faszerowane - 2000 przepisów (strona:73/134)

Tarta z kwiatami cukinii 183

ubiegłego roku bardzo polubiłam kwiaty cukinii. Są niezwykle delikatne, można je zarówno smażyć, jak i piec. Szczególnie pyszne są te faszerowane serkiem z pikantnymi przyprawami. Ten pomysł wykorzystałam w wytrawnej tarcie z kwiatami cukinii. Smacznego!     Składniki: Ciasto: 200 mąki 100 g zimnego masła 1 jajko szczypta soli   Farsz: 3 jajka 200 ml śmietany 18% 3 łyżki serka

Pasja Smaku
30 pomysłów na cukinie 187

jestem za zamykaniem cukinii w słoikach, zresztą nigdy tego nie robiłam i nie planuję. Warzywo to coraz popularniejsze w Polsce i chętnie używane do przygotowywania różnych dań, często do faszerowania podobnie jak papryka. Najsmaczniejsze są małe cukinie, znacznie bardziej chrupiące i idealne do jedzenia nawet na surowo. Jeśli nie jesteście przekonani to tego warzywa, dzisiejsza inspiracja jest właśnie

Moja smaczna kuchnia
Bakłażan z mięsem po bałkańsku 201

Dzisiejsza propozycja to bakłażany faszerowane mięsem mielonym zatopionym w aromatycznym pomidorowym sosie z przepysznym ryżem. Danie jest wyśmienite, sycące i niezwykle smaczne. Zapraszamy. Czas przygotowania: 20 minut + 20 minut pieczenia Ilość porcji: 4 Składniki: Woreczek ryżu naturalnego 500g mięsa mielonego 4 bakłażany (optymalnie papryki) 2 szalotki Ząbek czosnku Puszka krojonych pomidorów 100 g żółtego sera 2 łyżeczki przecieru pomidorowego Pęczek

Kolizje Smaków
Papryczki faszerowane komosą ryżową i mięsem mielonym 184

Dzisiaj zapraszam Was na pyszne papryczki faszerowane mięsem z dodatkiem komosy ryżowej, którą otrzymałam do testowania od firmy MAKAR . SKŁADNIKI: 6 papryk czerwonych, 50 dag łopatki wieprzowej bez kości, 1 duża cebula, 30 dag komosy ryżowej (Quinoa) MAKAR , 2 jajka, sól, pieprz, 2 szklanki bulionu warzywno- mięsnego, oliwa do smażenia. PRZYGOTOWANIE: 1. Komosę ryżową zalewam 2 szklankami wody i gotuję

Tradycyjna kuchnia Kasi
Jak prawidłowo oczyścić matwę (sepię) 258

smażenia. Same worki natomiast i tu również zależnie od ich wielkości/grubości potrzebują nieco więcej czasu niż delikatne macki.Inna kwestia to czy pokrojone są w krążki czy są faszerowane w całości,czy duszone czy z grilla.Nie mniej mątwa to smakołyk który gotowy jest w kilka chwil. Proponuję wypróbować Krążki sepii w greckim sosie kokkinisto na musie z bakłażana Jeśli

Sztuka gotowania w/g Samiry
Sałatka ziemniaczana z bobem 205

mozzarella w kostkę, dodajemy do pozostałych składników i mieszamy aby oliwa się do nich przykleiła. Sałatkę doprawiamy solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Sałatkę podałam do schabu faszerowanego cukinią. Smacznego! The post Sałatka ziemniaczana z bobem appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
40 pomysłów na letnie obiady 167

oliwkami Młode ziemniaczki z szynką, pomidorami, cebulą i jajkami podane na patelni Pappardelle z brokułami, czosnkiem i szczypiorkiem Pappardelle z mięsem, cukinią, papryką i pieczarkami w pomidorach Papryki faszerowane kuskusem z pomidorami  Pełnoziarnisty ryż z cukinią, czosnkiem i cebulą w natce pietruszki Penne z grillowanymi warzywami Pierożki z kurczakiem, cukinią i pomidorem z dodatkiem natki i czosnku Pikantna wieprzowina

