ciasta z masa - 47855 przepisów (strona:1046/3191)

KETO PASZTECIKI A’LA FRANCUSKIE Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI (keto, LCHF, bez mąki i glutenu) 818

Wyjąć liście laurowe i ziarenka pierzu i ziela angielskiego. Całość obficie przyprawić pieprzem oraz ewentualnie solą i dokładnie wymieszać cały czas podgrzewając przez ok 20-30 minut. Składniki na ciasto: 220 g startego sera mozzarella 40 g serka śmietankowego 2 jajka 45 g mąki kokosowej opcjonalnie przyprawy jak czosnek, majeranek, pieprz itp. Ser mozzarella zetrzeć na tarce o grubych oczkach(...)garnek z gorącą wodą) lub w mikrofalówce przez ok 1,5 min. Do rozpuszczonej mozzarelli dodać serek śmietankowy i jajka a następnie dokładnie wymieszać. Do masy dodaj mąkę kokosową oraz opcjonalnie przyprawy i wyrób ciasto ręką do połączenia wszystkich składników. Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Połowę gotowego ciasta rozwałkuj przez drugi arkusz papieru. Jeśli paszteciki mają być większe w formie

Ola la LCHF
Sernik na zimno z masą jogurtowo-truskawkową -przepyszny :) 185

prostym przepisem na rewelacyjny sernik na zimno z musem jogurtowo-truskawkowym. Ciasto jest niezwykle  pyszne i łatwe w przygotowaniu. SKŁADNIKI Przepis na tortownicę 24cm BISZKOPT -3 jajka -3 łyżki cukru -pół łyżeczki proszku do pieczenia -pół szklanki maki pszennej tortowej -łyżka ciemnego kakao MASA SEROWA -1 kg sera w wiaderku -3/4 szkl cukru -2 łyżki żelatyny -1 cukier(...)wrzątku BISZKOPT Białka ubijamy na sztywno,dodajmy cukier miksując,potem żółtka. Na koniec  przesiewamy mąkę,proszek kakao i delikatnie mieszamy. Wylewamy ciasto do wyłożonej papierem tortownicy. Pieczemy około 15 minut w temp 180 stopni. Studzimy. MASA SEROWA (ser powinien być w temp pokojowej) Do garnka wlewamy mleko,dodajemy cukier waniliowy,cukier oraz żelatyne. Zagotowujemy. Studzimy. Zimny płyn wlewamy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Ciasto z cukrową posypką. 190

krupczatki 1 szklanka mąki tortowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia Dodatkowo: około 6 łyżek dowolnej cukrowej posypki Wykonanie pysznego ciasta z cukrową posypką: 1. Ciasto: Jajka miksujemy z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę, następnie wlewamy olej i mleko, miksujemy kilka minut. Na koniec wsypujemy obie mąki z proszkiem do pieczenia i miksujemy do dokładnego połączenia się składników

Izabelawkuchni
Sernik z ricotty z brzoskwiniami i rodzynkami 153

Trzeba dodać inne składniki i po odcieku ricotta gotowa - oto cała jej  historia. Jak widzicie doskonale nadaje się do sernika - polecam! Składniki: Ciasto 100 gram masła 1 jajko 100 gram cukru 250 gram mąki Masa: 600 gram ricotty 6 jajek 150 gram cukru 1 cukier wanilinowy 2 łyżki mąki Garść rodzynków Brzoskwinie ( z puszki lub słoika, ja użyłam własnych(...)Wykonanie: Rodzynki zalewamy gorącą wodą i odstawiamy aby namokły. Z podanych składników wyrabiamy ciasto. Wyklejamy nim okrągłą blaszkę, łącznie z brzegami. Nakłuwamy widelcem dno i zapiekamy w temp. 180 O C przez około 10 minut. Po schłodzeniu na dno wykładamy pokrojone brzoskwinie. Białka oddzielamy od żółtek (6). Żółtka ucieramy z cukrem i z cukrem wanilinowym. Następnie dodajemy przetarty ser ricottę

Smaki Ewy
Ciasto migdałowe z winogronami 229

łyżki roztopionego masła, oliwę i ekstrakt waniliowy. Mąkę przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia,solą, mielonymi migdałami i skórką cytrynową. Dodać do masy jajecznej, wymieszać . Formę smarujemy roztopionym masłem, przekładamy do niej ciasto, rozkładamy równomiernie10 całych winogron , wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. C na 20 minut. Po tym czasie ciasto na chwilę wyjąć, ułożyć pozostałe, pokrojone

Stare Gary
Ciasto Szafirowa Fala 1823

gorącej wodzie, odstawić do wystygnięcia, gdy zacznie tężeć wylać na masę śmietanową. Wstawić do lodówki najlepiej na całą noc. PRZEŁOŻENIE: biszkopt - masa kakaowa - galaretka wiśniowa - masa śmietanowa - galaretka szafirowa Placuszek włożony w pojemniku na ciasto, który jest rewelacyjny. <3 Wydłuża świeżość ciasta a w dodatku chroni ciasto przed zapachami w lodówce :) Jeśli jeszcze nie macie takiego pojemnika zapraszam

