałki długości ok. 5 cm. Wydrążyłem każdy
R'n'G KitchenDanie wegetariańskie. Pomysł na faszerowanie warzyw wziął się z oszczędnej kuchni chłopskiej. Bez mięsa można było przyrządzić zupełnie porządne, pożywne danie. Kuchnia francuska. Dla lubiących mięso, można oczywiście nafaszerować bakłażana masą mięsno ryżową. Składniki 3 średnie bakłażany 1 rozgnieciony ząbek czosnku 1 szklanka soku pomidorowego 2 szklanki ugotowanego ryżu długoziarnistego 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka posiekanej natki
R'n'G Kitchencytryny. Pieczarki oczyściłem, usunąłem nóżki i ułożyłem blaszkami do góry w piekarniku. Zapiekałem pod grillem w 220 C przez 15 minut. Zgromadzony w środku sok odlałem. Tak przygotowane pieczarki faszerowałem sałatką i posypałem pieprzem
R'n'G Kitchenokoło 3 minut. Przygotowanie: po wyrośnięciu ciasta podzielić je na cztery części, uformować wałki po czym pociąć na plastry. Nie bawić się w wałkowanie, tylko rozpłaszczyć porcję ciasta i faszerować konkretną łyżką jagód: Zlepić brzegi i ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia zlepieniem na spód. Przykryć czystą ściereczką i zostawić na pół godziny do ponownego wyrośnięcia. Oczywiście moja kotka
greenscarfdługie bułki, bądź chlebek do bruschetty 1 duży pomidor 2 szczypty świeżo mielonego pieprzu 2 szczypty soli 2 ząbki czosnku oliwa z oliwek kilka czarnych bądź zielonych oliwek- moje faszerowane chilli garstka świeżych liści bazylii Przygotowanie: 1. Chleb opiekać w tosterze bądź na grillu 2. Pomidora zalać wrzatkiem. Chartować w lodowatej wodzie przez 1-3 minuty. 3. Zdjąć skórkę, pokroić
KreatywnePinyFaszerowany bakłażan jest pyszny, miękki i rozpływający się w ustach. Dodatek letniego akcentu takiego jak bób i fasolka szparagowa nadaje temu daniu bardzo sezonowego wymiaru. Danie jest lekkie, zdrowe i proste w przygotowaniu. Pełna składników mineralnych kasza jęczmienna pęczak idealnie wzbogaca to danie o zdrowe węglowodany złożone. Do tego moje ulubione zioła: natka pietruszki i świeża bazylia. Pychota! Składniki
Mango PapajaDawno już nie robiłam takiego obiadu. Pyszna pierś kurczaka w szynce parmeńskiej, faszerowana suszonymi pomidorami i serem camembert z pieprzem oraz zieloną papryczką pepperoni. Do tego młode ziemniaki i sałatka z pomidorkami cherry, rzodkiewką i czarnymi oliwkami. W sam raz na letni obiad Do przygotowania tego dania użyłam filetów z piersi kurczaków Zagrodowych – więcej o marce Kurczak Zagrodowy
Pasja SmakuBlueberry Corner by "jagodzianka" Liście winogron się zamarynowały, więc wzięłam się za przygotowywanie dania z ich udziałem. Marynowane liście są bardzo greckie, więc do … Przeczytaj cały artykuł Post Faszerowane liście winogron pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner
My Blueberry Corner