ciasto drożdżowe - 16067 przepisów (strona:780/1072)

Rogaliki drożdżowe 175

rozmiarach i z różnymi nadzieniami… i próbowanie ich było jak koło fortuny… człowiek nie wiedział na co trafi ;)! Rogaliki drożdżowe wyszły pyszne, mięciutkie i delikatne:)!   Rogaliki drożdżowe – składniki: 1 kg mąki pszennej 3 jajka 2 żółtka 1,5 szklanki cukru 1,5 szklanki mleka 12 g drożdży w proszku 1 kostka margaryny dodatkowo dżem, konfitura, owoce(...)roztopioną lekko ciepłą margarynę. Wyrabiać około 15 minut a następnie przykryć czystą ściereczką i zostawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na około 1,5 godziny. 3. Delikatnie podzielić ciasto na 6 części. Każdą rozwałkować w kształt koła. Pokroić na trójkąty i nakładać ulubione dodatki, najlepiej gęste aby zapobiec wypływaniu podczas pieczenia. Ja użyłam wiśni smażonych oraz gęstych powideł. Zwijać

UgotujmyTo.pl
Domowa chałka z białym serem i maślaną kruszonką 133

spore chałki. Mięciutka, pachnąca, obłędna. Kocham drożdżowe. Kocham je zagniatać i wypiekać. Poniżej macie recepturę jak krok po kroku wykonać taką chałkę. Upieczcie i dajcie znać czy smakowała. Udanych wypieków.   Potrzebujemy:   Na rozczyn: 5 dag świeżych drożdży  2 łyżeczki cukru 2 łyżki mąki tortowej 1 szklanka ciepłego mleka   Na ciasto: 4 szklanki mąki tortowej 2 jajka

Izabelawkuchni
Racuchy drożdżowe – jak u babci 116

Wszystko mieszamy i dodajemy mąkę. Mieszamy, aż ciasto będzie gładkie i lejące. Odstawiamy do wyrośnięcia (ok 45 min). Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy racuchy z obu stron na złoty kolor. Potem już tylko dodatki według uznania: cukier puder, truskawki ze śmietaną czy kisiel jagodowy… ehhh Smacznego ! The post Racuchy drożdżowe – jak u babci appeared first on Kulinarna

Kulinarna Patilogia
Drożdżówki z nadzieniem orzechowym 149

Przepyszne i wciągające drożdżowe bułeczki z nadzieniem orzechowym :). Nadzienie można przygotować z dowolnych orzechów, po prostu Waszych ulubionych :). U mnie w wersji z orzechami włoskimi. Wychodzą mięciutkie, aromatyczne, smakują bardzo dobrze nawet na drugi dzień ( o ile dotrwają do następnego dnia, znikają bowiem...jak świeże bułeczki ;) ). Ciasto nie sprawia problemów, pracuje się z nim bardzo dobrze. Drożdżówki fantastycznie smakują

Opowieści z piekarnika
Placuszki z rodzynkami na sodzie 176

wody rodzynki. Nakładać łyżką niezbyt duże porcje ciasta na dobrze rozgrzaną patelnię z niewielką ilością oleju. Placuszki nie chłoną dużo tłuszczu. Smażyć do przyrumienienia się każdej strony. Placuszki obracać na drugą stronę, gdy na powierzchni utworzą się małe kratery. Podawać z ulubioną konfiturą lub oprószone cukrem pudrem. Zobacz również: racuchy drożdżowe

Kuchcik gotuje
Śmietankowe racuszki z wiśniami 192

rozgrzany tłuszcz nakładamy po dwie łyżki ciasta na każdy racuszek. Zostawiamy odstępy gdyż placki urosną podczas smażenia *** *** Na placuszkach układamy po kilka wydrylowanych wiśni *** *** Racuszki smażymy z obu stron na złoty kolor *** *** Podajemy posypane cukrem pudrem *** *** SMACZNEGO ***     POLECAM RÓWNIEŻ: RACUSZKI NA JOGURCIE PRZEPIS TUTAJ SERNICZKI Z PATELNI PRZEPIS TUTAJ DROŻDŻOWE RACUCHY Z JABŁKAMI PRZEPIS TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY

Blog z Apetytem
Mini chałki wielkanocne 178

Chałka drożdżowa to delikatne, puszyste domowe pieczywo idealne na wielkanocne śniadanie i na każdy inny dzień w roku. Moja chałka jak wszystkie inne wypieki na blogu upieczona została z mąki orkiszowej. Tym razem zamiast jednej dużej chałki zrobiłam kilka mniejszych. Przepis jest prosty, a ciasto cudownie plastyczne i łatwe do współpracy. Polecam

