Bakłażan faszerowany

Bakłażan faszerowany

Bakłażan faszerowany

Danie wegetariańskie. Pomysł na faszerowanie warzyw wziął się z oszczędnej kuchni chłopskiej. Bez mięsa można było przyrządzić zupełnie porządne, pożywne danie. Kuchnia francuska. Dla lubiących mięso, można oczywiście nafaszerować bakłażana masą mięsno ryżową. Składniki 3 średnie bakłażany 1 rozgnieciony ząbek czosnku 1 szklanka soku pomidorowego 2 szklanki ugotowanego ryżu długoziarnistego 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka posiekanej natki z pietruszki 4 drobno posiekane szalotki 1 duży pokrojony w kostkę pomidor pó... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu R'n'G Kitchen

Autor

Arkadiusz Gie

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

sok, zupa pomidorowa, ryż, mięso, francuskie, warzywa, przekąska, przystawki, przekąski, suszone pomidory, dania bez mięsa, ryż z warzywami, mięso duszone, warzywa na patelnie, dania na gorąco

Inne przepisy z R'n'G Kitchen

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.