Moja smaczna kuchnia
Sakiewki ze szpinakiem i feta 113

małym ogniu na oliwie z oliwek - jak zwykle u mnie:) Odwracamy na  drugą i ponownie podpiekamy - ciepłe odkładamy na papierowy ręcznik aby wciągnął oliwę :) Ostudzonego naleśnika faszerujemy naszym miksem ze szpinaku i fety . Coś pysznego, farsz polecam także wykorzystać do innego typu przystawek - jak dla mnie jest boski :) Smacznego

dlaSmaQ
jak pomóc suchej skórze? używaj MASŁA SHEA 134

nawet co poszczególne składniki oznaczają. Szczerze mówiąc sama nie końca się na tym znam. Dlatego bardzo lubię naturalne produkty, ktore są kosmetykami same w sobie. Wtedy wiem, że nie faszeruję  mojego organizmu chemią niewiadomego pochodzenia lecz odżywiam go i regeneruję.  Swego czasu miałam spore problemy z suchą skórą. Całe szczęście teraz jest już lepiej, lecz jeszcze nie idealnie

breakfast of dreams
Aromatyczny krem z pieczonych warzyw 120

Swoją drogą Łódź jest mistrzem przytłaczająco ponurych dni - dlatego potrzebujemy kolorów! :) Pomysł na ten bardzo aromatyczny krem zakręcił się w mojej głowie już dawno temu, po przygodach z zapiekaną faszerowaną papryką :) Sądziłam wtedy, że to będzie nowość, łał, nieodkryty ląd!  Entuzjazm zmalał, kiedy okazało się, że "stare wygi" blogów kulinar-nych proponują podobne zupy od dawien dawna - niemniej jednak

Spektrum Smaku
Makaron ze szpinakiem i bryndzą 193

zmiksować wszystko na gładką pastę. Do pasty dodajemy garść startego sera, którym będziemy posypywać makaron. Mieszamy. Na dno naczynia do zapiekania wylewamy sos, tak żeby przykrył dokładnie dno. Faszerujemy makaron surowy. Dojdzie nam bez problemu w sosie i parze, a my nie będziemy kląć faszerując miękkie muszelki. Makaron układamy na sosie. W miejsca między makaronem dolewamy sos. Foremkę przykrywamy folią

ladykitchen
Faszerowane parówki 145

Faszerowane parówki to świetny pomysł na przekąskę lub ciepłą kolację. Parówki w tym wydaniu smakują wyśmienicie, ja robiłam bez cebulki ale ich smak jest niepowtarzalny. Polecam spróbować są łatwe i szybkie w wykonaniu na pewno nie pożałujecie:) Przepis podpatrzony tutaj (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SKŁADNIKI : 7 parówek, 1 ogórek konserwowy, 1 średnia cebula jeśli ktoś lubi, 100 g żółtego sera

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Papryka faszerowana kaszą bulgur z makaronem vermicelli 174

Kolejna w moim domu odsłona faszerowanej, gotowanej papryki, tym razem z nadzieniem jakiego nie próbowałam: kaszą bulgur z makaronem vermicelli. Kupiłam je jako gotową mieszankę w markecie na T ;) Wyszła bardzo pyszna papryka:) Nadzienie smakowało trochę jakby było z ryżu :) Składniki: - 6 czerwonych papryk, - 200 g kaszy bulgur z makaronem vermicelli, - 2 duże pieczarki, - 1 nieduża cukinia, - 1 ząbek czosnku

Co na wege obiad?
Przystawki na kolację 168

tuńczyka , skropiłem sokiem z limonki , wymieszałem widelcem , miażdżąc awokado tak aby powstała pasta. Doprawiłem solą , pieprzem, dodałem posiekaną natkę pietruszki. Podałem na chlebie (można na krakersach).  Cukinia faszerowana kozim serem : W dużym rondlu ugotowałem w osolonej wodzie cukinie 10 minut, a następnie przelałem zimną wodą, aby je zahartować. Cukinię pokroiłem na kawałki długości ok. 5 cm. Wydrążyłem każdy

R'n'G Kitchen
Bakłażan faszerowany 179

Danie wegetariańskie. Pomysł na faszerowanie warzyw wziął się z oszczędnej kuchni chłopskiej. Bez mięsa można było przyrządzić zupełnie porządne, pożywne danie. Kuchnia francuska. Dla lubiących mięso, można oczywiście nafaszerować bakłażana masą mięsno ryżową. Składniki 3 średnie bakłażany 1 rozgnieciony ząbek czosnku 1 szklanka soku pomidorowego 2 szklanki ugotowanego ryżu długoziarnistego 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka posiekanej natki

R'n'G Kitchen