Dziś Ja gotuje
Galaretkowa pychotka 176

szklanki mąki pszennej Masa: 2 galaretki wiśniowe 2 galaretki agrestowe 2 śmietany 18% 1/2 kg świeżych truskawek Wykonanie: Białka ubijamy na sztywną pianę dodajemy cukier i dalej ubijając do rozpuszczenia się cukru. Żółtka mieszamy z octem i proszkiem do pieczenia dodajemy do białek i dalej ubijamy na koniec dokładamy mąkę delikatnie miesząc. Ciasto wykładamy do tortownicy wysmarowanej tłuszczem. Pieczemy(...)ubijamy ze szczyptą soli wlewamy stężałą galaretkę dokładnie miksujemy masę. Ostudzony biszkopt kroimy na 3 części smarujemy powstałą masą. Galaretkę agrestową rozpuszczamy 3/4 litra przegotowanej gorącej wodzie dokładnie mieszamy odstawiamy do stężenia. Truskawki opłukujemy, czyścimy z szypułek pokroimy na połówki. Ciasto zalewamy stężałą galaretką agrestową, dekorując połówki truskawek. Odstawić w chłodne miejsce najlepiej na całą noc.  Smacznego

kgwjanczewo
Tort makowy z masą serowo-śmietankową... Jubileuszowy. Na piąte urodziny bloga 203

ubiłam na puszystą pianę. Dwie łyżki ubitych białek przełożyłam do masy i wymieszałam mikserem (na małych obrotach). Teraz już masa łatwiej się miesza. Do masy przełożyłam pozostałe ubite białka i delikatnie wymieszałam łopatką.   Ciasto przelałam   do   tortownicy (średnica 26 cm) i wstawiłam do gorącego piekarnika na około 40 minut. Piekłam do tzw.   „suchego patyczka” Biszkopt pięknie(...)misy miksera przełożyłam serek mascarpone, wlałam śmietankę i wsypałam oba cukry. Miksowałam końcówką miksera do ubijania piany. Najpierw na małych obrotach, mitem zwiększyłam. Trzeba uważać, żeby nie „przebić” śmietanki. Masa ma być delikatna i puszysta. Na paterze ułożyłam jeden krążek biszkoptu. Delikatnie go naponczowałam. Nie może być zbyt mokry. Wymieszałam oba dżemy. Na naponczowanym krążku rozsmarowałam połowę dżemu i wyłożyłam

Kuchnia u Krysi
KETO PIZZA SEROWO-KOKOSOWA (keto, LCHF, optymalna, bez glutenu) 263

kokosa Dzięki serowi, przyprawom i dodatkom smakuje równie wybornie jak niejedna tradycyjna pizza na cienkim cieście i nikt nigdy nie zorientował się że powstała na bazie kokosów Składniki na ciasto: 220 g startego żółtego/twardego sera mozzarella 40 g serka śmietankowego 2 jajka 45 g mąki kokosowej sól himalajska zioła prowansalskie oregano bazylia czosnek Ser mozzarella zetrzeć na tarce(...)garnek z gorącą wodą) lub w mikrofalówce przez ok 1,5 min. Do rozpuszczonej mozzarelli dodać serek śmietankowy i jajka a następnie dokładnie wymieszać. Do masy dodaj mąkę kokosową oraz opcjonalnie przyprawy i wyrobić ciasto ręką do połączenia wszystkich składników. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Gotowe ciasto rozwałkować przez drugi arkusz papieru. Blachę wstawić do piekarnika nagrzanego

Ola la LCHF
Wigotne ciasto czekoladowe 530

zajrzy do moich notatek, o ile internet przetrwa ;) Ciasto, które dziś Wam prezentuję to efekt mojej pracy, z początków przygody z pieczeniem, kiedy to nawet ciasteczka biszkoptowe były sukcesem! Ciasto jest wilgotne, mocno czekoladowe i bardzo, bardzo słodkie. Polecam szczególnie amatorom czekolady :) Zdjęcie również pochodzi z początków mojej przygody, dlatego wybaczcie niedociągnięcia :)   Składniki : 340 g mąki pszennej(...)ciemnego kakao 300 g miękkiego masła 3 duże jajka 2 łyżeczki cukru waniliowego 250 ml kwaśnej śmietany  Wszystkie składniki umieścić w misie i zmiksować. Masa będzie bardzo gęsta, dlatego należy dokładnie rozbić grudki. Ciasto wyłożyć do tortownicy o średnicy 25 cm, wyłożonej papierem do pieczenia. Wyrównać. Piec 30-25 minut w 180*C. Wyjąć, wystudzić. Polewa : 150 g gorzkiej

