dania mięsne - 13801 przepisów (strona:607/921)

GULASZ RYBNY Z DORSZA 161

pieczarek oraz papryki, w sosie pomidorowym. To smaczna alternatywa dla gulaszu mięsnego. Taki gulasz, oprócz tego, że świetnie smakuje, jest lżejszy i zdrowszy od gulaszu z mięsa czerwonego, a także jego przygotowanie jest dużo szybsze - wystarczy niecałe 40 minut! Zaletą jest również duża ilość warzyw, dzięki temu danie jest pożywne i wartościowe. Składniki: 500 g filetów z dorsza

Kuchnia MagdaLeny
GULASZ RYBNY Z DORSZA 161

pieczarek oraz papryki, w sosie pomidorowym. To smaczna alternatywa dla gulaszu mięsnego. Taki gulasz, oprócz tego, że świetnie smakuje, jest lżejszy i zdrowszy od gulaszu z mięsa czerwonego, a także jego przygotowanie jest dużo szybsze - wystarczy niecałe 40 minut! Zaletą jest również duża ilość warzyw, dzięki temu danie jest pożywne i wartościowe. Składniki: 500 g filetów z dorsza

Kuchnia MagdaLeny
Gulasz mięsno grzybowy 157

Grzybowo-mięsna uczta. Gulasze uwielbiamy prawie wszyscy, jako dodatek do wszelkiego rodzaju sypkich kasz czy ewentualnie ziemniaków.  Można zrobić cały gar i na drugi dzień odgrzać, będzie jeszcze lepszy. Borowiki, maślaki czy podgrzybki wspaniale podkręcą smak tego dania, korzystajmy bo sezon jest krótki, dla mnie zdecydowanie za krótki. Doceńmy je bo choć są ciężkostrawne to dają mnóstwo

Wanilia i Kardamon
Curry z ziemniakami i kalafiorem / Potato and cauliflower curry 271

Uwielbiam kuchnię hinduską, a curry w różnorakiej postaci mogłabym jeść nawet codziennie. Jednak na moim blogu wszystkie curry do tej pory były mięsne, postanowiłam więc przygotować

karmelowy
Leczo z papryki z pieczarkami 135

papryki z pieczarkami to szybkie do zrobienia i bardzo smaczne jednogarnkowe danie obiadowe. W sezonie papryka jest bardzo mięsista i pełna smaku, dlatego więc warto z niej korzystać. Szybki, zdrowy i smaczny obiad, a do tego bardzo aromatyczny. Leczo z papryki z pieczarkami można przygotować w wersji mięsnej z kiełbasą lub bez mięsa z samymi pieczarkami. Stopień pikantności należy

Kuchcik gotuje
DELIKATNA PIECZEŃ Z ŁOPATKI + FILMIK 157

Pieczeń z łopatki, peklowana i upieczona z odrobiną przypraw jest bardzo delikatna i smaczna. Można ją  pokroić w plastry, podać na ciepło jako danie

Kulinarne Fantazje Marioli
MUSZTARDOWE ŚLEDZIE- JEDNA Z DWUNASTU 163

Za kilka dni ten magiczny wieczór. Moment spokoju, radości, miły czas spędzony w gronie rodzinnym. Zanim rozsiądziemy się do suto zastawionych mięsnych stołów świątecznych, przeżyć musimy

Z Majeczką w kuchni
Schab inaczej – pieczone kotlety z musztardą francuską, ziołami i octem balsamicznym 412

Nie jestem fanką nudnych panierowanych schabowych, które stały się świętym kanonem kuchni polskiej. Moja sypialnia jest położona zaraz nad sklepem mięsnym. Uwierzcie mi, ilość pobudek zaserwowanych

Karo in the Kitchen
KARKÓWKA DUSZONA Z KASZĄ JĘCZMIENNĄ 191

powstał ten przepis ha ha....a że byłam głodna jak " Wilk" danie musiało być no może nie szybkie , ale bez nakładów jakiekolwiek pracy z mojej strony.Zajadałam się nim , aż mi fruwała grzywa wkoło głowy ....Zapraszam Was więc po przepis. 4 kotlety z karkówki 1 litr bulionu mięsnego 15 dag.pieczarek 1 cebula ok.3/4 szkl.kaszy jęczmiennej( sypać  troszkę

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Kurczak tikka masala 204

porobiło, że uważa się, że pierś jest idealna do każdego dania - wcale nie... Ma ona mało wyrazisty smak i gdy dodamy do niej np intensywne hinduskie przyprawy to nie czujemy w ogóle smaku mięsa. Z udkami tak nie jest. Doskonale przechodzą smakiem przypraw zachowując jednocześnie swój mięsny smak. Naprawdę wspaniałe - polecam! Kurczak tikka masala 4 filetowane udka

sierotka maRysia w kuchni
Meksykanskie chili wolowe z salsa 174

Do Jamiego O. mam taka sama słabość jak do bułeczek cynamonowych i wołowiny :) tym razem połączyłam dwie miłości czyli przygotowałam danie z wołu wg przepisu

Dzieje kuchennej Wiewióry
Krem z dyni 125

Krem z dyni jest rewelacyjny na chłodne, deszczowe dni. Poniższe danie jest dosyć tanie, a także szybkie do przygotowania. Przyznam się, że dynia nigdy mi nie smakowała, ponieważ wydawało mi się, że jest bez smaku i mdła. Jednak, gdy przygotowałam krem na bazie wywaru warzywno-mięsnego to od razu zmieniłam zdanie. Krem z dyni jest idealny dla osób, które

Ugotować
Jak gotować małemu dziecku – słoiki? Czy codziennie zupka? Dwa razy ta sama? Zamrażać? 130

Mało nie kosztują, a jak dziecko nie chce danej porcji z danego słoiczka to na siłę obiadu nie podamy i wtedy słoiczek sruuuuuu do śmieci (ja zresztą na samą myśl o zjedzeniu tej papki mam odruch wymiotny). Zrób to sam Gotowałam głównie zupki typu krem. W dobrym mięsnym kupowałam kawałek mięsa –  kaczka, królik, indyk – plus minus

ClauditteMissCooking