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Bułki serowe 190

Bułki serowe drożdżowe. Mięciutkie, puszyste, domowe. Do tego szklanka gorącego kakao lub mleka i mamy pyszne śniadanie lub kolację. Dzieci uwielbiają takie bułki. Do zrobienia bułek koniecznie musi być ser twaróg. Nie możemy tutaj wykorzystać sera wiaderkowego.Więcej przepisów na bułki znajdziecie w zakładce BUŁKI Ciasto 1/2 szklanki ciepłej wody 1/2 szklanki ciepłego mleka 500 g mąki 30 g świeżych

O kuchni z uczuciem
Racuchy drożdżowe – jak u babci 303

Wszystko mieszamy i dodajemy mąkę. Mieszamy, aż ciasto będzie gładkie i lejące. Odstawiamy do wyrośnięcia (ok 45 min). Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy racuchy z obu stron na złoty kolor. Potem już tylko dodatki według uznania: cukier puder, truskawki ze śmietaną czy kisiel jagodowy… ehhh Smacznego ! The post Racuchy drożdżowe – jak u babci appeared first on Kulinarna

Kulinarna Patilogia
Chleb z suszonymi pomidorami 243

Miskę przykryłam folią aluminiową i wstawiłam do lodówki - ciasto wyrastało około 11 godzin. Sposób wyrastania chleba zależy od Ciebie - jeśli masz czas na zrobienie chleba rano może on wyrastać w cieple ok.1 - 1,5 godziny. Piekłam w 220 stopniach przez 35 minut Chleb jest mięciutki, aromatyczny, delikatny Ponieważ jest to chleb drożdżowy najlepszy będzie w dniu pieczenia i nie utrzyma

apetytnapieczenie
Chleb orkiszowy z kaszą gryczaną - majowa piekarnia 234

zakwasie i na drożdżach – wersja drożdżowa  u Trufli . Chleb bardzo, bardzo smaczny. Piekłam w trochę za dużej foremce i dlatego wyszedł nieco płaski, ale nie wpłynęło to w żaden sposób na smak. A w smaku jest wyrazisty, czuje się smak kaszy gryczanej. Jest wilgotny i długo utrzymuje świeżość. Ciasto było dosyć rzadkie, przekładałam do foremki łyżką

Stare Gary
Wegańska uczta: 12 kreatywnych i smakowitych przepisów na każdą okazję 103

szpinak, kurkuma, pieprz kajenski, sól, pieprz i olej roślinny . Wymieszaj mąkę z ciecierzycy z wodą, kurkumą, pieprzem kajenskim, solą i pieprzem, aby uzyskać ciasto o konsystencji przypominającej omlet. Smaż pokrojone warzywa na oleju, a następnie dodaj ciasto i smaż, aż będzie złociste. Podawaj omlet z ulubionymi dodatkami, takimi jak awokado czy hummus. Wegańska szakszuka Szakszuka to tradycyjne danie śródziemnomorskie, które(...)oliwa z oliwek, kumin, papryka wędzona, sól, pieprz, natka pietruszki i płatki drożdżowe . Rozgrzej oliwę na patelni, a następnie smaż cebulę, czosnek i paprykę. Dodaj pokrojone pomidory, przyprawy i duszone tofu. Gotuj na wolnym ogniu, aż sos zgęstnieje. Przed podaniem posyp szakszukę natką pietruszki i płatkami drożdżowymi. Wegańskie burgery z czerwonej soczewicy Wegańskie burgery z czerwonej soczewicy to pyszna

Kuchennyviral.pl
Drożdżówki z borówkami i budyniem 286

borówkowym. Przepisów na domowe drożdżówki z owocami jest naprawdę mnóstwo. Można je przygotować na wiele sposobów, w moim domu najbardziej zasmakowały nam drożdżówki z budyniem i borówkami. Takie bułeczki drożdżowe można przygotować w wersji z kruszonką lub z lukrem. Ja wybrałam kruszonkę. Przepis na domowe drożdżówki z borówkami i budyniem jest bardzo łatwy. Bułeczki wychodzą mięciutkie i pulchne. Idealnie sprawdzą(...)drożdżówki z borówkami i budyniem z dodatkiem pysznej kruszonki. Z pewnością zachwycą Was swoim wyglądem a szczególnie smakiem. PRZEPIS NA DROŻDŻÓWKI Z BORÓWKAMI I BUDYNIEM (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki CIASTO 3 szklanki mąki pszennej 100 g masła 1 jajko 1 szklanka mleka 25 g drożdży 1/4 szklanki cukru szczypta soli BUDYŃ 1 szklanka mleka 3 łyżki cukru wanilinowego 1 łyżka

Przepiski.pl
Pizzerinki z pomidorami i mozzarellą 162

Wszystkim babciom dziś na obiad dla nich i wnucząt proponuję takie małe pizzerinki. Będą nimi zachwycone babcie, dziadkowie i wnuczęta te mniejsze i całkiem duże pewnie

Moje Małe Czarowanie

Proponowane wyszukiwania