Chocolate Muffin Blog
Jak u mamy :) 188

osób) Ciasto: pół kg mąki pszennej typ 650 gorąca przegotowana woda łyżka oleju Do mąki dodać olej, aby ciasto było elastyczne. Dodawać stopniowo gorącą wodę i zagnieść ciasto. Powinno być średnio twarde, gdy będzie zbyt miękkie, pierogi mogą się rozgotować. Rozwałkować, wykrawać szklanką kółka. Farsz: 5-6 średniej wielkości ziemniaków 20 dkg twarogu 1 cebula oliwa z oliwek przyprawy: świeżo(...)przez praskę wraz z twarogiem. Cebulę pokroić w drobną kostkę, przesmażyć na złoty kolor na oliwie. Dodać do ziemniaków, dodać przyprawy, dobrze wymieszać na gładką masę. Farsz powinien być mocno pikantny. Nakładać farsz na ciasto, sklejać pierogi. Zagotować w dużym garnku wodę, lekko posolić. Do gotującej się wody wrzucać pierogi, zamieszać. Gotować po wypłynięciu ok. 2 minut. Wyjmować łyżką cedzakową

vegetanie
Biszkopt z brzoskwiniami i kremem kajmakowym. 461

Wszyscy uwielbiają brzoskwinie w zalewie! Tym razem pomysł na ciasto z brzoskwiniami i kremem kajmakowym, które jest przepyszne! Smaczne, słodkie, mięciutkie i niesamowicie wilgotne, takie przekładańce uwielbiam. Zapraszam do wypróbowania! Składniki: Spód: 3 jajka 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki Krem maślano-budyniowy: 500 ml mleka 200 g masła opakowania budyniu o smaku toffi 150 g cukru Dodatkowo: Puszka brzoskwiń(...)zalewie Przygotowanie:  Jaja w temperaturze pokojowej ubijamy z cukrem przez ok. 10 min, aby masa powiększyła swą objętość w 4-5 razy. Do puszystej masy jajecznej dodajemy przesianą mąkę i lekko mieszamy łyżką. Ciasto przelewamy do formy do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia, i pieczemy przez ok. 20 min w temperaturze 180 stopni.  450 g mleka doprowadzamy

Kuchnia Łukasza
Puszysty i delikatny sernik 164

warstwą czekolady. Przepis z książki "Domowe wypieki" J.Niedobeckiej. Tortownica o średnicy 26 cm lub prostokątna forma do pieczenia Składniki na kruche ciasto 200 g mąki pszennej 100 g masła 40 g cukru pudru 1 jajo M Składniki na masę serową 1 kg twarogu z wiaderka lub dwukrotnie zmielonego twarogu półtłustego 250 g śmietany do ubijania(...)folię spożywczą i włóż do lodówki na minimum godzinę. Dno tortownicy lub blachę wyłóż papierem do pieczenia. Ciastem wyklej spód, nakłuj widelcem. Piecz w nagrzanym piekarniku 15 minut w temperaturze 180 stopni, następnie wyjmij i pozostaw do ostygnięcia. Przygotuj masę serową. Oddziel żółtka od białek. Zmielony ser przełóż do miski, dodaj żółtka, cukier, budyń w proszku. Miksuj krótko tylko

Z Kuchni Do Kuchni
Sernik z mascarpone 199

rano wyciągnie z łóżka na ten spinning, więc na szybko poczyniłam ciasto z twarogu i mascarpone. Okazało się, że koleżanka z łóżka nie wyciągnęła, ale skoro już upiekłam urodzinowe ciasto, to głupio teraz nie iść na trening ;)   {"@context":"http:\/\/schema.org\/","@type":"Recipe","name":"Sernik z mascarpone","author":{"@type":"Person","name":"Kucharzyca"},"datePublished":"2016-09-28 10:28:31","image(...)u0142ow\u0119 wyk\u0142adamy do formy o \u015brednicy ok. 20 cm. Wyk\u0142adamy owoce ze s\u0142oika i przykrywamy drug\u0105 po\u0142ow\u0105 masy serowej. Pieczemy 35 minut w 180 st. C."],"recipeCategory":"Ciasto","recipeCuisine":"Bez glutenu"} Sernik z mascarpone Danie Ciasto Kuchnia Bez glutenu , Słodkości , Wege Porcje 12 Porcje 12 Składniki 250 g mascarpone 150 g twaróg chudy

Kucharzyca
Tort z owocami. 425

Białka ubić na sztywną pianę, a pod koniec ubijania powoli dodawać cukier i na koniec pojedynczo żółtka - cały czas miksować. Gdy masa jest już gotowa, stopniowo dodawać mąki i delikatnie połączyć łyżką - nie używać do tego miksera. Ciasto jest gotowe, gdy nie ma w nim grudek.  Spód tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia i wylać gotową masę. Boków tortownicy niczym(...)mikserem. Pod koniec ubijania dodawać cukier puder, śmietan fix, nasionka wanilii i mascarpone.  Składanie tortu: Na talerzu lub na podstawce, na której ma być tort, kładziemy pierwszy blat ciasta. Należy go nasączyć sokiem z wiśni, posmarować dżemem z czarnej porzeczki i nałożyć krem śmietanowy. Następnie kładziemy drugi blat ciasta ( dociskamy go do kremu ), nasączamy sokiem z wiśni, układamy wiśnie

W kuchni u Moniki